Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
151.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla Corsa D'de hiç yapmadım ama Astra H Corsa C vs. bunların hepsinde bu şekilde yapılıyor.
  • Arkadaşlar Hepinize Merhaba
    Aracım 59500 de şuan yakında bizde ağır bakım yoluna gireceğiz.Size bir kaç sorum var.özel servise götürüyorum aracımı hep.
    gene hep gittiğim yere gideceğim.ama 60 bin de mi götüreyim yoksa kağıtta bakım yapılacak km olarak 60 bin 500 fln bi rakam yazıyordu.o zamana kadar bekletiyim mi?ayrıca max ücret ne kadar olur?opel yetkili servisine mi götüreyim yoksa özel servise mi götüreyim?yakında giden bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: estur

Merhaba Arkadaşlar,aracım 1,3 Ctdi 75 Hp (Euro 5 Motor)aracın ilk bakımını yaptıracagım,yakın zamanda fiyat alan veya yaptıran varmı

Ne kadara mal olur,İstanbul Anadolu Yakasında önereceginiz Yetkili Servis varmı.....

Şimdiden Çok Teşekkürler...

arkas var altunizadede 400 tl civari..
  • İnsp yazısını kaldırmak ? :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 30.000 km bakımını yaptırdım.45 TL 10/40 GM motor yağı ve 15 TL Sardes yağ filtresi, 10 TL Sardes polen, 10 TL Sardes hava, (115 TL GM mazot) filtreleri 195 TL tuttu. Özel serviste 30 TL de işçilik için ödedim. 2 sorum var. 1) 10/40 yağın hava sıcaklığının -20'nin altına düşmediği yerlerde (Samsun) Corsa için uygun olduğunu Corsa kitapçığında okudum. Özel servisteki usta da 5-40 koymamı tavsiye etti. Doblo kullanan bir dolmuşçu da 10-40 tavsiye etti. Ben de kararımı 10-40'tan yana kullandım. Doğru mu yaptım yanlış mı? 2. soru: Mazot filtresi 15.000 km'de mi, 30.000 km'de bir mi değişir?
     'Corsa' Bakım ve servis

• quote:

Orijinalden alıntı: TERİOS55

Bugün 30.000 km bakımını yaptırdım.45 TL 10/40 GM motor yağı ve 15 TL Sardes yağ filtresi, 10 TL Sardes polen, 10 TL Sardes hava, (115 TL GM mazot) filtreleri 195 TL tuttu. Özel serviste 30 TL de işçilik için ödedim. 2 sorum var. 1) 10/40 yağın hava sıcaklığının -20'nin altına düşmediği yerlerde (Samsun) Corsa için uygun olduğunu Corsa kitapçığında okudum. Özel servisteki usta da 5-40 koymamı tavsiye etti. Doblo kullanan bir dolmuşçu da 10-40 tavsiye etti. Ben de kararımı 10-40'tan yana kullandım. Doğru mu yaptım yanlış mı? 2. soru: Mazot filtresi 15.000 km'de mi, 30.000 km'de bir mi değişir?
     'Corsa' Bakım ve servis

2011lerde 30bin de bir değişir.
    ancak hava ve yağ filtresi gibi hayati ekipmanlarda keşke orijinal ürün kullansaydınız.
    gm motor yağı 10/40 bile olsa acaba dexos2 onayı var mıydı? 1.3 cdti için yağın uygun olup olmadığını dexos2 onayından anlayabilirdiniz. ben 10/40 gibi bir yağ koymazdım. 0w40 yağ var benim aracımda da onu ben 112 tlye almış idim. bu kadar fiyat farkı olduğuna göre eminim bir kalite farkı da vardır.

• Orjinal hava filtresi de 20 lira zaten :) 10 lira için anlamsız bir risk olmuş bence de.
    Ben bile dandik atmosferik motora 5-30 tam sentetik yağ kastırıyorum.Turbodizel bir araç için 10-40 tavsiye edeni pek duymadım,hele 30 bindeki arabaya.
  • Gizli menüde 13. ekranda son bakımdan sonra geçen gün ve km bilgisini buldum. Dün özel serviste aracın 30.000 km periyodik bakımını yaptırdım(Tüm filtreler ve motor yağı yenilendi) ama Corsa'nın yol bilgisayarına işlenmemiş. Nasıl işleyebilirim?
     'Corsa' Bakım ve servis
  • Merhaba,

