Arkadaşlar bu sıvı soğutmayı kullanıyorum. Eskiden havalı bir soğutucu kullanıyordum. Bu zamanlarda havalı soğutucum ile yük altında olmadan aldığım değerler 15-20 derece oluyordu. Şu an oda'nın içi buz gibi ve Corsair hydro 100i gtx takılı işlemciye...Hiçbir işlem yapmadan, yük altında olmadan aldığım ısı değerleri 25 ile 30 derece arasında geziniyor. Yalnız kafama takılan soru şu, işlemciyi zorladığımda ise ısı değerleri şu şekilde hızlı bir şekilde dalgalanma yaratıyor; 30-40-80-30-40 gibi değişiyor. Ve Bir şey daha işlemci ne kadar yük altında olsa bile cpu rpm dönüş hızı 700ler'de seyrediyor. Yani hiç bir şekilde hızlanmıyor. Speedfan ile hızlandırsamda dalgalanmalar geçmiyor. Acaba pompasında mı bir sorun var ? Kullandığım termal macun kaliteli bir macun bu arada...Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Corsair hydro 100i gtx kullanan arkadaşlar yük altında olmadan ve yük altındayken aldıkları dereceleri yazarsa minnettar kalırım
6600k + h100i gtx. Boşta 30 dereceyi geçmiyor. Profil olarak quiet seçili. 32.7 derece, 600 rpm fan,1950 rpm pompa değerleri. Yük altında ne olur bilemeyeceğim. Şu testi yap derseniz yaparım. kaloriferden 1 mt kadar uzaklıkta, yerde, hava sirkulasyonu çok iyi değil. Oda sıcaklığı 25 civarıdır diye tahmin ediyorum. termal macunu orijinal üzerinde gelen sanırsam.
qazxcvQ
kullanıcısına yanıt
Dostum çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğin için. Benim max rpm değerlerim 1400 e çıkıyor ama o zaman çok süratli dönüyor. Odamın sıcaklığıda 10-15 derecedir. İlginç ama, hava soğutucum ile daha iyi değerler alıyordum. Ama sessizlik gibisi yok tabiki