Şimdi Ara

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
10
Favori
37.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klavye 10 numara corsair çok seviyorum beğeniyorum kullanıcı dostu hiç üzmüyor kullanıcısını mağdurda etmiyor

alıp kullanmak isterim ama fiyatı ülkemize uygun değil
    amazonda 150 dolara satılıyordu geçenlerde bakmıştım
  • herkese selamlar.Klavyeyi satın alan arkadaşlara hayırlı olsun diyerek başlıyayım:) Amerikadan gelen bir arkadaşıma klavyeyi almasını rica etmiştim.New York da bulundukları otele yakın teknoloji mağazalarından B&H den klavyeyi satın aldık.Ancak şöyle bir sıkıntıyla karşılaştık.Arkadaşım klavyeyi kontrol etmek için otelde açıyor ve bazı harfler düşüyor.Tekrardan yerine taksa bile tuşlar yerine oturmuyor.Bunun üzerine mağaza aranıyor ve müşteri temsilcisi K70 RGB lerde bu sprunun yaşandığını ve kendilerine bu sorunla dönen değişim yada iade yaptıkları bazı klavyeler olduğunu söylüyor.İnternette yaptığım araştırmalarda ben bu sorunla karşılaşan kimseye denk gelmedim.Burada satın alan arkadaşlardan da o şekilde bir şikayet yok.Açıkcası biraz kafam karıştı.Başka bir klavye de almayı düşünmüyorum.Bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olan arkadaş var mı acaba?
  • Sanmıyorum öyle bir sorun olduğunu. Reddit ve inceleme sitelerinde çok araştırdım hiç böyle bir sorundan bahsedeni görmedim. Müşteri temsilcisi bizim satış elemanlarının yaptığı gibi sizin arkadaşınızı kafalamış bence. Ayrıca öyle bir sorun olması halinde corsair direk piyasadan çekerdi ürünü. Mavi backlitli klavyelerde sorun çıktı anında topladılar piyasadan. Tekrar yenisi alın ürünün ve gönül rahatlığıyla kullanın. Çok iyi bir klavye.
  • macabrex kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum.Telefona çıkan müşteri temsilcisinin konuya çok hakim olduğunu sanmıyorum.Bu tip bir problem varsa da yaygın olmadığı kanaatindeyim.Ürünü alırken mağazada açıp inceleyerek alırsak sorun olmaz diye düşünüyorum.Yine de konuya daha hakim arkadaşların yorumlarını almak için yazayım dedim.Teşekkür ediyorum bilgilendirme için.Diğer arkadaşlardan da vasra yorum yapmak isteyen memnun olurum.
  • niskaji kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sorunla karşılaşmadım ve karşılaşanı da duymadım, o bilgi pek sağlıklı bir bilgi değil doğrusunu söylemek gerekirse.

Ben başka bir klavye almanızı tavsiye etmem K70 RGB her anlamda şuanda piyasadaki en iyi klavye, içiniz rahat olsun.
  • k70 'i aldım kullanıyorum :D
  • Teşekkür ediyorum.Geçen sefer de özelden rahatsız etmiştim ilgilenmiştiniz.Arkadaşımdan rica ettim aynı modelle değişim yapacak ve alırken kontrol edecek eğer fırsatı olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niskaji -- 24 Kasım 2015; 17:09:49 >
  • Bu açık kasa dizaynında taşınırken atılıp tutulursa en dıştaki tuşların kırılma şansı daha yüksek. Benzer şekilde gene açık kasa dizaynı temizlemesi daha kolay olsa da daha fazla kir tutması muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien
    Ben başka bir klavye almanızı tavsiye etmem K70 RGB her anlamda şuanda piyasadaki en iyi klavye, içiniz rahat olsun.

Sana incelemen için gönderilen klavyelerin en iyi olduğunu iddia etmen objektif olarak kabul edilebilecek bir görüş değil.
  • Corsair in TR olarak gelmesi lazım bende Raptor K30 var memnunum şimdilik
  • g-sync kullanıcısına yanıt
    Her mesaja ve gereksiz söyleme cevap vermeye gerek yok bazı noktalarda niyet kendini belli ediyor zaten bu tarz durumlarda engelle butonu en iyi çözüm, aksi vakit kaybı olur. Bu konu bir inceleme konusu o yüzden polemiklerden ve gereksiz yorumlardan uzak duralım lütfen
  • Carmelo23 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Ben bunu ilk sayfalarda ve ürünün çıkmasından önce bazı konularda dile getirmiştim. Bu talep distribütör firma tarafından yapılmış olsa şuana kadar çoktan neticelenmişti zira TR layout zaten UK layoutun modifiyeli hali olduğu için bu noktada talebin neticelenmesi çok fazla vakit almazdı. Bu talep gelmediği için TR layout hazırlanmadı.

