Şimdi Ara

CORSAIR TX650W yada THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir PSU satın almak istiyorum ancak biraz tereddütte kaldım

Birinci ürün CORSAIR TX650W 120MM FANLI PSU
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850519

İkinci ürün THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 650 WATT GUMUS PFC-14 CM FANLI PSU W0163
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850039

Thermaltake uzunca bir süre kullandığım marka olarakta oldukça güvendiğim vede beğendiğim bir ürün ancak araştırma yaparken Corsair markasınada rastladım.
    Tereddüt etmemin esas nedeni ise Corsair in Tek Rail’de 52A gibi yüksek bir akım vermesi.

Mevcut grafik kartımıda üst seri bir grafik kart ile değiştirmeyi düşündüğümden Corsair in bu özelliği oldukça mantıklı geldi ancak Corsair markasının PSU pazarındaki güvenirliği ve kalitesi konusunda açıkcası bir bilgim yok Thermaltake ise kendisini ispatlamış bir marka...

Sonuç olarak sadece ürün açıklamalarında yer alan bilgilerle yetinerek hareket etmeden önce her iki model PSU için karşılaştırma , fikir ve görüşlerinizi bekliyorum... Özellikle bu modellerden herhangi birisine sahip olan arkadaşlar olumlu olumsuz bilgilerini paylaşırsa sevinirim ...

• CORSAIR TX650W seçmeni öneririm. Nedenlerini yine bu forumda bir kaç yerde anlattım. %85 civarı gezinen verimlilik ve oldukça sessiz fan nedenler arasında sayılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendorm

CORSAIR TX650W seçmeni öneririm. Nedenlerini yine bu forumda bir kaç yerde anlattım. %85 civarı gezinen verimlilik ve oldukça sessiz fan nedenler arasında sayılabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

CORSAIR TX650W seçmeni öneririm. Nedenlerini yine bu forumda bir kaç yerde anlattım. %85 civarı gezinen verimlilik ve oldukça sessiz fan nedenler arasında sayılabilir.

Evet bende Corsair tx650w öneririm arkadaşın sölediklerine ek olarak ta 5 yıl garanti ve yüksek kalite japon kapasitörler kullanılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: NakkaSss

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Evet bende Corsair tx650w öneririm arkadaşın sölediklerine ek olarak ta 5 yıl garanti ve yüksek kalite japon kapasitörler kullanılmıştır.

Alıntıları Göster
    Corsair

• İlk bakışta 52A değeri oldukça çekici geliyor fakat mantıken 12v dan 52Amper yani 52x12=624W alınabilmesi için geri kalan voltaj hatlarından (+3.3v, +5v, +5v sb, -12v) toplamda sadece 26W güç çekiliyor olması lazım (624w + 26w = 650w). Normal bir PC için böyle bir durum söz konusu olamayacağına göre 12v dan 52A alınabilmesi teorik olarak mümkün değil. +3.3v, +5v, +5v sb, -12v hatlarını kullanmazsanız mümkün. Durum böyle iken ürünün 52A olarak etiketlenmiş olması tuhaf. Corsair tüketicinin PSU satın alırken en çok nelere dikkat ettiğini iyi tespit etmiş ve değerlendirmiş.

Ayrıca PSU tek rail olduğundan ve OCP(Aşırı akım koruması) 52A sınırı aşılmadan sistemi korumaya alıp kapatmayacağından herhangi bir arıza durumunda ya da sizin yapacağınız bir hata durumunda (Kısa devre vs. gibi) meydana gelebilecek hasarın büyük olabileceğini hatırlatayım.

