Şimdi Ara

Corsair Graphite 600T Fan Kontrölcü Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi toplayalı 6 ay kadar oldu gayet güzel çalışan fan kontrolcü windows 8 yüklemesinden sonra çalışmaz oldu bunun nedeni windowsla alakalı olabilirmi? yada kısa devre desem kasaya gözüm gibi bakıyorum yakın zamanda bir donanım değişikliğide yapmadım sadece bi ara elektirk gitti o nedenle olabilirmi diye düşünüyorum,

pc ye bağlı bir tunçmatik 1000w PSU var ama elektrik gittiği anda oyundaydım ve sistemim fazla güç çektiğinden PSU kaldırmayıp kapanmıştı. PSU varkende doananım zarar görürmü? en azından fan kontrolcü zarar görürmü? tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum fanları ana karta direk bağlayınca çalışıyorlar ama bu kasayı alıpta açıkcası fan kontrolcüsünüde heba etmek istemiyorum

biraz araştırdım butarz sorun yaşayan biri kısa devre vardır kasayı sök her şeyi baştan tak demişler uygulamış ve sorunu çözülmüş bana mantıklı gelmedi sizce neyapmalıyım önerilerinizi bekliyorum.

• yokmudur fikri olan ?
  • İlk yapmanız gerekn kasa garantili ise aldığınız yeri arayın

En mantıklısı bu.

Bende arıyorum bu kasadan inşallah bulurum ya da bulamazsam sıfır alacağım.

2.el biraz zor ama geçen kaçırdım

Neyse firmayı arayıp öğrenin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

sorunu çözebildiniz mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın1i

merhaba

çözemedim hatta anakart arızası nedeniyle kasayı baştan aşağı yeniden topladım ama sorun aynen deva etti, kasayı garantiye gönderip 30 gün beklemek istemediğimden bu şekilde kullanmaya devam ediyorum :(
  • Aynı kasayı kullanıyoruz, fan kontrolcusü elektrikler gidene kadar çalışıyordu anladığım kadarı ile elektrik kesintisi sonrasımı bu sorun ortaya çıktı..

Tunçmatik 1000W KGK (Kesintisiz Güç Kaynağı) kasteddiniz anladığım kadarı ile, PSU ayrı birşey kasa içersindeki ( Güç Kaynağı yani) 1000W KGK ının tüm gücünü sömürecek düzeyde bileşen kullanmanız mümkün değildir.. İster oyunda olun ister başka birşey yapın.. En azından normalk ev kullanıcısını rahatlıkla 5-10 dak. idare eder, ben 850 W FSP ve 650 W Tunçmatik KGK kullanıyorum, beni rahatlıkla idare ediyor, kaldıki sitem panelimde görebileceğiniz üzere i7 3820 ve GTX 560 Tİ 448 Core ekran kartı ile 5 adet HDD var sistemde, benim başımada sizin başınız gelen olay geldiğinde bende çok şaşırmıştım, taki sorunun KGK yı direk pirize bağlamadığımdan kaynaklı olduğunu anladığım ana kadar ben bir 5 li pirize KGK TV uydu cihazı gibi elektronik cihazların bağlı şekilde kullanıyordum, KGK ile arada bir priz daha var ise malesef akü şarj olmuyor sorunda bundan dolayı yaşamış olma ihtimaliniz yüksek PC yi şimdi sadece KGK bağlı şekilde kullanıyorum ve dediğim gibi oyun dahil en yoğun anda dahi elektrikler gitsede PC kapanmıyor kesinlikle...

Fan kontrolcü sorununa gelince cidde şaşırdım KGK var güncel PSU lar ın çoğunda yüksek gerilim koruma var ve sizin PC bileşenleri bir elektrik kesintisinden zarar görmüş, ne denilebilir nasıl bir teşhis konulabilir bilemiyorum, olay hakkında biraz daha detay verirseniz yardımcı olmaya çalışayım, sistemi komöple yeniledim demişsiniz, ama sorun yine devam ediyor demişsiniz,

Kesinlikle WİN 8 ile alakası yok size şuan bu satırları WİN 8 kurulu pc den yazıyorum ve fan kontrolcüm mükemmel şekilde çalışıyor...

daha önce çalışıyormuydu..?
    Eğer kasa içini açıp bileşenler ile oynadıysanız bu esnada kablolardan birini takmamış olabilirsiniz, tüm güç bağlantılarını gözden geçirin ve seorunsuz bağlantı yapıldığını teyid edin, insan bazen farkedemeye biliyor, dikkatlice inceleyin.
    Kesinti sonrası anakart veya diğer PC bileşenlerinde yüksek gerilim nedini ile yanık vsd, sorunlar oluşmuşmuydu..?

konuyu bi detaylıca anlatırsanız yapabileceğimiz birşey var ise yardımcı olmaya çalışalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 26 Mart 2013; 1:43:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Disaster

quote:

merhaba

çözemedim hatta anakart arızası nedeniyle kasayı baştan aşağı yeniden topladım ama sorun aynen deva etti, kasayı garantiye gönderip 30 gün beklemek istemediğimden bu şekilde kullanmaya devam ediyorum :(

enerji git - gelinden dolayı kontrol paneli kısa devre yapmış olabilir ..

eğer sadece panel çıkıyorsa yerinden firma ile konuşup sadece kontrol panelini götürüp değiştirebilirsiniz ..

( umarım firma kabul eder genelde ellerinde parça olmuyor bir şekilde senin elindeki parçayı tamir edip veriyorlar)

şansını böyle dene bakalım

umarım faydalı olur ..

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Aynı kasayı kullanıyoruz, fan kontrolcusü elektrikler gidene kadar çalışıyordu anladığım kadarı ile elektrik kesintisi sonrasımı bu sorun ortaya çıktı..