Distribütörün bırakın bu tarz talepleri neticelendirmesini ve hatta bunları Corsair'e iletecek bağlantı ağına sahip olmasını; insanların garanti şartları altındaki sorunlarını bile çözmekten aciz olması ne yazık ki artık herkes tarafından bilinen bir gerçek oldu. Maalesef yapacak bir şey yok bu konuda, en azından şimdilik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: g-sync

quote:

Orijinalden alıntı: Brightmist

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Sana incelemen için gönderilen klavyelerin en iyi olduğunu iddia etmen objektif olarak kabul edilebilecek bir görüş değil.

Adam bu konularda uzman olmus,bazıları gibi gidip mediamarkt a bakip sonra da yorum yapmamis. Yani sagda solda surekli elestirel mesajlarina rastliyorum. Soyler misiniz beyfendi ,acaba hangi klavye en iyisi ?
    Hani zibilyontane var ya, bizi bi aydinlatabilir misiniz ?

Bende uzun zamandır mekanik klavye araştıryorum, en son k70 brown switch ve bi tanede g710 blue sipariş verdim. Muhtemelen K70 ile devam edicem şıklığından dolayı lakin K70 RGB piyasadaki her anlamda en iyi klavye demek abesle iştigal, çok iddaalı bir söz. Özellikle filco,das keyboard, Ducky ve gibi örnekler varken

• logitech g710+ aldım amazondan ama acaba kutusunu açmadan satıp yılbaşı indirimlerinde k70 brown veya rgb mi kovalasam çok kararsızım daha önce mekanik klavye kullanmadım tavsiyede buluncak arkadaş varsa çok sevinirim, kullanım amacım oyun + yazı her ikiside....
  • g-sync kullanıcısına yanıt
    Detaya inmeden aydınlatalım.

İlk olarak keycap'lerle başlayalım. Mekanik klavyelerde üretilen keycap'lerin kalitesi genel olarak plastiğin üretiminde kullanılan malzeme, prosesler ve legend'ların(tuşların üzerindeki yazı ve işaretler) ekleniş prosesine bağlıdır diyebiliriz. Detaya inmeyeceğim, ayrıntı için şu linki inceleyebilirsiniz.
    Kısaca özetlemek gerekirse tuşların elin üzerindeki yağlardan ne kadar sürede etkilenip parlamaya başlayacağı, güneşten ne kadar etkilenip renklerinin ne kadar sürede atacağı, temizlikte kullanılan solüsyonlara dayanıklılığı, tuşların yüzey kalitesi(pürüzlülük), harflerin ne kadar süre kullanımdan sonra soyulacağı/solacağı, harflerin netliği gibi konulara ayrılabilir.

İkinci olarak PCB, lehim ve montaj kalitesinden bahsedilebilir. Bunun için tabi ki en azından ünitelerin sökülüp incelenmesi gerekmektedir.

Üçüncü başlığı diğer parçaların kalitesi altında toplayabiliriz. Bu konu altına stabilizer'lar, LED'ler, dış kasa gibi her klavyede yer alan veya opsiyonel diğer parçalar koyulabilir.

Dördüncü olarak anti-ghosting'den bahsedebiliriz. Microsoft'un sitesindeki şu test bu amaçla kullanılabilir.

Beşinci olarak tepkime süresinden bahsedebiliriz. Tepkime süresini ölçmek hem mekanik hem diğer klavyeler için biraz sıkıntılı bir durum. Tuş derinlikleri, tuşların aktive olduğu derinlik ve tuşları aktive etmek için gereken kuvvette klavyeden klavyeye ciddi farklılıklar olduğu için bununla uğraşan birine pek rastlamadım. Firmalar bile daha yeni yeni bu konuya el atmaya başladılar (Cherry, A4tech) ancak günümüzde kullanılan klavyelerin tamamında popüler olarak kullanılan teknolojiler nedeniyle hissedilebilir seviyede input lag mevcut olduğu gerçeği reddedilemez.

Ki bu konular switch konusuna girmeden ele alınması gereken konular. Hani Cherry MX'ler ve klonları iyi, güzel de bunlar harici gene kalitesi yıllarca kullanılarak tasdiklenmiş Topre'ler mevcut veya günümüzde Logitech gibi sürekli teknoloji üreten bir firmanın çıkarttığı Romer-G'ler vs.

İşte bu konular detaylı şekilde incelenmeden X klavyeyi en iyi ilan etmek fanboyluk/cahillik/kişisel görüşten öteye geçemez.

• Arkadaşlar bu üç klavyeden hangisini almalıyım sizce;
    1- Corsair K70 RGB Brown Switch.
    2- Logitech G910 RGB
    3- Razer Chrome RGB

NOT: RGB olması çok önemli, ama türkçe olmasada olur. Bir de başka RGB mekanik klavye ver mı? başka önerilerde açığım RGB olması şartıyla, acaba beklesek yeni RGB klavyeler çıkar mı? yoksa hemen alsam olur mu? Teşekkürler.
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Cherry Mx RGB ilk çıktığında Corsair 1 yıl boyunca lisansını aldı bu da diğer markaların Cherry MX RGB ile piyasaya ürün sürebilmesinin önüne geçti buradan gelen avantaj sebebiyle Corsair 3. ürün gruplarına geçerken diğer firmalar yeni yeni ürünlerini piyasaya sürebildiler zira 2014 yılı içerisinde herhangi bir çalışma yapmaları hukuken mümkün olmadı. Cherry MX kullanmayan diğer üreticilerse zaten alternatiflerini 2014 2. yarısı itibariyle oluşturmuşlardı. Hal böyle olunca yeni RGB klavyeler çıkar mı sorusuna bu açıdan bakmamız lazım. Çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek önemli olan hangisinin sizin kullanım ihtiyacınızı ve beğeninizi karşıladığıdır.