Bu iki tespit dışında ürünü deneme şansım olmadı ama verimlilik ve sessizlik konusunda başarılı olduğundan şüphem yok.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem eğer bu iki ürün arasında kaldıysa bence Corsair i tercih etmeli, fakat yukarıdaki açıkladığım durumlarıda göz önüne almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 26 Ağustos 2008; 18:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

İlk bakışta 52A değeri oldukça çekici geliyor fakat mantıken 12v dan 52Amper yani 52x12=624W alınabilmesi için geri kalan voltaj hatlarından (+3.3v, +5v, +5v sb, -12v) toplamda sadece 26W güç çekiliyor olması lazım (624w + 26w = 650w). Normal bir PC için böyle bir durum söz konusu olamayacağına göre 12v dan 52A alınabilmesi teorik olarak mümkün değil. +3.3v, +5v, +5v sb, -12v hatlarını kullanmazsanız mümkün. Durum böyle iken ürünün 52A olarak etiketlenmiş olması tuhaf. Corsair tüketicinin PSU satın alırken en çok nelere dikkat ettiğini iyi tespit etmiş ve değerlendirmiş.

Ayrıca PSU tek rail olduğundan ve OCP(Aşırı akım koruması) 52A sınırı aşılmadan sistemi korumaya alıp kapatmayacağından herhangi bir arıza durumunda ya da sizin yapacağınız bir hata durumunda (Kısa devre vs. gibi) meydana gelebilecek hasarın büyük olabileceğini hatırlatayım.

Bu iki tespit dışında ürünü deneme şansım olmadı ama verimlilik ve sessizlik konusunda başarılı olduğundan şüphem yok.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem eğer bu iki ürün arasında kaldıysa bence Corsair i tercih etmeli, fakat yukarıdaki açıkladığım durumlarıda göz önüne almalı.
    Arkadaşlar teşekkürler tavsiyeler için ....

@HexfeT ilk başta aynı hesabı bende yaptım bende bir tuhaflık olduğunu düşündüm ancak daha sonra ters bir mantık yürüttüm ters derken akımdan sonuca değilde sonuçtan akıma doğru mantık yürüttüm , şöyleki ;
    eğer diğer sistem bileşenleri toplamda 250 W güç harcarlarsa diğer rail üzerine 400 Watt lık bir potansiyel kalıyorki buda uç bir ekran kartı için hayli yeterli hatta fazla bile bu açıdan bakınca oldukça mantıklı bir seçim gibi duruyor ..
    Diğer taraftan tek rail aşırı akım korumasının 52 A gibi bir alt sınırı varsa dediğiniz gibi oldukça can sıkıcı sonuçlar çıkabilir ortaya ancak bunu üreticilerde düşünmüşlerdir diye düşünüyorum yada an azından umut ediyorum diyelim :)

Tabi bu arada yurtdışı forumlardada araştırdım , şu ana kadar hep olumlu şeyler yazılmış Corsair PSU lar için , belki en iyisi değil ama f/p olarak oldukça tatminkar bir seçim gibi duruyor ...
    önümüzdeki 24 - 48 saat içerisinde bir şekilde birinde karar kılıp almayı planlıyorum ...
    Tekrar teşekkürler yorumlar ve fikirler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGTR -- 26 Ağustos 2008; 22:08:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KGTR

Arkadaşlar teşekkürler tavsiyeler için ....

@HexfeT ilk başta aynı hesabı bende yaptım bende bir tuhaflık olduğunu düşündüm ancak daha sonra ters bir mantık yürüttüm ters derken akımdan sonuca değilde sonuçtan akıma doğru mantık yürüttüm , şöyleki ;
    eğer diğer sistem bileşenleri toplamda 250 W güç harcarlarsa diğer rail üzerine 400 Watt lık bir potansiyel kalıyorki buda uç bir ekran kartı için hayli yeterli hatta fazla bile bu açıdan bakınca oldukça mantıklı bir seçim gibi duruyor ..
    Diğer taraftan tek rail aşırı akım korumasının 52 A gibi bir alt sınırı varsa dediğiniz gibi oldukça can sıkıcı sonuçlar çıkabilir ortaya ancak bunu üreticilerde düşünmüşlerdir diye düşünüyorum yada an azından umut ediyorum diyelim :)

Tabi bu arada yurtdışı forumlardada araştırdım , şu ana kadar hep olumlu şeyler yazılmış Corsair PSU lar için , belki en iyisi değil ama f/p olarak oldukça tatminkar bir seçim gibi duruyor ...
    önümüzdeki 24 - 48 saat içerisinde bir şekilde birinde karar kılıp almayı planlıyorum ...
    Tekrar teşekkürler yorumlar ve fikirler için

