Şimdi Ara

CORSAIR Twin2X Dominator DDR2 1066 2048MB Kit (2x1024MB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bios ayarlarıyla uğraşmadan, direk fabrika 1066mhz çıkışlı ram arıyorum. Kingston düşünüyordum fakat ondada bios ayarı gerekiyormuş timing vs.

Piyasadaki bütün 1066mhz ddr2 ramlere ek olarak biostan ayar mı yapılması gerekiyor? hiçmi 1066mhz çıkışlı yok?

CORSAIR Twin2X Dominator DDR2 1066 2048MB Kit (2x1024MB) bu modelin direk 1066mhz olarak çalıştığı söyleniyor, fakat birkaç yerdede voltaj ve timing ayarlarıyla oynandıktan sonra 1066mhz seviyesine geldiğini okudum.

Aranızda bu ram'i kullanan varsa,yada farklı bir model önericek olan var mı?

anakart : ep45c-ds3r
    işlemci : q6600

Not : Gigabytein web sitesinden, anakartıma tavsiye edilen ram'lere baktım. DDR2 1066Mhz bölümünde Corsairin tek bir markası yazıyor ondada model numarası "CM2X1024-8500C5D"
    fakat benim başlıkta yazan modelin numarası ise "TWIN2X2048-8500C5D"
    bu 2 si arasında ne fark var ? bir şey fark eder mi ? ( sanırım tek fark, başlıkta yazan modelin KIT olarak satışa sunulduğundan dolayı aldığı -TWIN- ibaresi. Diğer model 1GB lık ta yazıyor sadece. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliko1903 -- 4 Ekim 2008; 9:10:25 >

• ocz almada ne alırsan al mushkın felan al bence

edit: o işlemcı ıle 1066 ram ı dırek takıp kullanamazsın buyuk ıhtımalle cunku q6600 1066 fsb

1066mhz ramı dırek kullanmak ıcın 1333 fsb yada 1600 fsb ıslemcı kullanmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 4 Ekim 2008; 9:23:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

ocz almada ne alırsan al mushkın felan al bence

edit: o işlemcı ıle 1066 ram ı dırek takıp kullanamazsın buyuk ıhtımalle cunku q6600 1066 fsb

1066mhz ramı dırek kullanmak ıcın 1333 fsb yada 1600 fsb ıslemcı kullanmak gerek

haydaa bunuda şimdi öğrendim.. forumda bir çok kişinin imzasında rastlamıştın q6600 ile 1066mhz ramler aynı sistemde..

Eminmisin dostum?
  • walla bende ozc 1066 war

q6600 + msı p45
    e6600 + msı p965

bu ıkı sıstemdede dırek 1066 calısmıyor

e6600 benım sıstem 1066 kullanmak ıcın oc yapıp cpu 1333 fsb ye gelıyorum ole ramler 1066 oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

walla bende ozc 1066 war

q6600 + msı p45
    e6600 + msı p965

bu ıkı sıstemdede dırek 1066 calısmıyor

e6600 benım sıstem 1066 kullanmak ıcın oc yapıp cpu 1333 fsb ye gelıyorum ole ramler 1066 oluyo

dostum teşekkürler bu bilgi için.. o zaman yeni işlemci alıcam eskisini satıp.. q8200 ler baktımda şimdi q6600dan sonra gelen ilk model ve 1333mhz destekliyor ama ondada diğerine göre 4MB Cache ve 2.33ghz pek fark olurmu ?(q6600 8mb cache ve 2.4ghz idi) bu cache olayı nedir bilmiyorum hiç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliko1903 -- 4 Ekim 2008; 9:40:28 >
  • Benim sistemde;

Anakart: Asus P5KC
    İşlemci: E8400
    Ram: Kingston 2 GB (2x1) DDR2 800MHZ HYPREX CL4 RAM kullanmaktayım.