Tunçmatik 1000W KGK (Kesintisiz Güç Kaynağı) kasteddiniz anladığım kadarı ile, PSU ayrı birşey kasa içersindeki ( Güç Kaynağı yani) 1000W KGK ının tüm gücünü sömürecek düzeyde bileşen kullanmanız mümkün değildir.. İster oyunda olun ister başka birşey yapın.. En azından normalk ev kullanıcısını rahatlıkla 5-10 dak. idare eder, ben 850 W FSP ve 650 W Tunçmatik KGK kullanıyorum, beni rahatlıkla idare ediyor, kaldıki sitem panelimde görebileceğiniz üzere i7 3820 ve GTX 560 Tİ 448 Core ekran kartı ile 5 adet HDD var sistemde, benim başımada sizin başınız gelen olay geldiğinde bende çok şaşırmıştım, taki sorunun KGK yı direk pirize bağlamadığımdan kaynaklı olduğunu anladığım ana kadar ben bir 5 li pirize KGK TV uydu cihazı gibi elektronik cihazların bağlı şekilde kullanıyordum, KGK ile arada bir priz daha var ise malesef akü şarj olmuyor sorunda bundan dolayı yaşamış olma ihtimaliniz yüksek PC yi şimdi sadece KGK bağlı şekilde kullanıyorum ve dediğim gibi oyun dahil en yoğun anda dahi elektrikler gitsede PC kapanmıyor kesinlikle...

Fan kontrolcü sorununa gelince cidde şaşırdım KGK var güncel PSU lar ın çoğunda yüksek gerilim koruma var ve sizin PC bileşenleri bir elektrik kesintisinden zarar görmüş, ne denilebilir nasıl bir teşhis konulabilir bilemiyorum, olay hakkında biraz daha detay verirseniz yardımcı olmaya çalışayım, sistemi komöple yeniledim demişsiniz, ama sorun yine devam ediyor demişsiniz,

Kesinlikle WİN 8 ile alakası yok size şuan bu satırları WİN 8 kurulu pc den yazıyorum ve fan kontrolcüm mükemmel şekilde çalışıyor...

daha önce çalışıyormuydu..?
    Eğer kasa içini açıp bileşenler ile oynadıysanız bu esnada kablolardan birini takmamış olabilirsiniz, tüm güç bağlantılarını gözden geçirin ve seorunsuz bağlantı yapıldığını teyid edin, insan bazen farkedemeye biliyor, dikkatlice inceleyin.
    Kesinti sonrası anakart veya diğer PC bileşenlerinde yüksek gerilim nedini ile yanık vsd, sorunlar oluşmuşmuydu..?

konuyu bi detaylıca anlatırsanız yapabileceğimiz birşey var ise yardımcı olmaya çalışalım..

Evet elektrik gitti ve KGK o an kaldırmadı PC kapandı sonrasında sorunsuz şekilde çalışan fan kontrolcü çalışmadı. Bağlantılar konusunda sorun olmaması gerekir zira hiçbir donanımsal değişiklik vs yapmadığım hatta kasanın kapağını bile açmadığım bir dönemde bu olay yaşandı. Sonrasında anakartımda bios updatesinden dolayı sorun çıktı, fabrikasyon arıza olduğu anlaşılınca para iadesi yapıldı bu nedenle yeni bir anakarta geçtim sistemi yeniden toplamam gerektiğinden bu soruna da sistemi toplarken özellikle dikkat ettim ama bir değişiklik olmadı fan kontrolcü çalışmadı.

Kesinti nedeniyle hiç bir fiziksel sıkıntıya rastlamadım, özellikle devrelerin üzerini dikkatlice inceledim kasa içerisindeki kokuya bile baktım ama bir sıkıntı göremedim.

KGK konusunda dediğiniz gibi benimde KGK ile priz arasında 1 değil hatta 2 adet 3'lü priz var uyarınız sayesinde bu kapanma sorununa çözüm olacaktır

İlginiz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim

PSU konusunda da elim sürçmüş UPS yazmak istemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Disaster -- 27 Mart 2013; 3:56:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Disaster

quote:

merhaba

enerji git - gelinden dolayı kontrol paneli kısa devre yapmış olabilir ..

eğer sadece panel çıkıyorsa yerinden firma ile konuşup sadece kontrol panelini götürüp değiştirebilirsiniz ..

( umarım firma kabul eder genelde ellerinde parça olmuyor bir şekilde senin elindeki parçayı tamir edip veriyorlar)

şansını böyle dene bakalım

umarım faydalı olur ..

Kasayı biraz deşersem çıkartabilirim biraz zorlu bir noktada, yetkili kişiyle görüşüp bu önerinizi ileteceğim olma ihtimali varsa denenebilecek bir yöntem

• hocam ne yaptın sorunu hallede bildin mi ?
  • Corsair RMA ile iletişime geçen büyük ihtimal yollarlar fan kontrol ünitesini.Digital Trende hiç sormayın ellerinde yoktur.Direk yurt dışıyla iletişime geçin
  • quote:

hocam ne yaptın sorunu hallede bildin mi ?

işlerimin yoğunluğundan bakmadım am kısa sürede girişimde bulunup sonucu buraya yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Corsair RMA ile iletişime geçen büyük ihtimal yollarlar fan kontrol ünitesini.Digital Trende hiç sormayın ellerinde yoktur.Direk yurt dışıyla iletişime geçin

ingilizcem berbat hocam şansımı deneyeceğim başarabilirsem yazarım buradan, umarım flood olmamıştır
  • ne yaptın sorunu çöze bildin mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.