Şimdi Ara

Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Corsair Hydro serisi hazır sıvı soğutma kitlerinden birisini almayı düşünüyorum. Fiyatlara baktığımda 3 model karşıma çıkıyor: H75, H80i ve H90. Yıllardır hava soğutma kullandığım için hazır sıvı soğutma kitlerini inceleme gereği duymadım. Bu kitler hakkında pek bilgim yok.

H75 ve H90 yeni modeller sanırım. H80i modelinin radyatörü daha büyük ve çift 12 cm fanı var. H75 ve H90 modellerinin radyatörleri biraz ince duruyor. H75'de 12 cm, H90'da 14 cm fanlar mevcut gördüğüm kadarıyla. Forumdaki OneTreeHill hocanın incelemerini okudum fakat yine de kullanıcı tavsiyelerini almak istiyorum.

Kasam Corsair Graphite 600T. İşlemcim i7-2700K (günlük 4.50-4.60 GHz gibi değerlerde kullanacağım). Anakart ve Ram'lerin sıvı soğutma kitleri uyumluluğu ile çok alakası yok sanırım ama onları da yazayım. Anakart MSI P67A-GD65 (B3 Rev), bellekler G.Skill RipjawsX serisi dual kit.

Ürünlerin İnventus fiyatları şu anda şöyle:

H75 - 266 TL
    H80i - 309 TL
    H90 - 317 TL

Fiyatları da göz önüne alırsak önerilerinizi almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 10 Temmuz 2014; 14:56:37 >

• 240 mm lik radyatörlü modellerini düşünebilirsin aslında 600T uyumlu diye biliyorum daha iyi sonuç alabilirsin
  • H80i modelini kullanmadım fakat diğerlerini kullandım.H90 ile H80i performans değerleri birbirine yakındır fakat daha sessiz olduğu için ben içlerinden H90'ı seçerdim
  • 240 mm radyatörlü modellerin fiyatları şu şekilde:

H105 - 349 TL
    H100i - 357 TL
    H110 - 392 TL

600T ile uyumluluk noktasında bilgim yok fakat bu farkı vermeye değer mi? Özellikle forumdaki H90 incelemesinde H110 ile bariz bir performans farkları olmadığını görüyorum. Aklımdaki kurulum kasanın ön ve üst kısmındaki 20 cm fanları koruyarak 120/140 mm radyatörü arkadaki egzos fan çıkışına takmak şeklindeydi.

@OneTreeHill

Hocam 240 mm radyatörlü modeller için fikriniz nedir? Gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 10 Temmuz 2014; 12:21:50 >
  • H105 ve H110 sığmıyor fakat H100i fanlar kasa üstüne takılırsa montaj yapabilirsiniz. H80i,H100,H90 bunlar yakın fiyatlı performans olarak yakın ürünler. H80i mantığı radyatörü kalınlaştırarak H100i nin giremediği kasalara girip onun performansını yakalamaya çalışmak.Zate performans sonuçları da yakın hatta bazen h80i testlerde öne geçiyor. Sessizlik önemliyse H90 daha mantıklı
  • Açıkçası H80i ile H90 arasında ciddi şekilde kararsız kaldım.

Edit: İncelemerde gördüğüm kadarıyla soğutma ve sessizlik bakımından H90 çok hafif daha önde. Aynı değerlerde 2-3 derece daha iyi sonuçlar almış H80i'ye göre. Ancak kozmetik açıdan H80i biraz daha ön planda. H80i pompası üzerinde yazılımla ayarlanabilen ledli logo bulunuyor. Radyatör biraz daha kalın ve çift fan var. H90 kutu içeriğinden tek fan çıkıyormuş, tasarım da daha sade. Bunlar dışında birbirine çok yakın ürünler. Tercih biraz keyfe kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 11 Temmuz 2014; 23:04:57 >
  • aynı öneriden bende istiyorum arkadaşlar lütfen yardım ayrıca kasam cooler master stıcker eğer h80i alırsam üste veya egzoz fan yerine ama h90 alırsam mecburen biraz uğraşıp üste takacagım ayrıca kablolarının uzunluğu nedir acaba bilginiz var mı? Teşekkürler...
     Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90) Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90) Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganberke

aynı öneriden bende istiyorum arkadaşlar lütfen yardım ayrıca kasam cooler master stıcker eğer h80i alırsam üste veya egzoz fan yerine ama h90 alırsam mecburen biraz uğraşıp üste takacagım ayrıca kablolarının uzunluğu nedir acaba bilginiz var mı? Teşekkürler...
     Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90) Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90) Corsair Hydro Serisi Arasında Tercih (H75, H80i, H90)

Merhaba, ben de Stacker kasa kullanıyorum (modeli STC-01). H80 ile sorun yaşamadım. Sizin kasanızda da sorun olacağını sanmıyorum. Üstteki fan bendeki kasada 80'lik fan. Ancak Corsair H80'deki fanlar 120lik (2 adet). Ben kasamın arka bölümündeki 120lik fan kısmına radyatörü bağlamıştım.

• Teşekkür ederim üstad bende h80i sipariş ettim yarın takacagim inşallah haber veririm detayları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatz kullanıcısına yanıt
    h80i yeterli bence
  • Selamlar,

Seçtiğiniz modellerin sıcaklık değerleri için incelemelerine göz atabilirsiniz.

http://www.hwa.com.tr/corsair-h75-incelemesi.html/5
  • Link ozelligi sebebiyle H80i modelini tercih ettim. Inventus kargoya vermis, yarin montajini yaparim sanirim. Tek tuk konuda fan sesinden sikayet edeni gordum, o konuda biraz meraktayim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 11 Temmuz 2014; 23:08:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne oldu senin detaylar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.