Şimdi Ara

Cortana nın Ios ve Androide çıkacak olması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir youtube için ıh mıh yapan google yi de biliyoruz.

Amaç nedir ?

• milleti cortana ya alıştırıp bir anda geri çekecek cortana ya alışanlarda wp na yönelecek diye tahmin ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft ne yapmaya çalışıyor ?

oldukça basit. microsoft yazılım firmasıdır. her ne kadar nokia yı almış olsada para kazandığı asıl kalemler yazılımdır. windows, office ve kurumsal ürünler. onenote onedrive gibi. bugün bu ürünlerin değerini kim ne kadar çok kullanıyorsa o belirliyor. ürününüz çok iyi olaiblir ama kullanılmıyorsa yada alışkanlıklar değişiyorsa sizde buna karşı bir şeyler yapmak zorunda kalırsınız. geçenlerde bir haberde okudğuma göre gençlerin büyük bir kısmı hiç word kullanmamış. mobil alanda geri olduğu için ürünlerinin değerini yitirmemesi için diğer platformlara getiriyor. yoksa ucunu gösterip kaçırmayacak. böyle planları olmaz firmaların.
    cortana olayına gelince. sadece sesli asistan olarak düşünmemek gerek. bir şey olduğunda bugün herkes "googla bak" der. milletin kafasında yer etmiş. tahminimce ilerleyen dönemlerde bu çok değişicek. sesli asistanlar ciddi manada hayatımızda yer alacak. çok yakında belki google bak yerine cortana sor bakalım olacak. cortanayı o duruma getirebilmesi için her platforma vermesi lazım. yaygınlaştırmalı ki bu olsun. skype örneğine bakın linux için bile var. çok küçük bir kitle olmasına rağmen belki ilerde office bile linuxa gelir.

sen bana şöyle yaptın ben sana böyle yaparım mantığıyla ticaret olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Microsoft ne yapmaya çalışıyor ?

oldukça basit. microsoft yazılım firmasıdır. her ne kadar nokia yı almış olsada para kazandığı asıl kalemler yazılımdır. windows, office ve kurumsal ürünler. onenote onedrive gibi. bugün bu ürünlerin değerini kim ne kadar çok kullanıyorsa o belirliyor. ürününüz çok iyi olaiblir ama kullanılmıyorsa yada alışkanlıklar değişiyorsa sizde buna karşı bir şeyler yapmak zorunda kalırsınız. geçenlerde bir haberde okudğuma göre gençlerin büyük bir kısmı hiç word kullanmamış. mobil alanda geri olduğu için ürünlerinin değerini yitirmemesi için diğer platformlara getiriyor. yoksa ucunu gösterip kaçırmayacak. böyle planları olmaz firmaların.
    cortana olayına gelince. sadece sesli asistan olarak düşünmemek gerek. bir şey olduğunda bugün herkes "googla bak" der. milletin kafasında yer etmiş. tahminimce ilerleyen dönemlerde bu çok değişicek. sesli asistanlar ciddi manada hayatımızda yer alacak. çok yakında belki google bak yerine cortana sor bakalım olacak. cortanayı o duruma getirebilmesi için her platforma vermesi lazım. yaygınlaştırmalı ki bu olsun. skype örneğine bakın linux için bile var. çok küçük bir kitle olmasına rağmen belki ilerde office bile linuxa gelir.

Gelişmesi için iyi bir şey tabi ama bunu yaptıkları zaman Wp ye olan ilgi azalmaz mı ? Yani beni wp ye çeken bir şeyler olması lazım onlarda git gide yok oluyor

• Windows Phone üzerinden kazandığının daha fazlasını office, cortana, onedrive, outlook vb servislerinden kazanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wp ye ilgi arttıracağım derken büyük kozlarını kaybedebilirsin. bende olsam onlar gibi yapardım. wp ye ilgi daha sonrada artar. ama office nin yerine birşey geçmeye başlarsa ciddi kayıp olur. wp yi belli bir noktaya getirince zaten ister istemez ilgi görecektir. mesela tek windows olayı bile ciddi bir atılım olacaktır. pc piyasası elinde zaten. bugün bütün evlerde aşağı yukarı windows var. iyi bir entegrasyonla ki gösterdikleri çok iyi bence herkese windows aldırtabilirler.

