Bende ballistix rgb ramlerimi aldığımda biraz uğraşla 3600 14-14-16-14-34 1.45v çalışıyor diye seviniyordum ama iş stabiliteye gelince maalesef patlıyorlar, memtest de yüzlerce hata vermeye başlıyorlar. Muhtemelen incelemesini attığın adam da 3733 CL16 1.35v stabil çalıştığını sanıyor. |
CORSAIR RGB 3200MHZ 3 2x16 1999 tl 4x8 3600 MHZ 2199tl (2. sayfa)
-
-
Uğraşmaya o kadar değer mi ki? Ben ramlerle uğraşmış biri değilim sadece merak soruyorum. şuan 3600 mhz de 4x8 toplamda 32 gb corsair ram çalışıyor xmp açık öylece bıraktım
-
Fazlasıyla değiyor. XMP ile manuel timing arasında dağlar kadar performans farkı var özellikle de oyunlarda.
-
benim 3733 yaparım gibi bir hedefim yok 3600 cl16 1.35v düzgün çalışsa bana yeter.az önce intel sistemimde 4000 mhz denedim b die, işlemci 10600kf, anakart z590.oyunları oynatıyor ama tm5 mi bi test programı var onun 1usmus modlusu var bende daha karışığı hep hata verdi 1.42v daha da çıkarmadım voltajı 3600'e göre yüksek voltaja değer bir fark göremedim.hani stabilite dediğin de kişiye göre değişebilir adam oynadığı oyunlarda sorun olmayınca stabil demiştir sonuçta herkes aynı şeyleri aynı şekilde kullanmıyor.işlemci oc'sinde de öyledir cine testleri yapmıyordur adam şu oyunu oynatıyor stabil der.çarpan sabitleyip voltaj düşürenlere ben kızıyorum mesela illa ki patlar bir gün diye.ben 10600kf'yi stok voltajda 5.1 ghz yapıyorum boşta düşüyor hiç de sıkıntı çıkarmadı marttan beri.kuzene verecem bu makineyi ondan kurdum 11700k esas intel sistemimde de 4.9 ghz yine stok voltajla yapıyorum neden 5 değil onu da anlamadım bir program kurdum intelin oc yapayım abi tarzında test etti işlemciyi 4.9 ringi de 46 mı ne bişi yap dedi.oc olayı baya farklı 10 11'in ikisi de 14nm olmasına rağmen.
-
2x16 için söylemiştim diğerine bakmadım hiç
-
Ram'lerin efendisi gskill'dir gerisi hikaye.
Bekliyoruz efendim inventus veya itopya , hangisinden gelirse gelsin bir iyilik bu ram'lerde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 28 Kasım 2021; 18:59:58 > -
hocam cimri, akakçe, epey gibi siteler maalesef tamamen doğru şekilde yansıtamıyor bu tarz verileri, konudaki ramleri uzunca süre takip etmiştim zamanında (3-4 ay önce) 2000tl lere çok kez itopya ve hepsiburada da düştü, ben 2250tl yken aldığım için üzülmüştüm hatta, bu yüzden o istatistik doğru değil ki çok fazla üründe böyle hataları var.
-
önceki sayfada bi kırmızı balistik ram linki atmıştım ya az sonra geliyor aradılar.3 günde geldi yuh TR içi alsam gelmezdi.hala itopyadan yazıcı bekliyoruz.aynı gün trendyoldan mürekkebini aldım dün geldi yani neyin ne zaman geleceği belli olmuyor.
-
Bunun (https://www.itopya.com/corsair-32gb-4x8gb-vengeance-rgb-pro-siyah-3600mhz-cl16-ddr4-quad-kit-ram/) RGBsiz olanı 1299 TL ye satıldı geçen haftaki İtopya Efsane Cuma kampanyasında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geek90 -- 3 Aralık 2021; 8:43:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X