Şimdi Ara

Corsair Vengeance 4x2 11-11-11-27 X.M.P Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir kullanmakta olduğumhttp://www.corsair.com/en/vengeancer-8gb-1-5v-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a2133c11r ramlerim, BIOS update'i sonrası XMP profilinde sorun çıkarmakta. Windows Memory Diagnosic Tool ile kontrol ettiğimde RAM'lerde sürekli hata çıkıyor. XMP'yi kapattıgım zaman testleri sorunsuz yapıyor. Bir türlü ayarlayamadım.

Ayrıca MSI Z77A G43 modeli bir anakart kullanıyorum. XMP profilini Enable ettiğim zaman otomatik olarak 2133 11 11 11 30 1.5V değerlerine çekiyor. Oysaki benim RAM'lerim 11-11-11 27 değerlerinde. Manuel olarak timing'leri girdiğimde yani 11 11 11 27 diğer herşeyi auto bıraktığımda yine testleri geçemiyorum. Windows 2-3 dk sonra mavi ekran verip atıyor. Overclock ustaları bir el atıverin. Ne yapmalıyım ?

Teşekküler.

• Selamlar,

BIOS'u eski sürüme alıp tekrar deneme şansınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Selamlar,

BIOS'u eski sürüme alıp tekrar deneme şansınız var mı?

Sorunsuz kullandığım BIOS versiyonumu hatırlamıyorum açıkcası bu yüzden geri dönüş yapsam da hangisi olduğunu bilmediğimden sorun devam edebilir. Şu an manuel verdiğim 11-11-11 27 de 1.5V ile X.M.P kapalı iken manuel verdiğim 2000Mhz değerinde stabil çalışıyor. 2133'e çıkardığımda yine donmalar ve mavi ekranlar başlıyor. Voltajı 1.65 yaptım 2133 Mhz değerinde fayda etmedi.
  • Genelde anakart tarafında BIOS güncellemesiyle bellek uyumluluğunda artış olur ancak bu kez tersi yaşanmış anlaşılan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.