Şimdi Ara

CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
6
Favori
18.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar h110 soğutucu bugun elime ulaştı vida delikleri kasa üstüne birebir uymadığından mecburi matkap ile eşit delikler açıp montaj yapmak zorunda kaldım bazı sormak istediklerim var bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum.

*pompa kısmındaki fan soketini anakart üzerindeki cpu fan kısmına takıp diğer iki fan soketini sys kısımlarınamı takıcaz siz nasıl yaptınız?

* radyatör üstündeki fanların siyah kısımları tavana bakacak şekilde monte ettim yani radyotöre dışardan hava akımı sağlanacak şekilde doğrumu?

*kurulum kitapcığında içerisine koyulacak sudan vb bilgiden bahsedilmemiş şuan pompanın içerisinde sıvı mevcutmu, mevcutsa ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve pompanın hangi kısmını açıp su ilavesi yapılacak net bilgisi olan bir arkadaşlar yardımcı olabilirler memnun olurum.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTurk -- 11 Temmuz 2013; 11:38:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EgeTurk

Arkadaşlar h110 soğutucu bugun elime ulaştı vida delikleri kasa üstüne birebir uymadığından mecburi matkap ile eşit delikler açıp montaj yapmak zorunda kaldım bazı sormak istediklerim var bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum.

*pompa kısmındaki fan soketini anakart üzerindeki cpu fan kısmına takıp diğer iki fan soketini sys kısımlarınamı takıcaz siz nasıl yaptınız?

* radyatör üstündeki fanların siyah kısımları tavana bakacak şekilde monte ettim yani radyotöre dışardan hava akımı sağlanacak şekilde doğrumu?

*kurulum kitapcığında içerisine koyulacak sudan vb bilgiden bahsedilmemiş şuan pompanın içerisinde sıvı mevcutmu, mevcutsa ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve pompanın hangi kısmını açıp su ilavesi yapılacak net bilgisi olan bir arkadaşlar yardımcı olabilirler memnun olurum.

Saygılar

Evet aynen oyle yapacaksın. ve anakartın ayarlarından bu fan hızlarını ayarlayabıleceksın. Veya bu system fan kısımlarına takılacak olan kısımları bır fan kontrolcuye takıp oyle kullanacaksın.

bu da soyle olacak. Fanın bır koruma kısmının oldugu parmaklık kısmı var bır de onu acık fanlarla bırebır temas halında acık kısmı var. hava akısı onu acık kısımdan ızgaralı kısma doguyrdur. ve dolayısıyla sen havayı ıster dısardan al ıster kasa ıcınden alıp dısa at. Sonuçta ızgaralı kısım rayatore temas edecek kı havayı radyatore ufursun.

*kurulum kitapcığında içerisine koyulacak sudan vb bilgiden bahsedilmemiş şuan pompanın içerisinde sıvı mevcutmu, mevcutsa ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve pompanın hangi kısmını açıp su ilavesi yapılacak

boyle bır durum yok. Benım bıldıgım yok en azından. ıcerısınde su mevcut olması gerek. ama bu sogutucuların en onemlı ozellıgı ekstradan su ılavesı veya bakım ıstememesıdır. Umarım yardımcı oalbilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

quote:

Arkadaşlar h110 soğutucu bugun elime ulaştı vida delikleri kasa üstüne birebir uymadığından mecburi matkap ile eşit delikler açıp montaj yapmak zorunda kaldım bazı sormak istediklerim var bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum.

Saygılar

Evet aynen oyle yapacaksın. ve anakartın ayarlarından bu fan hızlarını ayarlayabıleceksın. Veya bu system fan kısımlarına takılacak olan kısımları bır fan kontrolcuye takıp oyle kullanacaksın.

bu da soyle olacak. Fanın bır koruma kısmının oldugu parmaklık kısmı var bır de onu acık fanlarla bırebır temas halında acık kısmı var. hava akısı onu acık kısımdan ızgaralı kısma doguyrdur. ve dolayısıyla sen havayı ıster dısardan al ıster kasa ıcınden alıp dısa at. Sonuçta ızgaralı kısım rayatore temas edecek kı havayı radyatore ufursun.

*kurulum kitapcığında içerisine koyulacak sudan vb bilgiden bahsedilmemiş şuan pompanın içerisinde sıvı mevcutmu, mevcutsa ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve pompanın hangi kısmını açıp su ilavesi yapılacak

boyle bır durum yok. Benım bıldıgım yok en azından. ıcerısınde su mevcut olması gerek. ama bu sogutucuların en onemlı ozellıgı ekstradan su ılavesı veya bakım ıstememesıdır. Umarım yardımcı oalbilmişimdir

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler şuan premier 95 ve super pi ile 1 saat tam yükte test ediyorum sıcaklık değerlerine göre işlemciye o.c yapabilirim.

şuan premier 95 ile 35 dk oldu tam yükte 55 dereceyi geçmedi o.c yaparsam maksimum kaç dereceye kadar zorlayıp stabil durumda bırakmalıyım.

işlemcim intel core i7 950

saygılar.

