Bildirim
corsair 1866 mhz ram 1333 olarak görünüyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Şuraya bir bakıver:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?7490-Corsair-Vengeance-1866MHz-RAM-Crosshair-V
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevap için tşk
DRAM Timing zamanlamaları değiştirmemmi gerekiyor ama benim ramlar 1866 mhz o ayarlarla oynamadan 1866 mhz görmesi gerekmiyormu
kusura bakmayın verdiğiniz adres ingilizçe Türkçeye dönüştürüldüğü zaman bazı sözcükler anlam değiştiği için yanlış anlamış olabilirim -
Evet 1,5 Volt ile:
9-10-9-24-2T zamanlamaları ile başarı sağlamış o linkteki kişinin biri mesela.
Burada biraz daha açıklama var ama resimler görünmüyor, sanırım üyelik istiyor.
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?3468-Crosshair-V-Formula-Easy-Memory-Setup-Guide -
Go to BIOS -> Extreme Tweaker -> change the Ai Overclock Tuner to "D.O.C.P" -> under that option there appears "DRAM O.C. Profile" -> choose that one and a list appears ->
if you see your profile (Profile #0 DDR3-1866 etc.) in the end of that list, choose that one and this profile will use the factory tested timings for your RAM.
Then they should work properly without any errors. If you don't see any #0 profile, or your timings are better than there, leave it as you have it now ^^
ben bunu yaptım oldu sanki şuanda ramlar 1866 mhz
başka hiç bir ayar yapmadım -
şu şekilde ayarladı
16,0GB İkili-Kanal DDR3 @ 936MHz (9-10-9-27)
Bellek yuvaları
Toplam bellek yuvası 4
Kullanılan bellek yuvası 2
Boş bellek yuvası 2
Bellek
Tip DDR3
Boyut 16384 MBayt
Kanal # İkili
DRAM Frekansı 936,3 MHz
CAS# Gecikmesi (CL) 9 Tik
RAS# ile CAS@ Gecikmesi(rRCD) 10 Tik
RAS# Öndoluluğu (tRP) 9 Tik
Tur Zamanı (tRAS) 27 Tik
Dize Tur Zamanı (tRC) 46 Tik
Physical Memory
Memory Usage 15 %
Total Physical 16 GB
Available Physical 13 GB
Total Virtual 19 GB
Available Virtual 16 GB
SPD
SPD Modülü Sayısı 2
Slot #1
Slot #2 -
quote:
Orijinalden alıntı: candostun
Go to BIOS -> Extreme Tweaker -> change the Ai Overclock Tuner to "D.O.C.P" -> under that option there appears "DRAM O.C. Profile" -> choose that one and a list appears ->
if you see your profile (Profile #0 DDR3-1866 etc.) in the end of that list, choose that one and this profile will use the factory tested timings for your RAM.
Then they should work properly without any errors. If you don't see any #0 profile, or your timings are better than there, leave it as you have it now ^^
başka hiç bir ayar yapmadım
tamam işte ön tanımlı profil işini görmüş o halde :)
yani benimde anladığım sistem otomatik ayarladı herhangi voltaj yükseltme falan verilmeden ayarlama yapıldı -
Aynen öyle kardeşim.
yardımlarınız için çok tşk -
quote:
Orijinalden alıntı: candostun
başka hiç bir ayar yapmadım
Merhaba,
Yukarıda bahsedilen "DRAM O.C. Profile" seçeneği aslında AMD anakartların belleklerde bulunan İntel işlemciler için yerleştirilmiş X.M.P. Profilini okuyup o ayarları AMD anakartlara uyarlanmasını sağlamaktadır. Bunu devreye sokarsanız belleklerin etiketinde yazan değerlerde belleklerinizi çalıştırabilirsiniz. Herhangi bir stabilite problemiyle karşılaşmamak için anakarınızın BIOSunun güncel olduğundan emin olun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X