Şimdi Ara

Cort evl-x4 mü; Ibanez rg350 ex mi; Cort x11 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce gitar tavsiyesi almak için bir konu acmistim. Okuldu, yatay gecis yaptim, sınıfta kaldım derken bi turlu ilgilenemedim aradan 7 ay geçmiş... :( Konum ve detaylı bilgim burada

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103511629&p=1#103618062

Neyse artık fikirlerimi bir kaç gitara indirgedim denebilir. Yeni gitara yeni konu acayim dedim.

Öncelikle dinlediğim müziklere bakarak HSH almaya karar verdim ortalık HH dolu ama ortada bi single istediğim için (tonları geniş olsun diye) bayag zorlandim gitar seçmek ne kadar zormus
    Aslında HSS gitarlar bana daha uygun ama gönlümde HSH almak var o yüzden bi kaç modele sıkıştım özellikle cortlara
    Butcem 800 lere kadar

Aklımdaki gitarlar sunlar:

-cort x6
    Başlangıç gitarı olarak beğenilmiş akord kaciriyor falan deniyor ama kilit kullanirsam sıkıntı olmaz sanırım (1. El 900- 2. El 400 TL)

-cort x11
    Tam olarak x6 yla farkı ne bilemiyorum ama deneyip memnun olan da var olmayan da (1. El 1200- 2. El 600 TL civarı)

-Ibanez rg350 ex
    Kasasini begenmesem de Ibanez diyince...
    (1. Eli 1700 [beni asiyor], 2. Eli 800-1000 lira civarı) açıkçası üzerindeki Ibanez yazısına para vermek istemiyorum aynı fiyata daha güçlü bir sey alabileceksem eğer...

-cort evl-x4
    Bu gitarı sevdim kullananlar memnun ama tarz konusunda (bahsetmistim) acaba clean tonu zayif midir nasildir diye tereddut ettim. (1. El 1200- 2. El 600 gibi)

-Yamaha erg121 ya da RGX 121ZZ
    Yamaha markası hakkında hiçbir fikrim yok. Diğerlerine gore fiyat olarak biraz daha düşük bi gitar. HSH olduğu için seçeneklerine dahil ettim. Performansini begenmis millet. Bir de kasası çok güzel. Cort un kasası böyle olsa hiç düşünmeden alicam ama HSH leri buzlu genelde.(1. El 850- 2. El 400)

-Jackson ps-4
    En cok bu icime sindi. Bu gitarın 2. Elini dusursem hiç kacirmicam ama hiç bulunmuyor meret. Seçenek dışı o yüzden maalesef. Bilen varsa yesillendirsin

-Jackson jdr94
    Bunu gordum gezinirken. Hayalet gitar gibi bi şey sanırım. Türkçe kaynak bile yok neredeyse.

Bu gitarlar hakkında yorumlarinizi bekliyorum. Sonuna geldim artik almak üzereyim.

Hocam epiphone önerdi. Ben de epiphonu sevdim. Ama epiphone nun HSH si yok. HSS de yok sanirsam. Nightingale diye bi modeli var o da uçuk bir sey. Washburlerin klavyesinin rahatsız olduğunu duydum o yuzden dusunmuyorum. Ltd ler hakkında bi fikrim yok.

Son olarak amfi olarak cep amfisi alacağım simdilik.

Bu...

Not: resim ekleyecektim ama mobilden nasıl yapılıyor bilemiyorum. Yeniyim kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~satanist kesen kedi~ -- 12 Ekim 2015; 20:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam en önemlisi amfi gitarlara fazla takilmissin sen, 2.el epiphone lespaullara bak 750 800 bulursun heralde ama amfiye daha önem ver eğer 200 liraya bi amfi alırsan sogursun

• Cort'un x serisi gitarların clean sesi çok donuk bence , fakat yinede o civarda cort dışında önerebileceğim farklı bir gitar yok . Cort EVL K4'ü tavsiye ediyorum ben , 2.ci eli 600 liradan bile görmüştüm ki o kalitedeki bir gitar için 600 lira hiç bir şey . Gitarın tek sıkıntısı Floyd rose, onuda bridge'in altına 75 kuruşluk bir silgi sıkıştırıp bloklayarak halledebilirsin . Hatta bana göre 2000 lira altında alınabilecek tek gitardır o kadar kaliteli .
    Ekleme : Ben İbanez RG350exz kullanıyorum yakın arkadaşlarımdan bir Evl K4'ü kullanıyor HH veya HSH muhabbetine takılma Emg manyetikler alıyor başını gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinewood -- 12 Ekim 2015; 21:28:44 >
  • @Kancaaa
    Ben de aynı fikirdeyim ama suan gürültü sorunu itibariyle cep amfisi almayı düşünüyorum . kulaklik takacagim cunku .bikac ay sonra saglam bi amfi ve pedal alıp devam edecegim. Simdilik kulaklıkla calacagim için çok sorun olmaz sanirim