Remlerimi 2 Gb (2x1) 800 mhz'den 4 Gb (2x2)1066 Mhz'e çıkarmak istiyorum.

Marka olarak da CORSAIR 4 GB (2x2) 1066MHZ CL5 DOMINATOR alıp takmak istiyorum.http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34783

Benimde aynı sorum olacak, sistem direk remleri 1066 mhz olarak mı görür yoksa biostan müdahale etmem gerekecek mi? Benimle aynı donanımı kullanan arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

İyi forumlar herkese..

• arkadaşlar hiç mi yok sorunsuz 1066mhz ram kullanan?
    bikaç kişi yi görmüştüm corsair marka direk 1066 görüyor diye söylerken , fakat googleda aratma yapınca bikaç kişide yine biostan ayarlama yaptıktan sonra 1066 yı gördüğünü söylediklerini gördüm..

eğer öyle bi durum varsa 800mhz alıcam, bilgisi olan biri varsa yardımcı olsun lutfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @MAGNA,

dostum senin için biraz araştırma yaptım. anakartının websitesinde QVL(Qualified Vendor List) i buldum.
    adres bu :http://www.asus.com/999/download/products/2070/2070_10.pdf

Burda anakartınla destekli problemsiz çalışacak ram'ler yazıyor. ( tabi 1066 yı da öyle yaparmı bilmiyorum işte bende onu soruyorum zaten. )
    en azından alacağın ram'in burdaki listede olup olmadığını check-up et. ona göre al. en azından için rahatlar benim yaptığım gibi :D
  • dostum bende corsair dominator vardı (senin alcağın ram),gigabyte ex38 ds5 anakartımda direk 1066 olarak gözüktü,belki sorun yaşayanlar asus yada başka bi markadır.sana bi tavsiye corsair alma çünki bende vardı 3 ayda teki gümledi,arkadaşımda vardı vatana götürdü ramler bozuk demişler,başka bi arkadaşımda var mavi ekran hatası almaya başladı sanırım ramden ama sık olmuyor.ben dün team marka ram aldım bios 800mhz gördü bir iki ufak ayarla 1066 mhz oldu.bu durumu fazla büyükmeyin arkadaşım çünki bu sanırım anakart ram i tanıyorsa diye anlatabilirim direk o hızda çalışıyor(epp denilen şey olsa gerek emin değilim ama)yoksa o ramler 1066 mhz zaten cpuid dede 1066 mhz olarak yazıyor ve sanırım 8500 serileri içinde 6400@800mhz defaultta chip kullanıyor(internette böyle bişe okumuştum ya team yada mushkin in forum sitesinde)

not1:eğer o corsair i alacaksan v 1.x olanları al.yani versiyon 2 ile başlayanları alma çünki versiyon 1 ile başlayanlar D9 micron chipli oluyor.
    not2:1066 mhz ram 1333 fsb işlemcide çalışır diye birşey yok!!!

• Sen olayı tam olarak anlayamamışsın arkadaşım.O şekilde direk rami takınca ramin 1066 çalışması ramle ilgili bir konu değil.Yani en iyi ram bile o şekilde çalışmayabilir.Bu dediğin olayı sağlamak için anakart üreticileri EPP veya XMP gibi teknolojiler geliştirdi(daha doğrusu chipset üreticileri demek lazım nvidia,intel mesela).Bunun dışında ne ram alırsan al biostan 1066'ya ayarlaman gerekiyor.Yani kısacası senin yapaman gereken EPP destekli ram ve EPP destekli anakartı birlikte alman.Ya da XMP destekli ram+ XMP destekli bord alman.Ancak o şekilde bu istediğin olabilir.EPP için nvidia 780,790 chipsetli bordun olması lazım.XMP için ise intel olmalı.Ayrıca anakart özellikleri arasında bu teknolojiyi destekleyip desteklemediğini yazar zaten.Bildiğim kadarıyla nvidia en düşük timing ve ve en yüksek mhz'i otomatik seçiyor.İntelde ise biostan bir profil seçmen gerekebilir tam emin değilim.

