Şimdi Ara

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
10
Favori
37.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    UK layout amazon.co.uk üzerinden alınabilir.
    NA layout ise amazon.com üzerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

UK layout amazon.co.uk üzerinden alınabilir.
    NA layout ise amazon.com üzerinden.

Türkiye de hiç bulamaz mıyım ve bu gümrükten geçerken ne kadar vergi ödenir
  • Süper inceleme mesajım bulunsun bi sonra ki klavyem bu olucak yada yurtdışı unnamed klavye ^.^
  • TR layout olmaması sıkıntı yaratır mı acaba ? < > gibi karakterleri nasıl kullanacağız ?
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    NA Layout olmadığı sürece sorun olmaz. Ben şuanda K70 RGB Brown - UK Layout kullanıyorum.

TR Layout, UK Layout'un modifiyeli halidir.

Tuş sayısı birebir aynıdır.
    Enter büyüktür.
    Tek fark P L ve M harflerinin sağındaki simgeler düzenlenerek yerlerine Türkçe karakterlerin koyulmuş olmasıdır TR layoutta ve tek fark bundan ibarettir.

Bu bir eksiklik yaratır mı ? Elbette hayır ğüşiöç karakterleri dahil olmak üzere her karakter hiçbir sorun olmaksızın kullanılabilir UK Layout klavyeye sahipseniz. Yakından bakıldığında Türkçe karakterlerin olduğu yerlere UK Layout'ta parantez iki nokta üst üste noktalı virgül soru işareti @ simgesi vs denk gelir. Fakat pc üzerinden klavye ve dil seçeneklerinden Türkçe'yi seçtiğimizde o tuşlar Türkçe karakterleri verir. Haliyle klavyeye bakarak yazan biri olmadığınız müddetçe sizi etkileyen en ufak bir şey söz konusu değildir.

Özetle TR Layout kullanan birisi UK Layout'u gözü kapalı sıkıntı yaşamaksızın kullanabilir.

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 9 Ocak 2015; 16:31:40 >

• Fiyatı nedir bu klavyenin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    RGB ' ye paramız yetmedi zar zor Cherry MX Blue aldık bakalım gelince görüşlerimi bende yazacağım mekanik klavye almayı kafama koymuştum ilk razer ultimate vardı kafamda ama bu razer ürünlerinin hiçbirisini beğenmedim bugüne kadar yorumlara baktım tekrar aynı şey ucuz plastik, düşük kalite, çin yapımı tuşlar. vs.vs... bende Corsairi görünce bakayım dedim yorumların hepsi premium ve kaliteli olduğu konusunda hemfikir, tuşlarıda orjinal cherry mx blue. Umarım pişman etmez gelince yazarım gene.

tavsiye : en son resmi simage yapmanız , ilk mesajdaki video ve resim içeriklerinide center ' dan ayırmanız sayfanın okunuşunu ve görünüşünü daha kolay hale getirecektir bu şekilde çok sinir bozucu.

• Corsair'in yazılımı ile ilgili çokça şikayet okuyorum. Keza ben de M65 RGB fare kullanıyorum. Çok kararsız çalışıyor, bazen fare ile iletişimi kaybediyor (son versiyonu dahil yükledim) Keza klavyenin ledlerinin öldüğünden bahsedenlerde olmuş.

Herşey içinde olsun, herşeyi çalıştırsın yazılımlarının başlıca derdi. Hiç bir şeyi tam olarak testlemeden sürüyorlar. Ayrıca yazılımın neden internete bağlı olması geektiğinide anlamış değilim.... Açıkçası biraz soğudum bu klavyeden, keza geleceğide yuok ülkemize anlaşılan.

forum.corsair.com
    Keyboards and Mice - The Corsair User Forums
    http://forum.corsair.com/v3/forumdisplay.php?f=214

Not : Bir önceki resminizi küçültmeniz mümkün mü? sayfa yapısı bozulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Ocak 2015; 14:05:29 >

• Beyler peki bu klavye mi, yoksa Razer BlackWidow Chroma mı?

BlackWidow'un programının kolay kullanımı,5 makro tuşu aklımı çeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesAkinci

Beyler peki bu klavye mi, yoksa Razer BlackWidow Chroma mı?

