Şimdi Ara

Corsa mı İbiza mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bysmtnc

Corsa kötü kullanmadım ama tip olarak hiç çekici değil. i20nin 1.2benzinlisini denediniz sanırım. Bende düşündüm onu ama performanslı bi araç değil vazgeçtim dizelini aldım. İbiza da güzel ama bence fabia ibizadan daha geniş daha tasarımı hoş araç. 1.2 tsi style+dsg fabia alınır. 64-65lira civarı fiyatı.

1.2 atmosferik i20 de ki sıkıntı motorda değil , lastiklerde.
    195/55R16

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Corsa kullanıcı olarak size şunları söyleyebilirim. Söylediklerim 1.4 otomatik benzinli olanı içindir. Araç bir kere şehir içi çok yakıyor bunu göz önüne alın. Aracın içi oldukça geniş,tatmin edici bir genişliği var diz mesafesi falan. Şansızmanı (tam otomatikler için) son derece başarılı, vites geçişlerini hissettirmiyor,seri hızlanıyor araç 6ileri zaten. Arka camlar manueldir. şoför yanındaki güneşlikte ayna yoktur iç kısmında. Tabi bunlar 2015model için geçerli yeni modellerinde değişmiş midir bilmiyorum.
  • Para senin ama o paralar o iki arabayada verilmez . İkinci el 3-5 bin km de ikinci el bak bence . Garantisi devam eden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabia 1.2 tsi style+dsg alın rahat edin şu anda en mantıklısı..Skoda Aykan'da Fabia 1.2 dsg style 62.750 tl beyaz...ibiza yeni kasa gelicek biraz bekleyin deyicem ama çok pahalı gelicek diyorlar Almanya fiyati bile 16.190 Euro bizde 70 bin tl civari olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XT660 -- 9 Mayıs 2017; 0:24:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: bysmtnc

Corsa kötü kullanmadım ama tip olarak hiç çekici değil. i20nin 1.2benzinlisini denediniz sanırım. Bende düşündüm onu ama performanslı bi araç değil vazgeçtim dizelini aldım. İbiza da güzel ama bence fabia ibizadan daha geniş daha tasarımı hoş araç. 1.2 tsi style+dsg fabia alınır. 64-65lira civarı fiyatı.

1.2 atmosferik i20 de ki sıkıntı motorda değil , lastiklerde.
    195/55R16

nesi var bu lastiğin?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Bu motora 621 çapındaki ve 195mm tabanlı bu lastik uygun değil.

185/55R16 veya 185/60R15 belki kutarırdı.

195/55R16 ebatı diğer güçlü motorlara tam uyumlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Corsa nin bir avantajı var , şanzımanı.

Dogru, i20 nin 4 ilerisiyle karistirdim :)

• stalker_artyom S kullanıcısına yanıt
    Hocam ailemde 2001 İbiza var en boş modeli, 2001 den beri bizde 78k km de motoru hala kronometre gibi :) şirkette Jetta kendimde Civic hb 2008 model var iki araçtan da hızlı marş basıyor :) gerçi Civic start tuşu ile başlıyor çalışmaya ama ibizanin çalışması kontağı çevirmenle aynı anda. Hala arada kullanıyorum gayet güzel araç.

Bunları neden yazdım bilmiyorum asıl konuya gelirsek 2001 model İbiza ile hiç sorunsuz 150-160km hızla gidebiliyorsunuz biraz motor sesi alıyor içeri ama hiç tedirgin etmiyor.

Şimdi onu verip 2017 110hp dsg ss alacaklar. 23 Mayıs da geliyor inşallah. 61k fiyat aldılar. Rengi gene kırmızı olacak. DSG beni korkutuyor biraz ama Seat İbizalarda dsg sorunu duymadım hiç. Sanırım hafif olması ve tork un nispeten düşük olması sayesinde sorun yapmıyor dsg. Zaten yılda 3-5bin km ne yapmıyorlar. Pek sorun çıkacağını sanmıyorum.

• Zamanında çok araştırdım, ibiza her açıdan daha üstün bir araç. Düşünün 100 küsür binlik 1.0 a3 ile birebir aynı motor var arabada

• Tercihim Corsadan yana olurdu 1.4 90 bg 6 ileri tam otomatik , kesinlikle uzun yolda ekonomik ve performanslı , şehir içindede konforlu olur, yen, kasa olması avantaj, Birde tabiki bu şahsi , ibizanın o konsolunu neredeyse üzerinize alıyorsunuz yorgan gibi , görseli de oldukça kötü. Corsanın tek dez avantajı 1.4 olasından sebep 1.2 ye göre vergi fazlalığı , o da göreceli
  • Performans açısından ibiza.

• Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum, tüm mesajları okudum ve 2017 Yeni İbiza'yı beklemeye karar verdim. Bayileri aradım. Temmuz'da gelir diyorlar.
  • Her iki arabayı da kullandım. İbizanın yeni kasasını bilmiyorum ama eski kasasındaki DSG yeni VW grubunun DSG leri gibi iyi değil sarsıntı ve kararsızlık anlamında. 2011 model için konuşuyorum. Yine aynı ibiza ile yeni Corsa'yı kıyaslarsam ibiza çok daha eğlenceli bir araba.

Yukarı da bir arkadaş Golf ile yol tutuşunu kıyaslamış yeni kasa kötüleşmediyse ibiza daha fazla güven veriyor savrulmalarda daha kolay öngörebiliyorsunuz Golf'e nazaran.

Onun dışında yeni corsa benim bahsettiğim kasa ibizaya göre nispeten az yol rüzgar sesi alıyor.
  • 1.4 otomatik Corsa'nın 8.5-9 litre yaktığı koşulda,

1.0 EcoTSI DSG Ibiza 6.5 litre yakar, + performans olarak 9 - 9.5 sn civarında 100 yapıyor gayet keyifli bir otomobil, tasarımı da bence ibiza'nın daha güzel, corsanın tek avantajı arka diz mesafesinin daha geniş olması, bunun dışında bir avantajı yok, yıl olmuş 2017 arka camlar hala elektrikli değil, ibiza'da en boşundan itibaren tek dokunuşlu elektrikli açılır camlar standart.

0 alıyorsunuz garantiyi uzatın, bakımları yetkili dışında yaptırmadığınız sürece ileride olası bir dsg arızasında servis ücret almadan değişim gerçekleştirir.

Style Ibiza'yı 60 bin civarına alabilirsiniz, Essentia Corsa'dan bariz daha dolu ayrıca.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.