Şimdi Ara

Corsair H100i GTX Fan hızı ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ; Bilgisayarım'ın işlemci ve anakartımı vatana servise göndermeleri için bıraktım. Ankart onarım olup geldi işlemci'de değişim olup geldi. Şimdi gelelim konuya benim sıkıntım 2 gün önce montajı yaptım H100i GTX kasaya taktım. Ama fanlar inanılmaz bir şekilde tam devir dönmeye başladı normalde işlemci değişmeden önce ben fan hızlarını Corsair link programın'dan ayarlıyabiliyordum. Ama şimdi Corsair link programını kurdum hiç bir şekilde fan hız ayarını yapamıyorum Quiet'de alsam performance moda'da alsam sıvı soğutma'ya işlemiyor. Ve işlemci sıcaklığı 30 derece'den bir anda 60 70'lere kadar çıkıyor. Sizce sorun neyde olabilir işlemci değişme'den önce düzgün çalışan sıvı soğutma şimdi delirmiş gibi çalışıyor. Hatta resim ekliyorum ne demek istediğimi anlarsınız.

• Dostum aynı sıvı soğutmayı kullanıyorum. Benim sorunumda birden bire yükselmelerdi, 30 dereceden 50-60 dereceye fırlayıp 10 sanıye ıcınde tekrar 30 dereceye düşüyordu. Ama benim sorunum işlemcime fazla voltaj vermemden kaynaklı. Ve aynı şekilde corsair link programında ben de değişiklik yapmama rağmen fpm hızı değişmiyor. Fakat benim en düşük seviyede çalışıyor 700rpm'de...Bu yüzden konu takip :)
  • Fanlar pwm degil ise anakarttan dc moduna alin cha_fan3 mesela nereye takılı ise artık
  • Dostum merhaba bu benim 3ncü sıvı soğutma değişimi. İlki vidalar yalama oldu, 2ncisi çok fazla ısınıyordu, 3ncüsünde h100i GTX ile değişim oldu. Corsair H100i GTX Fan hızı ayarlama
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Yapmadığım şey kalmadı kardeşim. Program sıvı soğutmaya işlemiyor hatta corsair link programında h100i gtx görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostgamer65

Yapmadığım şey kalmadı kardeşim. Program sıvı soğutmaya işlemiyor hatta corsair link programında h100i gtx görünmüyor.

Bırakın o programı hocam bios dan ayarlamayı deneyin direkt
    Hocam malesef bios'tan ayarlamayı bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ghostgamer65 G kullanıcısına yanıt
    Bu çok ilginç oldu. Çünkü aynı işlemciyi kullanıyoruz ve yük altında olmadan 700 rpm dönüş hızıyla olan ısı değerlerim senin ısı değerlerinden daha düşük. Ki overclock yaptım 4.5. Senin hızın kaç ? Bir aklıma takılan soruda, 4.0ghz iken %100 stress cpu testinde sıcaklığım 50 dereceyi geçmiyor, 45-50 oluyor. Sende ısı problemide var yani.
  • Hocam sıvı soğutma'yı şimdi taktım. Boşta 30 derece şu anda onda sıkıntım yok. Ama fan hızlarını hiç bir şekilde ayarlıyamıyorum. 4.00 ghz'da kullanıyorum.
  • Cpu opt var mı anakartın üzerinde ? Anakart modelin nedir ?
  • Hocam anakart Asus z97 pro gamer işlemci'de i74790k. İşlemci değişim oldu sıvı soğutmayı taktım fan hızlarını ayarlayamaz oldum. Cpu opt var.
  • İlginç yani tekrar garantiye yollamak dışında bir seçenek bırakmıyor bize...İnsanın aklına ne gelir ki bu durumda..Bios sıfırlamak, ki yapmışsındır. Sistem etkilemez diye düşünüyorum. Corsair link olmasa bile kendiliğinden stabil olması gerek. Benim aynı sıvıtıcı kendiliğinden stabil, ama tek sorun ben de ayar yapamıyorum corsair linkten ne yaparsam yapayım aynı kalıyor hız..Yük altındayken hızlanıyor. İyi ki bizim başımıza gelmedi, insanı delirtir yani :)
  • Hocam çok kötü bir şey Allah kimsenin başına bu sorunu vermesin. İşin kötü tarafı garanti bitti rma yazdım ama cevap vermediler
  • Kolay gelsin, konu takip...
  • Usb kabloda bir sıkıntı var. işlemci sıcaklığı 50'lere çıktı kabloyu düzelttim sıcaklık indi. Ama işte usb girişinden şüpheleniyorum ben çünkü program'da h100i gtx görmüyor.
  • Bu gidişle şizofrene bağlarsın dostum Şöyle yapalım, bu soğutucuyu başka bir bilgisayarda deneme şansın var mı ? Dene ve sonuç yine aynı çıkarsa garantilik bir durum demektir. Ama bir sorun teşkil etmezse senin bilgisayarında bir sorun var demektir. Onu anlamakta zor olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 14 Ocak 2017; 2:43:8 >
  • Valla dostum intel'in stok fanını taktım sıvı soğutmaya göre daha sessiz çalışıyor. Başka pc'de deneme şansım hiç yok. Vektron elektroniğe götürücem sıvı soğutmayı, bakalım yapılıcak bir şey ise yaptırırım. Ama sıvı soğutma fiyatı isterlerse yaptırmam yenisini alırım. Bir daha sıvı soğutma alırsam corsair'mi Allah korusun Cooler master'ın alıcam.
  • quote:

Valla dostum intel'in stok fanını taktım sıvı soğutmaya göre daha sessiz çalışıyor. Başka pc'de deneme şansım hiç yok. Vektron elektroniğe götürücem sıvı soğutmayı, bakalım yapılıcak bir şey ise yaptırırım. Ama sıvı soğutma fiyatı isterlerse yaptırmam yenisini alırım. Bir daha sıvı soğutma alırsam corsair'mi Allah korusun Cooler master'ın alıcam.

Google da ki adresleri yanlış bi teyit edip oyle git. Aynı semt ama farklı taraf yazan ile gercekte olan.

Kısaca Kağıthane axis avm nin karşıda ki bp den düz yukarı çıkarken tadım binasında.
    Hocam çok teşekkürler. Bende baktım kağıthanede onarım yapıyorlar'mı arayıp onu sorup gidicem.
  • quote:

Hocam çok teşekkürler. Bende baktım kağıthanede onarım yapıyorlar'mı arayıp onu sorup gidicem.

Güç kaynağı götürdüm. Uzun yoldan (Anadolu yakası) geldim diye hemen hallettiler isimi sağ olsunlar. Tek bina da her şey var gibi gördum ama arayın bi siz yine de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.