Hocam sana şöyle özetleyeyim biri Alman yapımı Cherry Mx (Corsair) diğeri Çin de üretilen Kailh switch (Razer).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeeenRipper -- 10 Ocak 2015; 0:46:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeeenRipper

quote:

Orijinalden alıntı: EnesAkinci

Beyler peki bu klavye mi, yoksa Razer BlackWidow Chroma mı?

Hocam sana şöyle özetleyeyim biri Alman yapıpı Cherry Mx (Corsair) diğeri Çin de üretilen Kailh switch (Razer).

TR'si daha yok Corsair k70'in gerçi Chroma'nın da yok ama en azından onlar çıkartacağız dediler.

• İncelemeyi yapan arkadaş yukarıda bahsetmiş hocam biraz bakınırsanız görürsünüz, Klavyeye bakmadan yazı yazan biriyseniz yani tuşların yerini ezbere biliyorsanız US-UK versiyonları da gözü kapalı kullanırsınız, bilgisayardan ayarlanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeeenRipper

İncelemeyi yapan arkadaş yukarıda bahsetmiş hocam biraz bakınırsanız görürsünüz, Klavyeye bakmadan yazı yazan biriyseniz yani tuşların yerini ezbere biliyorsanız US-UK versiyonları da gözü kapalı kullanırsınız, bilgisayardan ayarlanabiliyor.

Genelde klavyeye bakıyorum. Problemde o zaten.

• Yani ozaman Türkiye den TR layout'u mevcut olan mekanik klavyelerden almanızı önereceğim, başka bi seçenek yok yani :).
  • bu klavye türkiyeye ne zaman gelicek bilgisi olan varmı
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Uyarı için teşekkürler her zaman simage kullanırım ama dikkatten kaçmış :)

Corsair'in gaming serisi ile birlikte çıkardığı yeni yazılımı bence başarılı ve ilk döneme oranla daha stabil ve daha işlevsel bir halde. Biraz daha zamana ihtiyaçları var mı ? Elbette ki var.. Rakiplerine kıyasla oldukça yeniler ve buna rağmen az zamanda yaptıkları şeyler başarılı.

M65 RGB bende de mevcut, ara sıra kullandığım bir mouse. Şuana dek bir sorunuyla karşılaşmadım açıkçası. İletişim kaybı yazılım ile mi alakalı yoksa üründen kaynaklanan bir kusur mu var acaba ? Zira firmware update yapıp en güncel yazılımı kullanırken en ufak bir sorun yaşamamaktayım. Forumlardan gördüğüm kadarıyla bazı kişilerde bahsettiğiniz sıkıntılar meydana gelmiş (sensörün durması tuşların çalışmaması vs..) bunun sebebi olarak mouseun kablosu gösterilmiş eğer sizde de böyle bir durum söz konusuysa bunu dikkate alarak kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Corsair Utility Engine internete bağlı olmayı zorunlu kılan bir çalışma prensibine sahip değil. Siz de bir önceki model olan Vengeance ve outdated bir yazılım mı var acaba ?

Ben de ara sıra ölü ledler başta olmak üzere benzer şikayetler görüyorum ama evimizde şuanda bu klavyede 2 adet mevcut ve ikisinde de en ufak bir sorun gözlemlemedim. Yurt dışından birkaç kişiye getirdim ve alanlardan da en ufak bir şikayet ve sorun bildirimi şuana dek bana ulaşmadı. Ben yaşamadım diye bu ürünü %100 kusursuz diye adlandıramayacağım gibi başkaları sorun yaşadı diye bu ürünü çok kötü ve kronik sorunları var diye adlandıramayız.

Her ürün de sorun çıkabilir bunlar elektronik aletlerin, donanım ürünlerinin doğasında olan bir unsur. Önemli olan kronik soruna sahip bir ürün piyasaya sürmemektir, sürülmüşse bile arkasında durup hatanın giderilmesini sağlamaktır. Corsair zaten gerek garanti sistemiyle gerek müşteri memnuniyeti konusundaki tutumuyla böyle bir şeye izin verip kullanıcılarını mağdur edecek bir firma değil. Yaşanan sorunlar ürün değişimi ile giderilip ortadan kaldırılır.