mesela pc tablet ve telefonumda kullanacağım bütün programlar ortak olmasın. exeler hariç tabi. mesela örnek olarak ben uzun zamandır pc tablet ve telefonumda asphalt 8 oynuyorum. modern uygulama olarak windows pc mde var telefondan çok pc de oynuyorum. siz iphone sahibisiniz. telefonunuz ve tabletinizde oynadığınız oyunu neden pc(mac) de oynayamayasınız. yada geliştirici hem mac için hem tablet için kodlaması gerekecek. android için durum daha değişik. adamların pc tarafı crome çok daha yeni ve ayrı bir platform. android i mi pc için uyarlayacaklar yoksa onlar da mı mağazayı tek yapacaklar bilemiyorum açıkçası. yakın dönem de değil belki ama uzun dönemde microsoft daha şanslı.

tabiki bunlar benim olayları yorumlamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Windows Phone üzerinden kazandığının daha fazlasını office, cortana, onedrive, outlook vb servislerinden kazanıyor.

belkide şuan wp den zarar bile ediyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allahın Kulu

quote:

Microsoft ne yapmaya çalışıyor ?

Gelişmesi için iyi bir şey tabi ama bunu yaptıkları zaman Wp ye olan ilgi azalmaz mı ? Yani beni wp ye çeken bir şeyler olması lazım onlarda git gide yok oluyor

Evet kilit noktada burası zaten. Artık WP yok, tek sistem Windows 10 var. Bilgisayarda mesela ayarlara bastığımızda ne göreceksek, telefonda da onu göreceğiz. Tarayıcı, dosya gezgini vs. .exe hariç her şey 1e1 aynı olacak. Android veya iOS telefon alındığında Office, OneDrive, OneNote gibi uygulamalar tekrar indirilmek zorunda olunacak. Windows telefon alındığında hepsi zaten kurulu vaziyette geliyor.

Şimdi WP8.1'e küçücük bir güncelleme bile vermiyor zaman kaybetmemek için ki bence en iyiside bu. Lakin tüm Lumialar'a W10 sözü verdi.

Ayrıca Cortana iOS ve Android'de yerleşik değil. Windows telefonda arama tuşuna bastığımda direk Cortana çıkar fakat mesela iPhone'da öyle olması biraz zor.

• quote:

quote:

Windows Phone üzerinden kazandığının daha fazlasını office, cortana, onedrive, outlook vb servislerinden kazanıyor.

Belkide fakat çok azda olsa kar ettiğini düşünüyorum.

Yanlışım yoksa bu yıl 8 milyon Lumia sattılar bunların çoğu alt seviye cihaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft androidden ustun bir işletim sistemi yapmaya çalışmıyor, androidin içine sızmaya çalışıyor anlayın artık. Rom ile W10 kurmak ve bazı rom firmalarıyla anlaşmasındanda anlayabilirsiniz. Veya çoğu firmayla anlaşıp uygulamalarını telefonlarda hazır yuklu getirmesi. Ayrıca android veya ios ta microsoft uygulamaları yerleşik olmadığı için cortana Wp'daki kadar verimli çalışamayacakmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUSTTMAX

Microsoft androidden ustun bir işletim sistemi yapmaya çalışmıyor, androidin içine sızmaya çalışıyor anlayın artık. Rom ile W10 kurmak ve bazı rom firmalarıyla anlaşmasındanda anlayabilirsiniz. Veya çoğu firmayla anlaşıp uygulamalarını telefonlarda hazır yuklu getirmesi. Ayrıca android veya ios ta microsoft uygulamaları yerleşik olmadığı için cortana Wp'daki kadar verimli çalışamayacakmış.