2006 corsa 1.3 CDTI ESSEN easytronic dizel aracım 124.000 de, istanbul avrupa yakasında tevsiye edebileceginiz özel servis var mı? forumda birkaç saattir dolanıyorum :) tam olarak buldum diyemem. (Ama Hayrettin Budak usta diye birisinden bahsediliyor birkaç yerde, nasıldır acaba?)

aracımda ilk kalkışta ve 1. viteste yekinme yapıyor, sanki manual bir araçta debirajdan ayagınızı erken çekersiniz de araç stop edecek gibi olur ya, benim triptonic araba da şuan öyle yapıyor, bu problemle karşılaşan, çözen oldu mu?

selamlar,
    Halil
  • 105000 bakımında neler değişecek arkadaşlar,standart işlemler dışında,bilginiz var mı?
  • 90 binden sonra sıfırlanıp 15 bine dönüyordu sanırım
  • Cuam öğleden sonra Çengelköy Arkas'ta olacağım.105000km bakım,ön kapı kolları,bagaj pandizotu,kararan ayna montajı olacak,gid'i çerçevesiz allaha emanet bağlatıp çalıştığını görmek istiyorum birde

Astra H için buldum ama Corsa D için trimlerin nasıl söküldüğünü bulamadım,teybi söküp sonrasında ekrana ulaşamadan kaldım.
    Böyle ufak şeylere işçilik vermeye bozuluyorum resmen.Bilen bulan varsa anlatırsa çok sevinirim.
    Sadece tech2 aktivasyonu kalsın servise istiyorum.
  • Buldum buldum buldum ulaaaa

Sonunda buldum ya,yarın ben bi dalayım arabaya

http://vauxhall.workshop-manuals.com/corsa-d/index.php?id=789

• İzmir mercanlar servisinde 45,000 bakımı için gittim.

polen filtresi
    hava filtresi
    klima bakımı
    bujiler
    motor yağı
    ön balatalar
    ön diskler
    genel bakım

yaptırdım. 700 tl istedi. yetkili servisde.

5w30 yağ koydular.

birde dün lastiklerimi değiştirdim.

4 lastik michilen energysaver 195-55-16 rot ve balans dahil 1000 tl verdim.
  • 120 bin bakımı bugün Arkas Çengelköy'de yaptırdım.
    5+ yaş indirimi %25 ile 253 TL + KDV ödedim.
  • Fiyat güzel abi.
    Geçende biri 500 küsür istediler yazmıştı.Yüzde 25'le nasıl 253 oldu ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Fiyat güzel abi.

Acaba bakım yapılan parçalar aynı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ga9667

quote:

Fiyat güzel abi.

Emin olun size verdikleri parçada sıkıntı olur Serdar Abi'ye kullandıkları parçada sıkıntı olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 35ga9667

quote:

Fiyat güzel abi.

Emin olun size verdikleri parçada sıkıntı olur Serdar Abi'ye kullandıkları parçada sıkıntı olmaz

Hayır şunu demek istedim; değiştirilen parça sayısı aynımı? Yani buji filan ekstra değişenler olabiliyor bazen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam diğer mesajı alıntılıyorum.
    60 bin bakımında ıvır zıvırlar var da bu kadar fark da garip geldi.

quote:

Tekrardan Merhaba
    Corsam için 195/55/16 ölçülerinde sizlerden lastik markası fikri istemiştim.Continental'i istiyordum hatta özellikle Serdar'ın memnuniyetinden ötürü.Yalnız bu aralar bulunduğum ekonomik krizden dolayı :) şuan kampanyası olan ER300 lerden almaya karar verdim gibi.Hoş yerli üretim olanların içeriye fazlaca ses aldığını söylüyorlar ama .... Bakalım son anda değişiklik olmazsa aldıktan sonra izlenimlerimi yazarım bilgi vermesi açısından.

Birde bugün itibariyle 2008 Corsa D Z14XEP kodlu (egzantrik zincirli) aracımın 60.000 km bakımını ve yetkili servis fiyatını paylaşıyorum ;

Motor Yağı
    Yağ filtresi
    Polen filtresi
    Hava filtresi
    yakıt filtresi
    Bujiler
    Fren hidroliği
    V kayışı
    Uzaktan kumanda pili

Yapılacak işlemler bunlar ve 640-657 lira arası fiyat istediler.İki tane yetkili servise sordum.Opel Card varsa biraz indirim olacağındanda bahsettiler.Ve malesef 4 aylık süreden dolayı 5 yaş indiriminden yararlanamıyorum.Şuan 59000 de :(

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.