Şimdi Ara

Corsair H110 İncelemesi [Yeni Krala Selam Olsun] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
16.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trktlh

Boşta oda sıcaklığının altına düşüyor sa değerler yanlıştır..

boşta 28/29 derece .. 1 saat BF4 sonrası max 44 derece ..
    bu değerler için kasa arka kapağına taktığım , işlemcinin arkadan yuvasına dolayısıyla anakartın arkasına üfleyen fanında getirisi olduğunu düşünüyorum ..
  • bilgi_ter kullanıcısına yanıt
    BOL BOL fan varsa ve anakartın işlemci soketine arkadan üfürüyorsa olabilir
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Kasanın çok geniş olmasınında payı var .. push-pull dahil 10 adet fan var kasada :)
    Hexa-rotor kıvamında .. uçacak az kaldı :)

Xigmatek Elysium ..

Corsair H110 İncelemesi [Yeni Krala Selam Olsun]

Kasa arka yan kapakta ki İşlemciye üfleyen 12 cm yuva ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 23 Nisan 2014; 20:12:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Zalman Z11 plus kasamda kullanabilirmiyim bu urunu yoksa montaj sorunu yasamiyim ? Kasaya buyuk gelirmi urun ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • @svaaa

140MM fan yeri varsa fanlar dışarıya takılarak takılabilir.Sitede o bilgi yer almıyor fakat bir iki incelemesinde takılabilir yazıyor
  • @OneTreeHill
    sayfanıza katkı yada değişik bir çözüm göstermek isterim.
    haf 942 kasa h100 kullanım şeklim.
    haf 942 kasanın üstündeki 200 mmlik fanının yanına bir adet daha 200 mmlik fan aldım fanlar içeri yönlü çalışmakta
    h100 radyatörüne doğru çalışmakta fanlar olan fanlar,doğrudan anakarta bağlı çalışmakta..
    bu büyük fanların yüksek cfm değerlerini min devirlerde elde ediyor.max soğutma için min. ses duyuyorum.
    şu anda duyduğum ses sadece gx 750 watt cooler master psu nun fan sesi.oda belli belirsiz.

• Arkadaslar bu sogutucuyu hem cpu hem de ekran karti sogutmasinda ayni anda kullanabiliyor muyuz? Ekran karti olarak GTX780 poseidon almayi dusunuyorum ama ekran kari icin de ayri bi su sogutma unitesi mi toplamam gerekiyor bilemedim

Ayrica bu amac dogrultusunda yani hem ekran karti hem islemci sogutma icin kullanabilecegim bildiginiz bir urun varsa tavsiye edebilirseniz cok sevinirim.

Tesekkurler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elguug

Arkadaslar bu sogutucuyu hem cpu hem de ekran karti sogutmasinda ayni anda kullanabiliyor muyuz? Ekran karti olarak GTX780 poseidon almayi dusunuyorum ama ekran kari icin de ayri bi su sogutma unitesi mi toplamam gerekiyor bilemedim

Ayrica bu amac dogrultusunda yani hem ekran karti hem islemci sogutma icin kullanabilecegim bildiginiz bir urun varsa tavsiye edebilirseniz cok sevinirim.

Tesekkurler,

Selamlar,

Bu ürün hazır kurulu bir kit olduğu için herhangi bir modifikasyona imkan tanımıyor yani bu durumda sadece işlemcinizi soğutmak amaçlı kullanabiliyorsunuz.Hem bu tarz olsun hemde modifiyeye imkan tanısın derseniz size önerim imzamda yer alan cooler master eısberg 240l prestıge olacaktır sizin aradığınız ürüne tam olarak uyuyor.Örnek olarak şu videodaki gibi bir kullanım amaçlıyorsunuz diye düşünüyorum.

Almanca tanıtımı var ama anlaşılır umarım

• Hizli cevap icin cok tesekkur ederim hocam! Ben vakit gec oldu, yanitlayan olmaz diye bir de konu acmistim halbuki ama gereksiz oldu simdi o..

Video'yu izleyecegim simdi. Benim kasa HAF 942, sigar herhalde diye dusunuyorum..

Bu arada urunden memnun musunuz? Gurultu seviyesi ornegin rahatsiz ediyor mu geceleri kullandiginizda?

Tesekkurler,
  • Elguug kullanıcısına yanıt
    Ses konusunda sorun olmadı benim üründe pompayı 12 v dan bağladım herhangi bir ses düşürücü aparatta(kutusundan 5 v ve 7 v adaptörü çıkıyor daha düşük devir için) kullanmadım sabit 3600 rpm 400 lt/dk ama öyle rahatsız edici bir sesi gelmiyor bana kasayla aramdada az bir mesafe var.Şahsi fikrim ama piyasada var olan hazır kitler arasında en iyisidir eısberg 240L ama stokta var mı vatanda yokta başka yerlerde var mı bakmanız lazım.Vatana az stokta gelmişti(aramızda kalsın fiyatı biraz kabarıkda) belki bu yüzden fazla satışı olmadı biraz bakının belki stoklarda olan bir yer vardır.

