Şimdi Ara

Cougar Stx 700 Watt 80+ Sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanyada kullanılan popüler bir ürünmüş.
    Dark n10 kasaya uyup uymaması hakkında bilgim yok belki biraz saçma bir soru ama kesin bir bilgi için soruyorum.
    Bu 1-2 gün içerisinde psu alıcam aylardır aklımda High Power 600 Watt+80 Bronz vardı, fakat bütçe kısıtlı 600 yerine 700 alayım dedim 1060 6g - i7 6700k sisteme sizce nasıl olur ?

Cougar Stx-700 80 Plus 700w Power Supply Pc Güç Kaynağı - Frisby - n11.com

• Hocam açık konuşayım Frisby ve kaliteli bir güç kaynağı bende aynı potada erimiyor. Bütçen nedir söylersen yardımcı olmaya çalışalım. Ürün fiyatından 300TL civarında olduğunu düşünüyorum ama sen bir teyit et yine de.
  • 300 TL'ye alınacaksa bu çok daha iyi. Hem de 5 yıl garantili.

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8255
  • Şunu alır geçerim ben illa 300TL altı olacaksa Yine 5 yıl garanti ama kaç kişi PSU garantisine ihtiyaç duyuyor acaba.
    Ama 100TL farkla 750W ve 10 yıl garantili Corsair veya EVGA almak da var. Evladiyelik ürünler.

Seasonic M12-II 620W 290TL
    https://www.amazon.de/Seasonic-M12II-620-EVO-PC-Netzteil-Watt/dp/B00HHH8AA6
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Sayın massacrer,

Sanıyorum kalite ile Fiyat/Kullanıcı segmentini karıştırıyorsunuz.
    Frisby PSU'lar; şimdiye kadar sadece giriş seviyesi ve orta segment diye tabir ettiğimiz genelde ofis bilgisayarları ve basit oyun bilgisayarlarında kullanılmakta idi.
    Gaming ile beraber high-end segmente olan talebin artması ile birlikte biz de trende uyup yüksek watt'ta ve farklı donanımsal özellikler sunabilen PSU'lar satışa sunmayı hedefledik. Bunu yaparken de Cougar gibi Almanya başta olmak üzere Avrupa'da önemli bir marka değerine sahip olan Tayvan firması ile ortak bir proje geliştirdik.
    Tamamen ticari faydalarından ötürü bazı modelleri Frisby Cougar adı altında ithal edip piyasaya sunduk. Şunu belirtmek isterim ki, hiçbir model Türkiye için özel üretilmemektedir. Bu, dünyanın herhangi bir yerinde aynı model ile satılan PSU neyse burada sizlerin kullanımına Frisby Cougar adı altında sunduğumuz PSU bire bir aynıdır. Zaten farklı bir davranışı hem etik yönünden doğru bulmaz, hem de gerek bizim gerekse Cougar markasına vereceği zarar sebebiyle kabul etmemiz mümkün olmazdı.

Bilginize ...

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Sanırım siz de gerçek ürün kalitesi ile markanın müşteri üzerinde bıraktığı algıyı karıştırıyorsunuz. Benim görüşümün %100 piyasa görüşü olduğunu iddia etmediğim gibi zaten ilk cümlemde tamamen şahsi bir görüş olduğunu belirtiyorum. Zaten aksi bir durum olsa birçok firma bana inceleme yayınlamam için ücretsiz ürün gönderme yarışına girerdi ki daha bir kablo bile gönderen olmadı

Maalesef Frisby'nin zamanında ürettiği ve hala ürün gamının birçoğunu oluşturan ürünler giriş seviyesinde ve kaliteli vurgusu yapılamaycak ürünler. Cougar ile işbirliği yapmanız başarılı bir çalışma ama pazarlama ve PR açısından çok başarılı olup olmadığı konusunu isterseniz tekrar gözden geçirin. Ayrıca fiyatlandırma politakanız da Cougar ile pek paralel değil sanırım. CMX 850W ürünü baz alırsam Yurtdışında EVGA, Seasonic, SuperFlower gibi bu işin en üst segmentindeki firmaların 850W ürünleri ile arada ortalama %50-%55 fiyat farkı varken Türkiye'de %20-%25 bandında bir fiyat farkı var. Açıkçası 850W kapasiteli bir güç kaynağına 650TL-700TL arası vereceksem bir 50TL daha verip RMx veya G2 almayı tercih ederim.

