Şimdi Ara

corsair 4000x (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
5
Favori
16.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sigara içmiyorum. beyaz rm850x var. aynen siyahı satıp beyazı kurmak lazım

• oLgan kullanıcısına yanıt

Yan yana görmek isteyenler için foto ekledim, Beyaza kuruluma başladım. siyah satışa, beyaz baş köşeye. Siyah çok şık ağır oturaklı duruyor, beyaz çok sade. Sade iyidir mantığı

corsair 4000x

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyahın camları çok karanlık bir tık açık olabilirdi rgbyi öldürüyor masaüstünde kasayı kullanacaklar için beyaz daha iyi bir seçenek ayrıca rgblerle çok tatlı ambiyanslar yaratılabiliyor örneğin şu renk düzeni çok fresh duruyor

corsair 4000x
  • corsair 4000x
    corsair 4000x
  • güzel duruyor biraz tatlı ışıklandırmayla on numara olur :d masa kenarlarında ne kullandın hocam ışıklandırma için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 1 Mayıs 2021; 20:34:13 >

Daha yenı kurdum. program nasıl ayarlanır pek bilgim yok.

Yıllar önce bir proje için Wifi Kontrolcüyle RGBWW Şerit almıştım. Epeydir yatıyordu. 1 sene dir kullanımda :)

• Sistem de bazı değişiklikler yaptım (anakart,işlemci,soğutucu) son hali;

corsair 4000x
    corsair 4000x
    corsair 4000x

• Bir tek benimki masa altında sanırım corsair 4000x masa üstünde yerim yok corsair 4000x 

corsair 4000x
    corsair 4000x
    corsair 4000x

Ben haf 912 yi bile masa üstünde kullanıyordum. Yazık dururmu masa altında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu kasa yanar orda hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Bu kasa yanar orda hocam

arkada ve üstte 1 karış boşluk var hocam sorun olmaz sanki ama :/

Yaz geliyor arka kısım kapalı havayı dışarı atacak ama orda tıkanacak hocam farklı bir yere taşımalısın cok kötü duruyor görüntü olarak
  • quote:

Yaz geliyor arka kısım kapalı havayı dışarı atacak ama orda tıkanacak hocam farklı bir yere taşımalısın cok kötü duruyor görüntü olarak

klima kullanıyorum sürekli yazın çok sıcak olduğu için. Görüntü olarak evet kötü duruyor corsair 4000x taşıyabilecek yerim yok. Arkada 1 karış boşluk var, boşluğu açmak için alta çıkıntı yapıp kasayı biraz öne çekebilirim, üst tarafa bir egzoz fan daha bağlayıp arkadan çıkan sıcaklığı paylaştırabilirim onun dışında yapabileceğim bir şey yok. Ön taraf için mesh uygulaması yapacağım yalnız o şart orjinal mesh panelin çizimini yapıyorum, yasaklar kalktıktan sonra lazer kesime göndereceğim. Tutturma pinleri için ne yapabilirim onu araştırıyorum.

Kasayı mesh alsaydınız ozaman hocam keşke
  • quote:

Kasayı mesh alsaydınız ozaman hocam keşke

hocam 4000x indirimdeydi, 3 adet sp fan + commander pro kasanın fiyatıyla aynı zaten, sırf ön mesh için neden 2 kasa fiyatı vereyim ki? corsairin satış politikası para harcama odaklı. şuan sıcaklıkla ilgili sorunum yok zaten yine de ön mesh yapacağım kendi zevkim için. corsair satışa sunsa da yollamıyor çünkü ülkemize, sadece abd içi o da stok olursa. en azından katkımız olur x ve d kullanıcılarına. Bu kasa için DIY çalışmalar mevcut ancak mesh için henüz çalışma yapılmamış.

örneğin şurada birisi psu cover plate yapmış

https://www.thingiverse.com/thing:4703554

https://www.myminifactory.com/object/3d-print-corsair-4000d-tray-150083

https://www.prusaprinters.org/prints/56141-corsair-4000d-rad-cover-plate

burada da başka birsi dikey ekran kartı montajı için riser yapmış

https://www.thingiverse.com/thing:4829462

burada da kasada commander pro gelmeyip de commander pro takmak isteyenler için plate yapılmış

https://www.thingiverse.com/thing:4782297

bazı kasalarda fabrika çıkışlı ön toz filtresi hatalı basılmış, corsair rma ile değiştiriyor ancak bir eleman bunun için sürtünme önleyici yapmış

https://www.thingiverse.com/thing:4644737

ön meshi de biz yapalım corsair 4000x 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLgan -- 4 Mayıs 2021; 23:57:6 >

Mutlaka fotoğraf bekliyorum :)
  • Bu kasayı alma maceram Vatan Bilgisayar'daki Corsair rgb fanların indirime girmesiyle başladı. Heveslendim ama fanları almak nasip olmadı. Sonra 140mm x2 fan aldım Vatan kampanyasının biraz üstüne. Sonrasında ise 1 ay Commander Pro'lu kasa aramakla geçti. Tüm bu süreç sonunda son durum. Öndeki 3 dahili rgb fanın birini egzoz diğer ikisini sıvı soğutucuya taktım. Sıvı soğutucunun kendi fanları soğutma açısından daha iyi fakat rgb değillerdi. Ön kısma ise 2 adet Corsair 140mm fan taktım. Bir iki renk düzeni denedim ama şuan beyaz renk kullanıyorum aydınlatma olarak. Ya da 2'li renk geçişli Kırmızı-Mavi, Turkuaz-Pembe gibi. Kasanın arka kablo saklama kısmı geniş ve Corsair'in koyduğu kablo yolları sayesinde hem rahat bir şekilde düzenleniyor hem de görsel olarak göze hoş geliyor. 50 dereceye kadar %25, 50-65 derece %100 olacak şekilde ayarladım. Ön cam hava akışını ne yazık ki engelliyor 3-5 derecelik fark dışında hava akışı çok iyi olmadığı için odam ısınıyor.

corsair 4000x
    corsair 4000x

corsair 4000x
    corsair 4000x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 6 Mayıs 2021; 14:35:52 >

• Selamlar , 1500 TL'ye kadar bir AIO almayı düşünüyoruz 4000X'e. H115i Elite Capelix düşünüyorum. Kasanın üst kısmına AIO takmak istiyoruz. Normalde 240MM kadar radyatör sorunsuz takılıyor fakat 280mm olanlarda low profile ram kullanma gibi kısıt söz konusu. Fakat bu kısıt ile ilgili detaylı bir bilgi yok. Mevcuttaki ramler Gskill Sniper X serisi. Corsair Dominator serisi kadar yüksek profilli değil fakat Corsair LPX kadar da düşük profile sahip değil gibi geldi bana ne düşünüyorsunuz ? Birde var mıdır tavsiye ?

Bir de PC Hocasi videosunda Corsair RGB Pro serisi ramler ile H115i Capelix'i 4000D üst panelle takmışlar siz ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 6 Mayıs 2021; 19:12:44 >

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Anakartın ram slotları aşağıda olması gerek ben çok araştırdım mecbur 240mm aldım 280mm sığmıyor
  • Ramler LP olmaz ise diyerekten üst kısma 280mm uyumlu olur dememişler, bu yüzden 240mm için uygun demişler.

4000x için desteklenen radyatör türleri;

corsair 4000x

H115i Elite Capelix'in sayfasında da öne takılabilir demişler;

corsair 4000x

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.