Bu tamamen seçiminizi oluşturan faktörlere bağlıdır. Garanti koşullarının diğer firmaların önünde olması, plastikten üretilen modellerin yerine fırçalanmış alüminyum ile daha sağlam, daha sade ve daha estetik görünüme sahip olması, açık dizaynın rahatlığı, kullanım kolaylığı ve yazılım benim için başlıca etkenler. Bu gereksinimler dahilinde daha iyisi piyasada olsaydı zaten bunu değil onu kullanıyor olurdum

Listelediğiniz 3 klavyeyi de denemiş ve kullanmış biri olarak benim seçimim bu üç ürün arasından Corsair K70 RGB olur. Forumda şuana kadar benim yönlendirmemle K70 RGB alan onlarca kişi arasından memnuniyetsizlik yaşayan birini görmedim. Araştırmanızı yapıp bundan kendinize göre bir çıkarımda bulunun, bunun sonrasında yapacağınız harcama daha sağlıklı bir ürün seçimini garantileyecektir.

• arkadaşlar öncelikle tarafsız incelemeler için teşekkürler. bir kaç sorum olacak.

- sidewinder x4 kullananlar ne gibi farklar gözlemledi ? elimde hâlâ ilk günkü gibi çalışan x4 var. (5 yıl oldu ve bir sorun yaşamadım)
    - brown switch red switch 'den daha fazla ses çıkarıyor mu? hem yazı hem oyun anlamında.
    - g910 ve k70 kullanmış arkadaşların görüşleri neler?
    - tuşların dayanıklığı konusunda uzun kullananlar neler söyleyebilir?

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snip5r S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

- Farklı tipte iki klavyeyi kıyaslayamak biraz tuhaf olur o yüzden birkaç noktaya değinelim. Zira mekanik olmayan bir klavye ile mekanik arasında teknik farklılıkların yanı sıra bariz kullanım ve hissiyat farklılığı söz konusudur. Bunun uygunluğu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Şöyle uzun süre önceye bakıp ilk geçiş dönemimi hatırlayınca aklıma sıralayacak çok şey geliyor ama önemlisi daha hızlı yanıt veren bir klavye kullandığınızı fark etmeniz diyebilirim. Ek faktörler olarak da bir şeyler sıralayabiliriz. Özellikle mmorpg türevlerini üst seviyede yıllarca oynamış biri olarak mekanik klavyeler öncesi hemen hemen her yıl klavye değiştirmek zorunda kalırdım, mekanik klavyelere geçiş sonrası bu gereksinimim ortadan kalktı; sadece keyfi olarak değişimler yaptım. Bu yüzden uzun ömürlü olmalarını da ekleyebiliriz ek faktörlere zira diğer klavyelerde deformasyon ve ilk gün ile uzun süreli kullanım sonrasında çok fark meydana gelir, tuş hassasiyeti burada akla gelen ilk faktörlerdendir.

- Red ile Blue arasında meydana gelen ses, fark edilebilecek düzeydedir lakin brown bu iki switch tipinin arasında yer aldığı için rahatsız edici bir artıştan söz edemeyiz. Ses büyük bir sorunsa dampener kullanımını tavsiye edebilirim; sıfırlamaz ama yüksek oranda azaltır ya da Silent switchlere bakılabilir.

- Kısa süreli bir kullanım tecrübem oldu lakin bunu kullanmaya devam edeyim hissine kapılamadım hiç çünkü elimin altındaki diğer klavyeler bana daha rahat geldi. Romer-g switchler ve farklı tuş yapısı beni Cherry Mx RGB ler kadar tatmin etmedi açıkçası, keza klavyenin tasarımı için de aynı düşüncelere sahibim.

- Switchlerin ömrüyle ilgili paylaşımım zaten incelemenin ilk bölümünde yer alıyor. Keycapsler için de aynı şeyi söyleyebiliriz, deforme olan bir yapısı yok hala ilk gün olduğu gibiler.

• Klavyenin Red switch versiyonunu elime ulaştı. Ancak yazılımını indirirken sorunlar oluşuyor. Örnek vermem gerekirse, hoparlörler veya mouse çalışmıyor. Üstelik yazılım da klavyeyi tanıyamadı. Yazılım konusunda yardım edebilecek biri var mı? Birde BİOS tuşu ve parlaklık tuşunun solundaki tuşun ne işe yaradığını söyleyebilecek birisi var mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.