Alıntıları Göster
    corsair gayet iyi bir power.
    thermaltake toughpower kullanan çok kişi var forumlarda pek bir şikayete rastlamadım .
    yalnız thermaltake şu aralar alınabilecek en iyi fiyatlara satılıyor , corsair tx650 ise 99 USD ye kadar bulunabiliyor.
    mavi ara ara sattı 99 USD den .
    bence corsair alacaksanız HB den kazık yemeyin 137 USD nedir ?
    biraz bekleyin bir yerlerde mutlaka kampanyaya girer , 30 USD az değil bu dönemde , en azından benim için değil .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy

corsair gayet iyi bir power.
    thermaltake toughpower kullanan çok kişi var forumlarda pek bir şikayete rastlamadım .
    yalnız thermaltake şu aralar alınabilecek en iyi fiyatlara satılıyor , corsair tx650 ise 99 USD ye kadar bulunabiliyor.
    mavi ara ara sattı 99 USD den .
    bence corsair alacaksanız HB den kazık yemeyin 137 USD nedir ?
    biraz bekleyin bir yerlerde mutlaka kampanyaya girer , 30 USD az değil bu dönemde , en azından benim için değil .

Alıntıları Göster
    Seasonic üretiryormuş galba ama kendisinden bile fazla yıldız 4 almış bu güç kaynagı 99$ bi düşerse bi daha bende alırım kesin yanlız çıkışları yazmamışlar ve modüler kablomu değilmi yazmıyor hiç biyerde bilen varsa yazabilirmi bize Kaç pin pcı-e var modülermi diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Promity

Seasonic üretiryormuş galba ama kendisinden bile fazla yıldız 4 almış bu güç kaynagı 99$ bi düşerse bi daha bende alırım kesin yanlız çıkışları yazmamışlar ve modüler kablomu değilmi yazmıyor hiç biyerde bilen varsa yazabilirmi bize Kaç pin pcı-e var modülermi diye

Alıntıları Göster
    Corsair CWT üretimi Modüler kablo değil tower kasalar içinde biraz daha uzun kabloları. Tek rail'de 52a basıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

İlk bakışta 52A değeri oldukça çekici geliyor fakat mantıken 12v dan 52Amper yani 52x12=624W alınabilmesi için geri kalan voltaj hatlarından (+3.3v, +5v, +5v sb, -12v) toplamda sadece 26W güç çekiliyor olması lazım (624w + 26w = 650w). Normal bir PC için böyle bir durum söz konusu olamayacağına göre 12v dan 52A alınabilmesi teorik olarak mümkün değil. +3.3v, +5v, +5v sb, -12v hatlarını kullanmazsanız mümkün. Durum böyle iken ürünün 52A olarak etiketlenmiş olması tuhaf. Corsair tüketicinin PSU satın alırken en çok nelere dikkat ettiğini iyi tespit etmiş ve değerlendirmiş.

quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

Hocam öyle bir anlatmışsın ki PSU dan soğudum. Thermaltake mi alsam acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstros

quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

Hocam öyle bir anlatmışsın ki PSU dan soğudum. Thermaltake mi alsam acaba...

Alıntıları Göster
    Merhabalar Thermaltake markası kendını ıspatlamıs bı marka bende thermaltake Qfan 650 wattlık powerını kullanmaktayım ve ses degerı mukemmel sıddetlen tavısıye ederım urunu corsair high power fılan paranızı vermeyın her zaman kaliteyi göz önünde bulundurun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xx_6161_xx -- 26 Aralık 2008; 8:52:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xx_6161_xx

Merhabalar Thermaltake markası kendını ıspatlamıs bı marka bende thermaltake Qfan 650 wattlık powerını kullanmaktayım ve ses degerı mukemmel sıddetlen tavısıye ederım urunu corsair high power fılan paranızı vermeyın her zaman kaliteyi göz önünde bulundurun ...

