Şimdi Ara

Corsair Vegance & Asus M5A97 evo R2.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ana kart modelim Asus M5A97 Evo R2.0

2 adet 8gb (2x4) 1866 mhz Corsair Vengeance ram takılı. Toplamda 16gb olarak görünmesi gerekli ancak bilgisayarım özelliklerinde ve bios sayfasında 8gb olara görülüyor.

İşletim sistemimden kaynaklandığını düşünüp windows 8 enterprise x64 olan sistemimi, windows 8pro x64 olarak yükselttim.

sonuç değişmedi. bios yükseltmeye çalışıyorum ancak başaramadım. Biosun son sürümünü yükleyince olurmu bilmiyorum.

Formattan önce msconfig boot ayarlarında maximum ayarını değiştirdim olmadı. memory frequenccy ayarını değiştirdim. olmadı otomatik yaptım tekrar.

Son çare acana ramler mi bozuk dedim. Ramleri 1-3 ve 2-4 şeklinde taktığımda yine 8 gb gördü. Sadece tek ram taktığımda 4gb görüyor. İnternette araştırıp gördüğüm tüm çözümleri denedim anacak olmadı.

Benzer problemi yaşayan yada konu ile iligili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaman ayırıp okuduğunuz için ve bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim.

• Aynı karttan(R.2.0) kullanıyorum ve o ramlerin pro modelinden 2*4 olarak kullanıyorum sorunun bios versiyonuyla alakalı olabilir birçok kez bios güncelledim şuanda versiyon 2005 kullanıyorum fakat üzeri çıkmıştır nasıl güncelleneceğini bilmiyorsan yardımcı olabilirim en kötü ihtimal oc tuner seçeneğinden ayar edebilirsin ve duruma bakarız beni haberdar et
  • Az önce son sürüm bios yüklemeyi başardım. Bİos güncelleme amacım sadece ramlerin durumundan dolayı idi. Ancak durum değişmedi yine aynı şekilde 8gb görülüyor.
    Şuanki bios sürümü 2201 bundan önceki 0610 di.
    16 gb yi 8 gb olarak kullanmak gerçekten sinir bozucu bir durum
  • 16gb 8 olarak görülüyor varmı çözümü olan arkadaşlar?
  • ramleri tek tek denermisin?
  • 1 tanesini takıtığımda sadece 4gb olarak görülüyor.. İkisinde 4 slota tek tek mi denemem gerekli?
  • http://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=43733

Benzer bir problemden ve çözümünden bahsetmiş sanırım ama tam olarak anlayamadım. Açıkcası denemeyede kalkışmadım. Tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus m5a97 evo
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.