Şimdi Ara

Corsair Vengeance Pro 1866 (MAVİ EKRAN SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, bir sorunum var ve fazla bilgim olmadığı için çözemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim. Sistemimde daha önce kullandığım 2x4GB Corsair Vengeance Pro 1866mhz ramlere bir adet 2x4GB 1866mhz daha ekledim. Öncesinde BIOS'tan XMP Profile1 seçerek sorunsuz şekilde 1866mhz olarak kullanıyordum fakat yeni ramleri taktıktan sonra tüm ramleri otomatik olarak 1333mhz çalıştırmaya başladı. Tekrar BIOS'tan XMP Profile1 seçtim otomatik 1866mhz olsun diye fakat bu sefer PC açılışta mavi ekran vermeye başladı ve bir türlü düzeltemedim. Sürekli bir hata veriyor ve sistem resetleniyor, BIOS kitlenmeye başladı. 1333'e tekrar geri çekince hiçbir sorun kalmıyor her şey düzeliyor. Ben ramleri eskisi gibi 1866mhz kullanmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim? İşlemcim FX8350 ve anakartım Gigabyte 990FXA-UD3 Rev4.0 BIOS F3 versiyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeh -- 18 Şubat 2016; 20:08:40 >

• Yardımcı olacak kimse yok mu? UP!
  • Son bir umut tekrar UP!
  • Kuzeh kullanıcısına yanıt
    2'ram de tam olarak aynımı,yani Gecikme süreleri cl olarak,veya çalışma voltajları aynımı?
    bide ramleri aynı renk slotlaramı taktın? 4 slot olur 2 si bi renk 2 si başka bi renk,sen ramlerı aynı renk olanlara tak
    xmp profili seçmek yerıne elinle frekansıda arttırabilirsin,tabi voltajıda ona göre vermen lazım
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Aynı ram hocam o şekilde aldım, CL ve voltaj değerleri aynı. 2 gri 2 siyah slot var 1-3 2-4 şeklinde çalışıyorlar zaten, ona dikkat ederek taktım. Elle ayar yapmak istemiyorum çünkü ortada bir sorun var ne olduğunu çözmem lazım. BIOS'ta gecikme süreleri aynı gözüküyor fakat CPU-Z ile baktığım bir farklılık var ben de anlamadım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Corsair Vengeance Pro 1866 (MAVİ EKRAN SORUNU) Corsair Vengeance Pro 1866 (MAVİ EKRAN SORUNU) Corsair Vengeance Pro 1866 (MAVİ EKRAN SORUNU) Corsair Vengeance Pro 1866 (MAVİ EKRAN SORUNU)

• Kuzeh kullanıcısına yanıt
    anakartın kullanma kılavuzunu dıkkatlıca oku eğer elinde yoksa anakart uretıcısının sitesinden'de indirebilirsin
    quad channel ram ile ilgili uyarı felan vardır,yada ona benzer bişey,belki quad channel xmp ayarını desteklemiyodur yani böyle bişeylede karışılaşabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.