@Vinewood
    Anladim hocam peki elinizdeki ibanezle arkadaşınızın evl k4 unu kıyaslanabilir misiniz? İkisinin + - leri neler birbirlerine gore

• quote:

Orijinalden alıntı: ~satanist kesen kedi~

@Kancaaa
    Ben de aynı fikirdeyim ama suan gürültü sorunu itibariyle cep amfisi almayı düşünüyorum . kulaklik takacagim cunku .bikac ay sonra saglam bi amfi ve pedal alıp devam edecegim. Simdilik kulaklıkla calacagim için çok sorun olmaz sanirim

@Vinewood
    Anladim hocam peki elinizdeki ibanezle arkadaşınızın evl k4 unu kıyaslanabilir misiniz? İkisinin + - leri neler birbirlerine gore

Amfilerin kulaklık girislileride mevcut

• ~satanist kesen kedi~ kullanıcısına yanıt
    Köprüsü dışında K4 daha iyi benim gitarıma göre . Onuda bloklarsan sıkıntı kalmıyor tabi K4 çok çok daha iyi değil sadece 1 gömlek daha üstün ama fiyatlarına bakarsan F/P konusunda çok daha iyi olduğunu görürsün
  • Hocam cortlara pek takılma derim ben. Jackson yada ibanez tercih et bence. Tabi ikinci el alacaksan eğer gidip bi mağazasında denemeni tavsiye ederim. Aynı modeli bulamasan bile kasasını denersin gitarın, ki kasa çok önemli ben kendi gitarımı denemeden aldım mesela ve kasası hiç rahat gelmiyor şuan bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requast -- 13 Ekim 2015; 20:13:26 >
  • @Kancaaa
    Amfi marka onerin nedir hocam?

@Vinewood
    tesekkurler

@Requast
    Haklisiniz. Gönül Jackson istiyor da hocam Jackson in 2. El piyasası pek yok ps4 dedigim canavar gibi ama bulabilirsen işte. Bulsam düşünmeden alacagim. Magazalara gittim genelde special 2 var hep onu gösteriyorlar ya da abuk subuk adini duymadigim modeller var. Ibanez Jackson hiç yok. en azindan adanada. En son biri 250 liralik gitar onerdi. Baslangic icin bunu veriyormus. Ama yok ben paramin hesabini bilmiyorum diyorsan getirttirrim, dedi bi daha da girmedim dukkanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~satanist kesen kedi~ -- 14 Ekim 2015; 0:50:22 >
  • Hocam bütçe ne kadardı?

• 800luk bir şeyler düşünüyorum ama 1000 e kadar gidebilirim heralde gitar icin

• Amfiye ayırıcağın bütçe ne kadar

• Eğer sadece gitar içinse o bütçe, ikinci elden ziyade direk sıfır gitar alın derim. O fiyata gayet kaliteli gitarlar bulabilirsiniz

• Epiphone al hocam bende spcial 2 var manyetik dizilimiyle ilgilenme geniş ton yelpazesine sahip bu arada fiyatlar uçmuş ya 6-7 ay önce ki piyasayı hatırlıyorum da iyi zamanda almışız

• 1000 liraya sıfır gitarlar kaliteli ses vermez , eğer 1000e falan cikacaksan 2.el schecter esp gibi markalara bak

• @Kancaaa
    300-400 bi kaç ay sonrasi icin. Hocam bu bikac ay için de idareten cep amfisi kullan pratik olur başlarken dedi .100 lira gibi bir sey. bilmiyorum ben de. O da cep amfisi kullanılmış useniyomus amfiye baglamaya

@Requast
    Aslında 0 daha iyi olur gerçekten de. Ama 2. Ellerde yariya düşüyor fiyatlar. Aynı fiyata daha kaliteli bir şey almak mantıklı geldi bana. Satarken de düşünüyorum illaki bir iki seneye değiştireceğini gitarı 1000 liralık alasam 500 lira zarar edecegim. Mezun olana kadar 2. Ellere talim maalesef

@gogogo.
    Doların azizligi işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~satanist kesen kedi~ -- 14 Ekim 2015; 14:20:01 >

• Cep amfisi yanında taşımak için iyidir pek tercih edilmez, düzgün ses vermez sen bilirsin unutma amfiden ses çıkar sen ne kadar iyi gitar alırsan al istersen 20 milyarlık gitar al 100 liralık amfi alırsan ordan bişey bekleyemezsin.

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.