Ayrıca q6600 default olsa dahi 1066 ramlerle çalışır.Ya da şöyle söylemek lazım ramler q6600 ile işlemci default olsa bile 1066 çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatti -- 4 Ekim 2008; 13:57:53 >

• bu sorun herkesin başına dert oldu gerçi sorun demiyim durum diyim.böyle bir başlık açıp paylaşımmı yapsak acaba.mesela bende gigabyte var (ex38 ds5)corsair 1066 da çalıştı team 800 de.böyle paylaşımlar yapsak belki bundan sonra alacak arkadaşlar buna göre rami alır.
  • o.c ile işim olmıyacak pek. o yüzden d9 micron chip i için yanmıyorum o kadar :)
    ayrıyeten gigabyetın web sitesinde QVL listesinde bulunan bi ram'i alıcam. içim rahatladı o yüzden. arkadaşlarda gigaabyte boardda sorunsuz 1066 olarak çalıştırmış. teşekkür ederim cevaplar için.
  • İmzamdaki sistemde OCZ PLATİNİUM 1066MHz 2Gb Kit'i Direk 1066 Calıstı.
  • işlemci ile ram arasında oranlar vardır 1:1 , 5:4 gibi. 1066(4x266)mhz fsb li bir işlemci ile 1066(2x533)mhz ram normal şartlarda 1:2 fsb:ram oranında rahatlıkla çalışabilmeli. Ram anakart ilişkisi ile ilgili bir sorun olduğu kanısındayım. Mümkünse bios güncellemesi yaparsan yada bu ramler anakartınca destekleniyor mu bunuda bilmek lazım. Bu nedenle ram seçmek bu devirde zor iş doğrusu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatti

Sen olayı tam olarak anlayamamışsın arkadaşım.O şekilde direk rami takınca ramin 1066 çalışması ramle ilgili bir konu değil.Yani en iyi ram bile o şekilde çalışmayabilir.Bu dediğin olayı sağlamak için anakart üreticileri EPP veya XMP gibi teknolojiler geliştirdi(daha doğrusu chipset üreticileri demek lazım nvidia,intel mesela).Bunun dışında ne ram alırsan al biostan 1066'ya ayarlaman gerekiyor.Yani kısacası senin yapaman gereken EPP destekli ram ve EPP destekli anakartı birlikte alman.Ya da XMP destekli ram+ XMP destekli bord alman.Ancak o şekilde bu istediğin olabilir.EPP için nvidia 780,790 chipsetli bordun olması lazım.XMP için ise intel olmalı.Ayrıca anakart özellikleri arasında bu teknolojiyi destekleyip desteklemediğini yazar zaten.Bildiğim kadarıyla nvidia en düşük timing ve ve en yüksek mhz'i otomatik seçiyor.İntelde ise biostan bir profil seçmen gerekebilir tam emin değilim.

Ayrıca q6600 default olsa dahi 1066 ramlerle çalışır.Ya da şöyle söylemek lazım ramler q6600 ile işlemci default olsa bile 1066 çalışır.

+++++

Sorunun cevabı aynen bu şekilde başka sorun aramayın.Gereksiz yere mesaj kalabalığı da yapmayın...

• epp için nvidia cipli anakarta gerek yok

msı p45 plantinum okuyabiliyor incelemelerinde görmüştm

+ olarak 1066 ramler 800 lük ramlerin oc li halları bu domilerden aldım kullandım benım anakartım 1066 direk görmedigi için kıllandım iade ettim

1066 mhz lik ram kullanılıcaksa 1333 lük işlemci kullanılmasını öneririm

yok örekilerindede calısıyor yanlıs anlasılmasın ama en azından işlemci veri yolu raminkinden hızlı olmalı farkı hissetmeniz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.