Şimdi Ara

Corsair 400r İ7 4790 k h100i mi fan mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Corsairn 400r kasa sahibiyim kasanin uzerinde 2 adet 120 veya140 mm lik fan yuvasi
    Ayni sekilde kapaktada 120 veya 140 mm lik 2 fan yuvasi mevcut
    Ben marka fazlaligindan dokayi cok kararsiz kaldim 140 mm fan onerilerinizi bekliyorum
    Ve asil konu islemci sogutucusu da alacagim i7 4790k icin h100i demisler sivi sogutmays hava icinde hyper212evo oc u arada bir yapicam yaniboyunda onlinedayim ve patlama sahnelerinde kasma yasiyorum oc yapicagim ekran kartim oc a dayanikli ancak islemci 1 yildir stock fanla calisiyor yeni fan almam gerek sizce sivi sogutma mi yoksa hava mi ses olarak arada ne kadar fark eder ?
    Ve asil olay nzxt nin fsn kontrolcusunu alicagim ancak o fan kontrolcu maks 5 fan kontrol edebliliyor bu yuzden dusuncem soyle
    Kontrol edilcek fanlar ondeki 2 fan 1 islemci fani ve 2 ustteki fanlar eger bunlar yuksek gucte calisir ise icerde yuksek derecede bir hava girisi olucak egzoz faninida yazilim ile artirabilirsem iyi bir sirkulasyon ile serin bir hava oluricerde fan tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OmrTR kullanıcısına yanıt
    sıvı soğutma almanı öneririm sana her zaman iyidir.
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    saolun teşekkürler öyle yapıcam
  • h110i gt, h100i gtx filan almayacaksanız hava soğutma alın.Noctualara bakın özellikle.
  • Sorması ayıptır i7 4790k 'ya kastığı için overclock mu yapacaksın

Kasma öyle şeylerde söyleyimde ekran kartı ile olur başka bir şeyde sorun yoksa. Stok fan zaten fabrikadan çıktığı değerle hiçbir sorun yaşatmaz belki ses olur.

i7 4790k biraz daha overclock edip kasmadan kurtulmayı düşünüyorsan 5960X öneririm sana. Hemde kurtulursun her şeyden

Tamam ciddileşlim emin misin kasma işlemci yüzündenmi ? Ekran kartın ney birde söylermisin ve nerde hangi oyunda kasma yapıyor ? Yani bende g3258 gta 5 ultra bf4 ultra patlamada sorun çıkmıyor anlayamadım senin işi.

O işlemciye overclock bence yapmak ömür yemekten başka birşey olmaz iş için kullanılmıyorsa. Al bi 100 tl 'ye fan yeter. Adamlar i5 4690 980 sistem topluyor. Tüm herşeyde işlemci yetiyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INCOMING -- 8 Kasım 2015; 16:14:51 >

• Hyper 212 evo iyi bir soğutucu değil ve şuanki fiyatını haketmiyor 4790 gibi cayır cayır ısınan bir cpuyu soğutamaz daha fx x8'i zor soğutuyor
  • INCOMING kullanıcısına yanıt
    Kazma işlemciden dolayı değil ancak stok canla calismasini içim el vermiyor bilgisayarında işlemci kullanımı su ana kadar %25 üzerine çıkmadı ancak bilmiyoru!m yani öyle çalışmasını pek istemiyorum gecici olarak bi hyper filan alicagim yılbaşından sonrada gtx falan kazma büyük ihtimal ekran kartından bugün ekran kartını oc yapmayı denedim ancak GTA v e girdiğimizde anda RAM MHz değeri direk 3005 MHz olup ekran kartı çokuyor ve yanıt vermiodu 3 sefer boyle oldu sonradan düzeldi ve bende ov yapmadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden hocam ve model onerin lütfen soğutmadan anlamıyorum pek

• Sistemin direk imzadan aldım kusura bakmayın

Asus GTX780 // Msi Z97 Gaming 7 // İntel İ7 4790K // Gskill 4x2 Ddr3 1866 Mhz Ram //
    Samsung 840 Evo 256 Gb Ssd // Seagate 1 Tb 7200 Rpm Hdd // Corsair 400R + 750W PSU // Samsung Galaxy S4 Beyaz // Logitech G502 // Logitech G15 // Lg 32LF650V // Logitech G930 // Anadol // Sony PS3 360Gb Slim