Windows dev bir yazılım fiması. Niye kendi sistemini Android Rom'u şeklinde tasarlasın ki? Hem de Google'ın yanında? Alır kendi yazılımını kendi üretir. Zaten Windows mobil için o şekilde tasarlansaydı Microsoft Windows mağazası için bu kadar uğraşmaz bu kadar yatırım yapmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: JUSTTMAX

Microsoft androidden ustun bir işletim sistemi yapmaya çalışmıyor, androidin içine sızmaya çalışıyor anlayın artık. Rom ile W10 kurmak ve bazı rom firmalarıyla anlaşmasındanda anlayabilirsiniz. Veya çoğu firmayla anlaşıp uygulamalarını telefonlarda hazır yuklu getirmesi. Ayrıca android veya ios ta microsoft uygulamaları yerleşik olmadığı için cortana Wp'daki kadar verimli çalışamayacakmış.

Şükür, forumda Microsoft un ne yapmaya çalıştığını anlayan birisi var ya. Para nereye akıyorsa Microsoft tüm uygulamaları ile ordadır. Örnek , yeni outlook uygulaması bu yıla wp için yetişmeyeceği kesin ama aylar önce ios ve androide tam teşekküllü yayınlandı.

• Adamlar milyar dolarlık şirket vardır bir bildikleri. Zaten Cortana Türkçe desteği olmadıktan sonra ister Nokia 3310'da bile çalışsın beni alakadar etmez.
  • Ya o değilde cortana nedir yaw şu ismi değiştirsinler spartanın yeni ismi.on numara olmuş şuna da öyle bişey yapsalar ya ağıza oturan

• Çıkartmaları normal. diğer sistemlerde wp dan daha fazla gelir elde ediyor.
  • Cortana’nın başka sistemler için yayınlanacak olması senin telefonundaki Cortana’ya bir şey kaybettirmez. Yeteneğini azaltmaz. Tam aksine, Cortana daha hızlı gelişir, daha işlevsel olur. Microsoft bir hizmet şirketi. Apple veya Google gibi ürün veya reklam şirketi değil. Bluetooth paylaşımını bile diğer telefonlara açmayan, telefona müzik taşımak için bile kendi prıgramını kurdurmaya zorlayan, sadece kendi aralarında kullanılabilen uygulamalarıyla kendi ürünlerini satın almaya mecbur bırakan etik dışı kazıkçı Apple ile, veya Windows Phone için hiçbir uygulamasını yayınlamayan, kullanıcılarını önemsemeyen, insanları sadece reklamlar için kullanan ifşacı Google ile karıştırma Microsoft’u. Microsoft bir hizmet şirketidir ve hizmetlerini evrensel hale getirmek senin telefonundan, işletim sisteminden bir şey kaybettirmez. Tam aksine kazandırır, daha işlevsel hale getirir.

• Mangal Yürek Darius kullanıcısına yanıt
    Farzet ki sen ios ve androide uygulama geliştirdin ve Microsoft sana,hiç uğraşamadan bu uygulamayı bizim mağzamıza koyabileceksin üstelik bilgisayar, tablet ve xbox içinde çalışabilecek. Kabul etmez misin? Yani mağaza için olan uğraşlar doğru yolda ve gayet önemli. Bide o rom olayı o kadar basit olmayacak. Hem birkaç ozellik verilmeyecek, hemde tüm telefonlarda çalışmayacak. Fakat Microsoft samsung dahil büyük birkaç firmayla anlaştı haberlerini duyduk burda. Aldığın android telefonda onedrive, office, outlook falan yerleşik gelicek.

• Önce diğer ülkelere neden biz kullanamıyoruz wp de?
  • ben karoları androide yükleyip kullanmasaydım büyük ihtimal lumia riskine girmezdim. lumia ya geçmemin 2 sebebi vardır lumia 1020 kamerası ve karo lar.
    insanlar diğer platformda microsft uygulamalarına alışırsa daha stabil çalışan wp ye geçme ihtimali artar.
  • quote:

quote:

baya ediyor. ama örneğin xbox dan da ediyor.
    işin kötü yani cortanaya diğer platformlarda ilgi duyulmayacak olması. baklım nasıl olacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.