Alıntıları Göster
    Corsair tavsiye ederim.

PSU ile ilgili üstkonudan alıntı yaparsak:

Corsair ürün grubu

(fenomenhaa'nın listesinde 2.sınıf olarak yer almış)

* Verimli ve sessizdir.
    * modülerdir.
    * Seasonic üretimi olup daha kaliteli kompenentlere sahiptir(örneğin 105 derecelik kondasatörler)
    * Ati cf ve Nvidia sli sertifikası

Thermaltake Toughpower ürün grubu

(fenomenhaa'nın listesinde 3.sınıf olarak yer almış)

* Cwt üretimidir.
    * Oldukça stabildir.
    * Hem modüler hemde klasik şekilde marketlenmektedir.
    * Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

Corsair tavsiye ederim.

PSU ile ilgili üstkonudan alıntı yaparsak:

Corsair ürün grubu

(fenomenhaa'nın listesinde 2.sınıf olarak yer almış)

* Verimli ve sessizdir.
    * modülerdir.
    * Seasonic üretimi olup daha kaliteli kompenentlere sahiptir(örneğin 105 derecelik kondasatörler)
    * Ati cf ve Nvidia sli sertifikası

Thermaltake Toughpower ürün grubu

(fenomenhaa'nın listesinde 3.sınıf olarak yer almış)

* Cwt üretimidir.
    * Oldukça stabildir.
    * Hem modüler hemde klasik şekilde marketlenmektedir.
    * Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası

Alıntıları Göster
    Corsair internette testlerine bakmanı öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: gordon01

Corsair internette testlerine bakmanı öneririm

Alıntıları Göster
    corsair tx650
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firienholt

corsair tx650

Alıntıları Göster
    corsair ramdeki kalitesini psuda yansıtmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

corsair ramdeki kalitesini psuda yansıtmış

Alıntıları Göster
    Yahu ne zamandır şu psu konularını okurum yazarım ederim ama hala şu TEK RAIL yada ÇOKLU RAIL konusunda net bir bilgi oluşturamadım yani hangisi daha iyi bunda bir son nokta yokmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Yahu ne zamandır şu psu konularını okurum yazarım ederim ama hala şu TEK RAIL yada ÇOKLU RAIL konusunda net bir bilgi oluşturamadım yani hangisi daha iyi bunda bir son nokta yokmudur?

Alıntıları Göster
    Tek rail overclock ve ekstrem işler (SLI, Crossfire vs.) için daha iyidir çünkü diğer çok kanallı güç kaynaklarında kanal başına düşen akım yeterli olmazsa yüklendiğiniz 12V kanalının sınırını aşabileceği için güç kaynağının toplam Watt değeri yüksek olsa da durduk yerde kendini kapatabilir.

Fakat tek rail yapı çoklu rail'e göre daha masraflıdır çünkü güç kaynağının böyle 50A gibi çok yüksek akım değerlerini tek kanaldan taşıyabilmesi için her türlü parçanın daha yüksek kaliteli seçilmesi gereklidir ve bence bu tip ekstrem işlere girmeyecekseniz vereceğiniz ekstra 30-40$ gereksizdir. Yine de aynı güç kaynakları arasında 4 rail olanla tek rail olan arasında 10$ bir fark varsa tek rail olanı tercih edebilirsiniz yani 500-600W seviyesi için standart bir güç kaynağına ek özelliklere ancak aşağıdaki kadar fazla para vermenizi tavsiye ederim:
    2-rail yapı: 5$, Tek rail yapı: 10$ , Modüler(tak-çıkar) kablo: 5$ , 80+ verimlilik sertifikası: 10$