• fan ses sorununu nasıl halledebilirim ?
  • Peki yakalamisken sunu da sorayim

cpu ve gpu icin tek ortak bi sogutucu kullanmak su sogutmanin mantigina ters duser mi? Soyle ki; bana gore su sogutmanin temel amaci sessiz ve performansli kullanim esnasinda bilesenleri serin tutmasi. Ornegin gpu kullaniminin daha yogun oldugu bi durumda, ekran karti cpu'ya nazaran daha cok isinacak ama (BUNDAN SONRASI BENIM MANTIGIMA GORE, CILGIN SACMALIYOR OLABILIRIM...) sogutma ortak oldugundan 2 bilesen arasinda bolunuyor olacak. Hani performansin gerektigi anlarda, bilesenlerden nispeten daha az yuk altinda olan bir nevi yanci gibi olacak gibi yorumluyorum

Ne derece sacmaliyorum hocam?

• Elguug kullanıcısına yanıt
    Pc nin zaten mantığı yok ki hocam eğer biraz mantıklı olsak milyarlar verir miyiz bu plastiklere bende şahsen fazla mantıklı düşünüyorum diyemem.

Şöyle ifade edeyim konu sahibi üstad varken aslında ne yazacağımı bilemiyorum çünkü ondaki tecrübe gerçekten çok fazla ama kendimce bildiklerimi paylaşayım soğutma yeterli gelirse( videoda iki tane 7970 i bu soğutucuya bağlamışlar bu bazı şeyleri netleştirebilir) neden olmasın değil mi bu ürünle hem cpu hem gpuyu soğutmak?Bunuda ancak deneyerek görebiliriz ben tek cpuyu soğutmada kullanıyorum çünkü gpudaki soğutma fazlasıyla yeterli bana.Bakındım daha önce bu ürünle yapılanlara gerçekten iyi işler çıkaranlar olmuş demek ki ürün bir şeylere yetiyor yada yeterli geliyor olmalı ki bu zahmete girmişler.

En son cümlenizden gidersem mantıken doğru gpu ve cpu kullanımlarına bağlı olarak tek radyatör her ikisinden sıvı ile taşınan sıcaklığı uzaklaştırmada yetersiz kalabilir haliylede soğutmak için yüksek fan hızlarına çıkılacak ve buda ses olarak geri dönecek yani sıvı soğutmanın amacına uygun olmayacak.Dediğim gibi benim dediklerim sadece olasılık denemiş olsaydım kesin fikrim olurdu ama şurasını net olarak söyleyebilirim madem bu işe gönül verdiniz bu ürünle yapmak yerine kendiniz pc toplar gibi radyatör vs.leri alıp öyle yapın derim en kötüsü bile yine verim almanızı sağlar customun yerini bu tür sistemler tutmaz diye düşünüyorum.

Bu arada bu saatte normal hocam dil sürçmesi olabilir herkesde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Mayıs 2014; 0:28:54 >

• svaaa kullanıcısına yanıt
    Kendi fanlarını mı kullanıyorsunuz ve ne tür bir sorun var?H100 i nin fanları çok sesli ama bu üründe yer alan fanlar o kadar sesli değil diye biliyorum.
  • kendi fanları deli gibi sesli :D inanılmaz :D birde 4lü pinleri 4lü soketlere takmadıgım için ayarda yapamıyorum onları değiştirsem mi direk fanmı değiştirsem hocam sizce ?
    Yeni duydum bu ses olayını ama sizdeki ürüne özgüde olabilir genellemiyorum yani Niye takamıyorsunuz fanları 4 pin fan soketi yok mu anakartınızda ?Bıosda fan ayarı yaptınız mı yoksa bıosda otomatikte mi ayarlı fanlar, h110 da link yazılım olmadığı için kontrol anakart ile yada ek bir fan kontrolcü ile sağlanıyor normalde anakarttan fan hızını ayarlayabilmeniz gerekliydi onuda geçtim fan niye takılmıyor hocam
  • fan hızını düşürdüğümde soğutma acısından sıkıntı varmı sıcaklıgı artarmı ?
  • montajda bir sıkıntı varmı sizce _?
    Burdan bir sorun yok gibi görünüyor hocam
  • ses inanılmaz 1500 rpm ile çalışıyor ses yapması normal heralde _?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.