• Fiyat belirtirseniz daha net bir şeyler söyleyebilirim.h100i gtx öneririm fiyat konusunda sıkıntı yoksa.Fp olsun oc de yaptırsın dersen noctua nh-u14s.Oc yapmayayım fiyatı uygun olsun stok hızda serin tutsa yeter dersen xigmatek gaia II hepsiburadadan.
  • Almışken bi kere alayın en iyisini alayın mantığıyla h100i gtx düşündüm güzel bir soğutucu değil mi ? Dediklerinizre bakacağım saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: OmrTR

Kazma işlemciden dolayı değil ancak stok canla calismasini içim el vermiyor bilgisayarında işlemci kullanımı su ana kadar %25 üzerine çıkmadı ancak bilmiyoru!m yani öyle çalışmasını pek istemiyorum gecici olarak bi hyper filan alicagim yılbaşından sonrada gtx falan kazma büyük ihtimal ekran kartından bugün ekran kartını oc yapmayı denedim ancak GTA v e girdiğimizde anda RAM MHz değeri direk 3005 MHz olup ekran kartı çokuyor ve yanıt vermiodu 3 sefer boyle oldu sonradan düzeldi ve bende ov yapmadım

Tam yazdıklarınızı anlayamadım. Kazma vb. gibi kelimeler yerine kötü performanslı yada hakaret ise kullanmamanız daha makbuldür.

Şimdi gelelim dediklerinize. İşlemci %25 üzerine çıkmadı demişsiniz. Bu yanlış bir ayardan. Vs. yapılmadı ise imkansız. Çünkü işlemci darbogaz olmaz ekran kartı olur oyunlarda. Eğer 80 derece'ye çıkıyorsa mhz düşürür yinede %90 'larda kalır. 3000 mhz nedir ? Efektif değer değilse o hiçbir ekran kartı o seviyeye çıkamaz. Yani kesinlikle öyle ayarlamayın. Belki kartı elinize alabilirdiniz.Dediğim gibi eğer ekran kartınızı söylerseniz yardımcı olabilirim.

Birde eğer ekran kartı ram'ı değilde normal ramden söz ediyorsanız oyuna girerken o değer değişirse sistem çöker.

Ya siz yanlış anlatıyorsunuz ya da ben anlamıyorum. Ama umarım ben anlamıyorumdur.

Düzenlendi:

(Ekran kartı yazdığınızı görmemişim)
    Kesinlikle kasma olmaması lazım o sistemde. Gerçekten ben kasma yaşamıyorken sizin kasma yaşamanız çok anormal. Herşey yerli yerinde. + 'dan soğutucu vb. Hiç gerek yok. Para israfı.

Birşey almanıza gerek yok. Sistemi formatlayıp ayarlarsanız hiçbir sorun kalmaz.

Birde sıvı soğutma alırken kasanızın uygunluğunu ölçerek dikkat edin. Çoğu kişi iade ediyor bu sebeplerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INCOMING -- 8 Kasım 2015; 19:34:07 >

Hocam PM del tel numaranizi verirseniz daha iyi anlatırdım kazma demek istemedim tablet otomatik olarak düzeltiyorum orada kazma büyük ihtimal ekrandan kaynaklı demeye calistim dun 2tb lık HDD sipariş verdim 25 i gibi gelecek geldiği an format aticam
    Ve size şöyle söyleyeyim MSI arterbruner ile ilk oc denemiştir ancak herşey normalde olmasına rağmen oyuna girince (GTA v) ekran kartının Rami 3005 MHz gözüküyor ve oyun 10 15 saniyede dönüyor bu 3 4 sefer oldu sonra düzeldi ancak RAM hala 3005 MHz di kullanilan bayt değeri ise değişiyordu oc yapmıyorum sadece oc programı açıktı

• quote:

Hocam PM del tel numaranizi verirseniz daha iyi anlatırdım kazma demek istemedim tablet otomatik olarak düzeltiyorum orada kazma büyük ihtimal ekrandan kaynaklı demeye calistim dun 2tb lık HDD sipariş verdim 25 i gibi gelecek geldiği an format aticam
    Ve size şöyle söyleyeyim MSI arterbruner ile ilk oc denemiştir ancak herşey normalde olmasına rağmen oyuna girince (GTA v) ekran kartının Rami 3005 MHz gözüküyor ve oyun 10 15 saniyede dönüyor bu 3 4 sefer oldu sonra düzeldi ancak RAM hala 3005 MHz di kullanilan bayt değeri ise değişiyordu oc yapmıyorum sadece oc programı açıktı