Cougar kalite olarak orta üst diyebileceğimiz sağlam bir marka evet bu kabul ama maalesef EVGA, Seasonic, SuperFlower, Corsair ile rekabet edecek kalitede ürünler üretmiyor maalesef. Yani gerçek High-End ile çok örtüşmüyor. Bu saydığım markaların bazı ürünleri gibi pazarda kendini farklılaştıracak bir ürünü yok bence.

Bir de müşterilerinize karşı halka açık bir yazıda biraz daha profesyonel ve kibar bir üslup kullanmanız naçizane tavsiyemdir. Size para kazandıracak olan müşterilere karşı fikirlerinizi beyan etmemek ve üstelik bunu yaparken bir yargılama yapmak çok profesyonel bir hareket değil gibi geliyor.

Not: Fiyat/Kullanıcı dediğiniz sanırım Fiyat/Performans olacak.

Sayın massacrer,

Bu forumda hiçbir kişisel tecrübe ve tercihe cevap vermedim. İnsanlar dilediği markayı tercih edebilirler ve kullandıkları ürün hakkında da diledikleri tecrübelerini ve yorumlarını paylaşabilirler.
    Sadece bir markayı veya ilgili bir markanın bir ürününü 'kalitesiz' diye nitelendirmek için belirli somut verilere dayandırmanız lazım. Yoksa ben kullandım, beğenmedim, kimseye de tavsiye etmiyorum. Saygı duyarız, siz bilirsiniz.
    İki markayı/ürünü kıyaslarken de aynı segmentte olması gerekir. Örneğin 80+ bir ürünü 80+ sertifikası olmayan bir ürünle kıyaslarsanız haksızlık yapmış olursunuz. Bu farkı zaten satış fiyatında da görebilirsiniz. Yani örneğin son kullanıcı fiyatı 500tl olan bir ürünü 300tl olan bir ürün ile kıyaslayıp onda şu korumalar var, 80+ var diğer üründe yok. O yüzden bu ürün kalite4siz diyemezsiniz zira farklı segmentteki ürünlerdir.
    Mesajınızda farklı markalardan bahsetmişsiniz. Firma yetkilisi olarak diğer markalar hakkında yorum yapmam etik değil. Sadece şu kadarını söyleyebilirim: Bahsettiğiniz markalardan -en az- bir tanesinin bazı modelleri Cougar fabrikalarında üretinekte ve kendi markasıyla piyasaya sürülmektedir.
    Sanırım ikimiz de söyleyeceğimzi söyledik ve bir birimizi anladık. Daha fazlası polemik olur.
    Kolay gelsin,

• OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Ben de konuyu çok uzatma taraftarı değilim çünkü Cougar'ın Evga ve Corsair için ürettiği ürünlerin ürün gamındaki sınıfı, fiyatlandırma politikanız, pazarlamadaki ürün segmentasyonu kavramınız gibi konular var konuşulacak. Somut veriler için de bir kaç inceleme verilebilir. Bu konular çok uzun ve maalesef gördüğüm üzere anlamak niyetinde değilsiniz. Amacım sizi kötülemek değildi ama böyle bir algı oldu bende niyeyse. Size yıllardır uluslararası şirketlerde pazarlama ve iş geliştirme yöneticiliği yapan birisi olarak sadece fikir vermek istedim ve amacım pozitifti ama ne yazık ki temel marketing olaylarında fail ediyorsunuz ve sadece cevap vermeye çalışıyorsunuz. O nedenle sonu bir yere varmayacak bir konuyu uzatmamak en iyisi.

Size de kolay gelsin.
    Sayın massacrer,

Forumda bulunuş amacım kendi markamız olan 'frisby' ve distribütörü olduğumuz 'Cougar', 'Gigabyte' gibi markaların ürünleriyle ilgili son kullanıcıya özellikle teknik konularda yardımcı olaiblmek. Satış, pazarlama vb.konular uzmanlık alanıma girmemektedir. Yine de dostane tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.