Yıllarca Logitech Razer Steelseries bir çok firmanın çeşitli klavyelerinii deneyen ve en son Razer Blackwidow Ultimate ile gayet olumlu kullanıcı deneyimi yaşayan biri olarak K70 RGB'yi şuana kadar kullandığım en iyi klavye olarak adlandırabilirim. Stoklarda bulunması zor hale gelen bir model için birkaç şikayet ve sorun mesajına bakıp hevesinizi kaçırmayın :) Başka bir marka olsa aynı şeyi söylemek belki mümkün olmazdı ancak Corsair'in garanti konusundaki tutumu ve ürünlerinin her daim arkasında olması sebebiyle çekince yaşanmadan alınabileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Klavye ülkemize gelecek mi ? Şuanda piyasada farklı ülkeler için birçok layout hazırlanmış durumda ve zaman içerisinde aralarına yenileri de katılmakta. EU ve UK versiyonu dahil olmak üzere 12 layout mevcut maalesef nüfusu bizden çok az olan ülkelerden bile talep daha fazla olduğu için onlara özel layoutlar hazırlanmışken biz henüz bu listede yokuz. Bunlar ithalatçı firmalar tarafından oluşacak taleplere göre değerlendirilir ve Corsair'e iletilir bunun sonrasında gerekli hazırlık yapılır.

TR layout çıkartılmasa bile bu iki modeli getirmek yine onlara kalan bir durum. Yurt dışında popülaritesi bu denli yüksek olan bir ürüne uzun süre kayıtsız kalmayacaklardır.

Cevap için teşekkürler, daha önceden ticket açtım ve senden gelen cevap doğrultusunda artık değişmek istediğimi belirttim. Sen de problem olmadığına göre; söylediğin gibi artık ya belleğinde, ya kablosunda bir problem var demektir.

Teşekkürler.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam ürünü toplamda ne kadara aldınız acaba ?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam özel mesaj dan yazsanız ?, ona göre ben de almayı düşünüyorum onun için soruyorum hocam.
    Bir bilgilendirme yapayım benim M65 RGB ile ilgili; çözüm bulamayınca amazon'a yazdım ve değişim istedim. Onlarda ürün kendilerinde olmadığı için iade yapacaklarını söylediler. Hatta iade prosedürü için kutu üzerine yapıştırmam gereken formları bile düzenleyip eposta ortmaında gönderdiler sağolsunlar (bakın ne kadar basit, süründürme yok) Ancak tabi ki ürün ellerine geçecek ve gerekli incelemeyi yapıp iadeyi yapacaklar. Ki bu arada Corsair açtığım ticket'ı güncellemiş ve yeni bir firmware ve yazılım çıktığını ve mutlaka denememi söylediler.

Yazılımı kurdum ve firmware güncellemesini yaptım. Kronik sorun devam ediyor. Yalnız şöyle; yazılım windows ile başlıyor. İlk başladığı anda fare ile olan bağlantı gidiyor. Ancak yazılımı kapatıp tekrar açarsam sorun kalmıyor. Nedense başlangıçta bir şey oluyor. Bu aşamada 2 gündür deniyorum ve bir sorun görünmüyor. Daha önce oyun esansında kopuyordu.

Ve bir de şu renk mevzularını deneyeyim dedim. Daha önce ne yaptıysam olmamıştı. Şu an farenin her iki ledinin ışıklarınıda değişken yapabildim; şu ayarları yaptım ve farenin her iki ledi de sorunsuz bir döngüde ilerliyor.

Yalnız yazılım biraz fazla bellek kullanıyor sanki;

Açıkçası Razer Mamba ile kıyaslarsam ağırlığı ve şekli ile çok daha kullanılabilir bir fare benim için. Sorun çıkmazsa memnunum şimdilik. Bir kaç gün daha test edip nihai kararımı vereceğim.

Bu arada fareyi şu başlıkta incelemiştim;http://forum.donanimhaber.com/m_100390619/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Ocak 2015; 2:10:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.