Ekran kartın yeterli hocam senin zaten. Overclock'a gerek yok. Harddiskin geldiğinde bilgilerini yedekle sadece ayar vb. yedekleme. Daha sonra windows 10 64 bit kur. Tüm driverleri yüklemeyi unutma. Birde eğer eskiden bir sorun yoktu ise anakart ayarlarını 0 'la. Tüm ayarlarını yeniden yap. Gelip bize sorabilirsin ayarları yada internete yaz kesin çıkar. Emin ol gram kasma kalmayacaktır sonunda. Eğer yine ekran kartın aynı şekilde 3000 mhz felan çıkarsa ekran kartını modlamış olabilirsin. Sorun yok onuda hallederiz yine Birde ekran kartının üstünde düğme var mı ?

Ekran kartında bildiğim kadarıyla düğme falan yok harddiskin geldiği hafta sınav haftam bitiyor bende bundan yararlanıp PC yi eve getirmeye çalışacağım ancak yine w7 kurmayı planlıyoruz çünkü en iyi bildiğim sistem o yani normal bir bilgi windows 10 da çok sıkıntı çekerim gibi HDD geldiği zaman sana PM aktarım sesli olarak konusabilcegimiz yada daha hızlı mesajlaşma bildiğimiz bir platforma geçebilir miyiz
    Daha birçok şeyi kullanmayı beceremiyorum anakartimda iç tuşu var basınca kolçak bilmiyorum bilgisayar açılırken bios ekranında ölçeklendirme problemleri var bios ekranı daha hyakin çıkıyor bu yüzden tam ekran olmuyor biosa giriş yapmıyorum hata veriyor boyle sorunlar HDD gelince PC yi 0 haline getirip tekrar yapacağım herşeyi gereksiz bir suru dosya var HDD gelince tüm arşivini alıp 0larim

• quote:

Ekran kartında bildiğim kadarıyla düğme falan yok harddiskin geldiği hafta sınav haftam bitiyor bende bundan yararlanıp PC yi eve getirmeye çalışacağım ancak yine w7 kurmayı planlıyoruz çünkü en iyi bildiğim sistem o yani normal bir bilgi windows 10 da çok sıkıntı çekerim gibi HDD geldiği zaman sana PM aktarım sesli olarak konusabilcegimiz yada daha hızlı mesajlaşma bildiğimiz bir platforma geçebilir miyiz
    Daha birçok şeyi kullanmayı beceremiyorum anakartimda iç tuşu var basınca kolçak bilmiyorum bilgisayar açılırken bios ekranında ölçeklendirme problemleri var bios ekranı daha hyakin çıkıyor bu yüzden tam ekran olmuyor biosa giriş yapmıyorum hata veriyor boyle sorunlar HDD gelince PC yi 0 haline getirip tekrar yapacağım herşeyi gereksiz bir suru dosya var HDD gelince tüm arşivini alıp 0larim

Çok iyi 'de ben sadece telefonundan girebiliyorum. O da bazı günler işim olmadığı zaman.
    Windows 10 'u dememin sebebi oyunlarda en performanslı o. Ve directx 12 desteği ekran kartınızda var. O destekde sadece windows 10'da etkinleşir. Çok işimiz var Ama önemli olan herşeyi çok iyi bilmiyorsak en iyi bildiğin yöntemi uygulamak. Gereksiz dosyaları iyi ayıkla. Bir gün ah çekebilirsin Tamam ekran kartında düğme yoksa iyi. Birde bir ara harddisk bilgilerine girip efi alanı diye birşey varmı bakabilirimisin 200 mb lerde bir alan olacak. Senin elleyemediğin. Uefi'mi senin pc onu öğrenmeye çalışıyorum.

Madem bazı günler görebiliyosun sadce o zaman telefonundan daha sık kullandığın bir sosyal uygulama şöyle oradan konuşalım aşan çok ihtiyacım olacak yardımlarınızı büyük bir performans artışı saglicak gibi

• quote:

Madem bazı günler görebiliyosun sadce o zaman telefonundan daha sık kullandığın bir sosyal uygulama şöyle oradan konuşalım aşan çok ihtiyacım olacak yardımlarınızı büyük bir performans artışı saglicak gibi

İnşallah. Dh pm 'den mesajlaşmak en iyisi gibi gözüküyor. Veyada gerekirse bir facebook hesabı açarım fake. Sorun değil.

Teşekkürler hocam ulasicagim size

• OmrTR kullanıcısına yanıt
    en doğru karar senin için hayırlısı olsun güle güle kullan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.