Şimdi Ara

Corsair 600T White Edition Akrilik / Pleksi‎ Yan Kapak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim Corsair 600T White Edition bir kasam bulunmaktadır.

Bu kasaya şu şekilde bir yan kapak takmak istiyorum.

Video:
    USAdystopiayoutube
    Installing Clear Acrylic Door in a Corsair 600T Case
    https://www.youtube.com/watch?v=tT0QVFLZHv0

Böyle bir ürünü Tükiye de nereden satın alabilirim yada nerede yaptırabilirim.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.

• Düz plexi olursa yaparsın bir şekilde olur ama fark ettiysen adam kapak ve camı sipariş etti paket içinde geldi buyuk ihtimalle o açıcaklarıda netten sipariş etti. bazı sitelerde direk hazır kapakları satıyorlar belli kasalar için bir ara görmüştüm .
  • 40x30mm, video da ya 9 mm -10 mm kalınlık cam yada plexi kullanıyor .. fiyat 40 lira civarı düzü
  • aynı şekilde bende şeffaf pleksi kapak yapmayı planlıyorum. sitede satılan 10mm lik pleksi kullanıyor, kenarları ışıkla bilikte parlıyor bunu gidermek için internette 5mm lik denenmiş daha başarılı olmuş gibi duruyor.

birde dikkatimi çeken kesimi 1/1 oturmamış gözüküyor. önümüzdeki ay yoluyla uygun maliyetli bir malzeme ile deneme yanılma yaparak tam oturtmaya çalışacağım. en kötü ihtimal burdaki gibi bir sonuç alırım diye düşünüyorum.

soruna gelince forumda yapabilen arkadaşlar var, 600t için netice alırsam isteyen arkadaşlara da kestirtebilirim veyahut çizim paylaşabilirim.
  • Dostum yapılmayacak bir şey değil.
    Daha evvel 3 arkadaşıma yapmıştım.

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=277478

ama hiçbir tabelacıya veya plexi atölyesine yaptıramazsın . Cosmos II kapağı. Çünkü sadece kesimle bitecek bir iş değil. üzerinde diş açıp civata işletilmesi gerekiyor.
    Senin kapakta böyle bir durum yok geçmeli..gerekli kalınlıkta plexi kullanırsan sorun olmaz.
    kilit mekanizmasını orjinal kapaktan söküp plexiye monte edebilirsin.
    Kenar parlamasından kasdın ne anlamadım. eğer malzeme kalınlığı parlıyor diyorsan lazerle kesilmiş veya özel olarak polisaj yapılmıştır. sen kenarların mat kalmasını istiyorsan CNC Routerde kesmek gerekir, o zaman kenarlar parlamaz..
    forumda benim dışımda AMFİBİ arkadaşımızda bu tür kaliteli şeyler yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 25 Temmuz 2015; 10:37:23 >

• Hocam ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler, çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum beyazlıktan kast ettiğim sizin eklediğiniz fotoğrafta pleksinin dikey kenarında gözüken et kalınlığı araştırmam da 5mm kullanarak pleksi içerde bırakmışlar daha iyi gözüktü gözüme ama klipsler için et kalınlığı sağlamak lazım. Onun dışında teknik anlamda altyapım var, 97 den bu yana grafikerlik yapıyorum, lazer ile istediğim gibi kesim yaptırabilirim, kesim öncesi prova çıktı alıp kontrol etmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicrea

Hocam ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler, çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum beyazlıktan kast ettiğim sizin eklediğiniz fotoğrafta pleksinin dikey kenarında gözüken et kalınlığı araştırmam da 5mm kullanarak pleksi içerde bırakmışlar daha iyi gözüktü gözüme ama klipsler için et kalınlığı sağlamak lazım. Onun dışında teknik anlamda altyapım var, 97 den bu yana grafikerlik yapıyorum, lazer ile istediğim gibi kesim yaptırabilirim, kesim öncesi prova çıktı alıp kontrol etmeyi düşünüyorum.

işin içinde olduğuna göre rahat yaparsın dostum.
    plexi ince olunca tabi kapak içeri düşer , kalınlığı görünmez, ama kilit mekanizması için bir şeyler düşünmen gerekir.
    Örneğin deliklerin iç kısmına içten 5 mm kalınlıkta ve 5-10 mm genişlikte bir halka yapıştırırsan o durumda kilit için gerekli kalınlığı sağlarsın.
    .Ben tam şablon almıştım, tek seferde oturdu, prova almadan, kasayı görmeden yaptım kapağı .alan arkadaşta rahayça taktı.. sorun yaşamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: magicrea

Hocam ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler, çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum beyazlıktan kast ettiğim sizin eklediğiniz fotoğrafta pleksinin dikey kenarında gözüken et kalınlığı araştırmam da 5mm kullanarak pleksi içerde bırakmışlar daha iyi gözüktü gözüme ama klipsler için et kalınlığı sağlamak lazım. Onun dışında teknik anlamda altyapım var, 97 den bu yana grafikerlik yapıyorum, lazer ile istediğim gibi kesim yaptırabilirim, kesim öncesi prova çıktı alıp kontrol etmeyi düşünüyorum.

işin içinde olduğuna göre rahat yaparsın dostum.
    plexi ince olunca tabi kapak içeri düşer , kalınlığı görünmez, ama kilit mekanizması için bir şeyler düşünmen gerekir.
    Örneğin deliklerin iç kısmına içten 5 mm kalınlıkta ve 5-10 mm genişlikte bir halka yapıştırırsan o durumda kilit için gerekli kalınlığı sağlarsın.
    .Ben tam şablon almıştım, tek seferde oturdu, prova almadan, kasayı görmeden yaptım kapağı .alan arkadaşta rahayça taktı.. sorun yaşamadım.

aynı şekilde bende öyle düşünüyorum hocam. kesim yaptırırken pleksinin kenarına mandalın genişliği ile aynı ölçüde halka kestirip kalınlığı sağlayabiliriz.
    Benim gördüğüm kadarıyla 10mm nin şöyle iki dezavantajı daha var;
    ilk olarak kalın olduğu için kapak ağırlaşır,
    ikinci olarak malzemenin et kalınlığı olduğu için ister istemez açılıp kapanmalarda takılmasın diye üstten boşluk bırakmak zorunda kalmışlar.

ürün henüz elime geçmedi, geçtiğinde mukavvadan elde kesim yapacağım, belki sadeliği bozmadan uygun bir dizayn yapabirsem

• arg-ist kullanıcısına yanıt
    Bu arada hocam, sizin şablonsuz almanuz pek tabi mümkün :=) sizin kadar profesyonel değiliz bizdeki amatör ruhla yapılan işler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.