• EgeTurk kullanıcısına yanıt
    kullandıgın hız ve voltaj degerlerını de soyle. cpu z ıle ekran goruntusu al ve buraya yaz. ona gore bıseyler soyleyebılırım
  • quote:

kullandıgın hız ve voltaj degerlerını de soyle. cpu z ıle ekran goruntusu al ve buraya yaz. ona gore bıseyler soyleyebılırım

Soğutucuyu taktıktan sonra 4.0 Ghz kadar o.c yaptım cpu voltaj değeri 1.3v

CORSAIR H110 Sıvı Soğutma Tr'de İlk & Yeni Sistem Komple İnceleme
  • Bence degerlerin normal. Hatta iyi bence. Bu kadar eski bi islemciye gore super hatta. Ben 4.5 da tam yukte 75 leri goruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben suan 4.2 de kullaniyorum. 4.5 e cikarinca elimle ayar yapiyorum. O zaman da ram ler bazen hata veriyor. Normalde vermiyor ama crysis 3 oynarken 15 dk falan sonra atiyor. Sebebi de ramlerin voltaj istemesi. 4.7 de dahi stabil kullanim 3d mark skoru aldim. 90 lara kadar yolu var. Ama bence 80 i asmamali bisivi sogutmayla. Sen suan 4.0 veya 4.2 de kullan hocbir soun olmaz. Yani sicaklik olarak.

• Yardımların için teşekkürler ,seninde belirttiğin gibi eski bir işlemci olmasına rağmen sıvı soğutma ile gayet verimli o.c yapılabiliyor,şuan için 4 Ghz yeterli benim için.
  • quote:

Yardımların için teşekkürler ,seninde belirttiğin gibi eski bir işlemci olmasına rağmen sıvı soğutma ile gayet verimli o.c yapılabiliyor,şuan için 4 Ghz yeterli benim için.

aynen

• H110'u anakartın arka kısmındaki aparatı monte ederken yapışken pedleri kullandınız mı, H110 sahiplerine soruyorum. Ben kullandım belkide bu pedlerden dolayı yeterince baskı yapmıyor soğutucu işlemciyle. Ayrıca bu pedler çok sağlam tutuyor, sökmeye çalıştım ama sökemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

H110'u anakartın arka kısmındaki aparatı monte ederken yapışken pedleri kullandınız mı, H110 sahiplerine soruyorum. Ben kullandım belkide bu pedlerden dolayı yeterince baskı yapmıyor soğutucu işlemciyle. Ayrıca bu pedler çok sağlam tutuyor, sökmeye çalıştım ama sökemedim.

Kullandım baskı problemi yok zaten sorun oluşturacak olsa koymazlardi içine.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

H110'u anakartın arka kısmındaki aparatı monte ederken yapışken pedleri kullandınız mı, H110 sahiplerine soruyorum. Ben kullandım belkide bu pedlerden dolayı yeterince baskı yapmıyor soğutucu işlemciyle. Ayrıca bu pedler çok sağlam tutuyor, sökmeye çalıştım ama sökemedim.

• Arkadaşlar Corsair H110 Water Cooler'ı CoolerMaster HAF 932 Kasayla kullanabilen var mı? Soğutucunun radyotör kısmındaki vida yerleri 14 cm'lik fanlara uygun yapılmış benim kasaya 23 cm'lik fan takılabiliyor ama 14 cm'lik fan takılmıyor 12 cm'lik fan yerleri var kendimce bir şekilde idarelik kasaya monte ettim ama sıkıntılı durum söz konusu bunun farklı bir çözümü var mı ne bilim dönüştürücü gibi
  • quote:

quote:

quote:

Ben pedleri kullanarak takmaya çalıştım ama dışa doğru çıkmış lehim uzantıları izin vermedi hatta plastik malzemesini bile birazcık vidaya yakın yerlerinden bıçakla yontup oturtmam gerekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehalem

Arkadaşlar Corsair H110 Water Cooler'ı CoolerMaster HAF 932 Kasayla kullanabilen var mı? Soğutucunun radyotör kısmındaki vida yerleri 14 cm'lik fanlara uygun yapılmış benim kasaya 23 cm'lik fan takılabiliyor ama 14 cm'lik fan takılmıyor 12 cm'lik fan yerleri var kendimce bir şekilde idarelik kasaya monte ettim ama sıkıntılı durum söz konusu bunun farklı bir çözümü var mı ne bilim dönüştürücü gibi

Malesef bi dönüştürücü falan yok olmaz. Ama senin kasanın üst panelinde bal peteği gibi delikler olması lazım oralardan vidayı geçirerek monte ettin heralde?Yada direk kasaya kesmeli biçmeli kaynaklı lehimli bir el atmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehalem

quote:

quote:

quote:

Ben pedleri kullanarak takmaya çalıştım ama dışa doğru çıkmış lehim uzantıları izin vermedi hatta plastik malzemesini bile birazcık vidaya yakın yerlerinden bıçakla yontup oturtmam gerekti.

Bende sökmeye çalışırken pedleri problem oldu, sökemedim. Sağlam yapışmışlar, belki pedler olmadan daha iyi oturur diye düşünüştüm.

• Ben de h110 almistim yalniz su aralar asiri derecede girgirrrgirrr diye ses geliyor. Sanirim motorundan geliyor. Ve asiri rahatsiz ediyor

• quote:

Ben de h110 almistim yalniz su aralar asiri derecede girgirrrgirrr diye ses geliyor. Sanirim motorundan geliyor. Ve asiri rahatsiz ediyor

Dusuk devirde Fanlardan geliyordu ayni ses bende
    Sonra sonra iyice arttı fanları değiştirdim ses kalmadı.

• quote:

quote:

Ben de h110 almistim yalniz su aralar asiri derecede girgirrrgirrr diye ses geliyor. Sanirim motorundan geliyor. Ve asiri rahatsiz ediyor

Dusuk devirde Fanlardan geliyordu ayni ses bende
    Sonra sonra iyice arttı fanları değiştirdim ses kalmadı.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.