Bu açıdan bakarsanız baz olarak FSP, High Power gibi markaların standart çift 18A'li 12V kanalları olan 500W modellerinin 80$ seviyesinde olduğunu düşünerek üzerine 15$ daha vererek PC Power&Cooling 500W (95$) gibi 80+ ve tek-railli bir ürünü 15$ farkla alabilirsiniz.
    600W seviyesi için de 4 rail'e sahip FSP Epsilon 600W'ı (110$) baz alırsanız 80+ sertifikası, 2-rail yapı ve modülerlik için High Power 650W'a bir 20$ daha verebilirsiniz (şu an sabit kur kampanyasında olduğu için aynı fiyata da alabilirsiniz) veya Corsair 650W gibi tek railli, 80+ ama modüler olmayan bir ürün için de 20$ ekstra para harcayabilirsiniz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Tek railin avantajı şu.
    Örnek çift rail veya 4 rail olan bir PSU aldığını düşün.
    Ekran kartının güç girişi için çevirici kablo kullanmak zorunda kaldın mesela.
    O kullandığın çevirici kablodan giden yük 1. raile biner.Onun için problem yaşayabilirsin.
    Tek rail olursa böyle bir problem yaşamazsın.
    Ama bu güç kaynağının SLI ya da CF yapmadığın takdirde zaten çıkışları yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Light_Velocity

Tek railin avantajı şu.
    Örnek çift rail veya 4 rail olan bir PSU aldığını düşün.
    Ekran kartının güç girişi için çevirici kablo kullanmak zorunda kaldın mesela.
    O kullandığın çevirici kablodan giden yük 1. raile biner.Onun için problem yaşayabilirsin.
    Tek rail olursa böyle bir problem yaşamazsın.
    Ama bu güç kaynağının SLI ya da CF yapmadığın takdirde zaten çıkışları yeterli

Alıntıları Göster
    peki kanal başına düşen akımın yeterli gelemeyeceği bir duruma örnek verebilirmisiniz?tabi rakamlarla konuşursak çok memnun olurum...bu arada cevaplar içinde ayrıca teşekkür ederim...

• quote:

peki kanal başına düşen akımın yeterli gelemeyeceği bir duruma örnek verebilirmisiniz?tabi rakamlarla konuşursak çok memnun olurum...bu arada cevaplar içinde ayrıca teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wormhole

Buradaki sıkıntı genelde tasarımdan kaynaklanır. Örneğin FSP Epsilon 600W'ın üzerindeki 4 ayrı 12V kanalının güç dağılımları şu şekildedir:
    12V1: CPU gücünün 4 pini
    12V2: 2. Ekran kartı çıkışı ve CPU gücünün kalan 4 pini
    12V3: TÜm SATA ve IDE HDD ile diğer floppy vs. çıkışları
    12V4: 1. Ekran kartı çıkışı

Fakat buradaki 12V1 ve 12V4 kanalları üzerinde sadece tek bir PCI-Express konnektörü bulunmaktadır. Benim bildiğim PCI-Express çıkışlardan 2 tane çoklayan bir aparat yok. Genelde bu tür ürünler IDE(molex) bağlantılarını PCI-Express çıkışlaara çevirir çünkü zaten üzerinde PCI-Express çıkış olmayan giriş seviyesi güç kaynaklarına bu özelliği kazandırmak için üretilmişlerdir. Bu tip bir aparat ile örneğin çift PCI-Express güç girişi isteyen HD4870 gibi bir kart ile Crossfire yapmak istediğinizde eliniz mahkum bütün IDE ve SATA disklerin bulunduğu 12V3 kanalına 2 adet bu aparattan takacaksınız. Bunun sonucunda 12V1 ve 12V4 kanalları atıl şekilde dururken dönüştürücüler sebebiyle 12V3 kanalına aşırı yüklendiğinizden güç kaynağı kendisini kapatacaktır. Burada pratik bir çözüm olarak bu tip bir IDE-PCI-Ex aparatının molex bağlantısını söktükten sonra kablolarını 12V1 ve 12V4 kanalları üzerine lehimleyip bu kanallar üzerinde ekstra PCI-Express konnektörleri yaratarak 12V3 kanalına aşırı yüklenmeden bu kanallardaki kalan gücü kullanabilirsiniz ama tek kanllı bir yapıda bu tip konnektörleri istediğiniz yere takabilirsiniz. Sonuçta hepsi aynı kanalda olacağı için siz güç kaynağının toplam güç sınırını zorlayana kadar sorun çıkarmadan çalışacaktır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.