sanırım yok.Yeni ac kablo siparişi verdim, onun üzerinden zamanlayıcı ayarıyla yapmaya çalışacağım. |
Corsa elektrik (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Şarj istasyonlarının uygulamalarında böyle bir şey yapılabilir mi acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakım yaptırmadığım için o konuda bir şey diyemem ancak fosil yakıtlı araçlardan her durumda daha uygun olur, standart bakımda sadece polen filtresi değişiyor. Şu ana kadar yazılım, donanım veya mekanik yönden herhangi bir sorun yaşamadım.
Şarj konusunu soran arkadaşlar için büyük oranda evden şarj ediyorum ancak DC istasyonlarda e-şarj ve trugo da 50kw civarlarında alıyor enyakıt istasyonlarında 90kw civarlarını görüyor ortalama 70-80 KW arası alıyor tabi ki %80 e kadar sonra düşüyor. Tüketimim 13-14 kw civarlarında. Bu boyutta bir araçta ısı pompası olması bile başlı başına avantaj. Yol ve lastik sesi konusunda ben hiç rahatsız edecek bir ses almadım.
Eksi yönleri olarak araçta anahtarsız çalıştırma var giriş çıkışta olsa iyi olurdu. Multimedya ekranı ve geri görüş kamerası yeterli olsa da menüler daha iyi olabilirdi ve özellikle gece şartlarında kamera görüntüsü daha iyi olmalıydı, bunları alırken kabullendim zaten.
Koltukları çok rahat bu sınıftan beklenmeyecek kalitede iyi ama sırtlık ayarı yapması zor. Klima sistemi ilk çalıştırmada hep 1. kademede açık oluyor en sevmediğim yönü bu kapandığında hangi konumdaysa o konumda açılsa iyi olurdu.
Genel olarak fiyatı ,pratikliği, donanımları ve menzili ile şehir içi kullanım ve evin 2. aracı olarak en ideal araç bence.
-
Mesajdan sonra aldım hocam ben de, 2 ayda yaklaşık 3bin km yaptım. Bizim ortalamamız ankarada 10,5-11kw arası şu an için, 420-430km menzil alıyoruz. Biz de 2. araç olarak şehir içinde kullanıyoruz. Şehir dışına deneme amaçlı ilk defa çıktık, onda da 360km menzili yakaladık ( inişli çıkışlı zorlu bir rotada ankara-beypazarı-nallıhan-seben-abant ) Otoban hızlarında 300km menzil alırım diye düşünüyorum.
Süspansiyon konforu b, yalıtım ve koltuklar c sınıfı ayarında. Malzeme kalitesi clio, i20 gibi araçlardan iyi.
Eksi yönlere ek şarj sonlandırma ayarı yok, frenler biraz zayıf kalıyor ve klima soğutması yetersiz. Fren pedalından biraz gıcırtı da geliyor. Bir de makyajsız kasa benzinlinin direksiyon tepkileri daha iyiydi.
Hem klima hem de otomatik silecek araç çalıştırınca açılıyor. Bu durumu makyajsız kasa corsa ve mokkada da yaşayanlar var ve hiç yaşamayanlar da var ilginç şekilde :) bakımda yazılımla hallederler diye umuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlı olsun. İlk bakımı yaptırdım acelem olduğu için ne işlem yapıldı sormadım ancak bakımdan sonra gaz tepkisi ve fren hissiyatı daha iyi gibi geldi. Belki psikolojiktir belki fren ayarı yapılmıştır belki de yazılım güncellenmiştir. Kış aylarında kendisinden daha yüksek batarya kapasitesi olan çoğu araçtan daha uzun menzil veriyor sanırım aracın küçük olması ve ısı pompası nedeniyle verimliliği yüksek. Eco modda tüm araçlarda olduğu gibi klima performansı kısıtlı olsa da bana hiç yetersiz gelmedi. Benim karma tüketimim 13-14 civarı sizin değerleriniz çok iyi.
-
Bakımda sadece polen filtresi değişti. Herhangi bir yazılım güncellemesi gelmemiş. Gaz ve frende değişiklik hissetmedim, hatta düşük hızda ufak bir ses geliyor frenlemede. Maşallah araç bir psa için oldukça sorunsuz :)) bu arada aralık 2024'de bakıma 2.850tl ödedim, bilgi sahibi olmak isteyenler için yazayım. 15bin km'de pil sağlığı %98.5
Ankarada kışla beraber genel ortalama 12.7'ye yükseldi. Kış ortalaması da 14 civarı. Herhalde kış lastiklerini söktürene kadar bunun üzerine pek çıkmaz, çıkarsa da max göreceği 15
Merhaba, ben de Corsa-e aldım geçen hafta.. Size sormak istediğim bir konu var. Aracı bayiden aldıktan hemen sonra evin önüne park ettim. Sonraki ilk çalıştırmamda, ön gösterge paneli üzerinde " Electrical Circuit System: Repair needed." ikazı vermeye başladı. Hemen aldığım bayii ye gittim. Onlar da ilk kez karşılaşmışlar böyle bir hata ile.. Fabrikaya mail attılar.. Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi?
İlave olarak; "ON" durumunda olmasına rağmen kör nokta uyarı ışığının, araba geçerken yanmadığını gördüm..
Acaba onunla ilgili bir elektriksel hata olabilir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Maverick_071Merhaba, ben de Corsa-e aldım geçen hafta.. Size sormak istediğim bir konu var. Aracı bayiden aldıktan hemen sonra evin önüne park ettim. Sonraki ilk çalıştırmamda, ön gösterge paneli üzerinde " Electrical Circuit System: Repair needed." ikazı vermeye başladı. Hemen aldığım bayii ye gittim. Onlar da ilk kez karşılaşmışlar böyle bir hata ile.. Fabrikaya mail attılar.. Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi?
İlave olarak; "ON" durumunda olmasına rağmen kör nokta uyarı ışığının, araba geçerken yanmadığını gördüm..
Acaba onunla ilgili bir elektriksel hata olabilir mi?
bugün kendiliğinden düzeldi..
-
Bu konu bana bayağı faydalı oldu arkadaşlar. Öncelikle teşekkürler. Eşime almayı düşünüyordum. Yorumlardan sonra makyajlı kasayı almaya karar verdim. Alım yaparken kontrol etmemi önerdiğiniz noktalar nelerdir?
Herkese merhaba. Yeni aldığım aracımı 20 gündür kullanıyorum. Bu süre içinde dikkatimi çeken şey ortalama tüketim verisinin yanlış hesaplama yapması oldu. Ortalama tüketim verisine bakarsak 100km’de 17-18 kw harcama yapıyor ancak şarj ettiğimde istasyondan çekilen 100km’de 23-25 kw. Yani tek dolumla yaklaşık 200km civarı yol yapıyorum ve bu beni pek tatmin etmedi. Birde termik programlamayı çalıştırmayı beceremedim. Saat ve gün ayarını yapıyorum fan hızını da otomatik modda bırakıp kontağı kapatıyorum ancak çalışmıyor. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Maverick_071bugün kendiliğinden düzeldi..
Alıntıları GösterYeniden başladı :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X