Geçmiş olsun. Bu görme bozukluğu ilaçtan değil de covid kaynaklı olabilir mi? Konjoktivit yapabiliyor çünkü, gözleriniz sızlıyor ağrıyor acıyor vs.. Kan sulandırıcı alabilirsiniz ama herhangi bir kanama kaynaklı sıkıntınız varsa dr a danışın. Gözlerdeki sorun birkaç güne geçecektir. |
Covid oldum (2. sayfa)
-
-
Hocam bugün ateş 38.7 çıktı akşam saatlerinde sirkeli sulu bez, ılık duş aldım 38.1 düştü altına düşmedi 4. gün ateş başlaması normal mi hocam? C vitamini, d3 k2 vitamini, coraspin, parol, favimol, de alıyorum. Ateş çıkınca 2 tane parol içtim 1 saat arayla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gayet normal hocam, bende de olmuştu. Ateş olunca parol alın problem yok. Vitaminleri alıyormuşsunuz zaten. 2-3 güne klinik durumunuz düzelir bence. Bol sıvıyı ihmal etmeyin.
-
Yan etkilerinde gorme kaybi gibi birsey yaziyordu.
Bakın, kendiniz yazıyorsunuz. Yan etkilerde görme yitimi diyorsunuz.
Tüm ilaçlar + aşıların önemli sakıncaları vardır. Tümünden her ne ederine olursa olsun, kaçınmalı.
Değindiğin bu ilacın dışında forumda bir kişinin söhlediği Covid sonrası verilen Otrivine adlı ilacın prospektüsünde kontra endikasyonlar listesinde glokom geçiyordu. Glokom körlüğe yol açan geri dönüşü olmayan bir hastalık.
İşyerinden bir arkadaş burun akıntısı için gittiği doktordan elinde bi poşet dolusu ilaçla döndü. İlaçlardan Nazobec adında burun spreyinin prospektüsünde yine glokom geçiyordu.
Bakın, ilaç adlarını da vererek, kanıtları size bu ilaçların gerçekte ne olduğunu iletiyorum.
Daha bitmedi . İlaçlar yalnızca gözleri vurmuyor. Beyni de vuruyor.
Forumda @Miex adlı arkadaş 4 yıl önce Avelox adında antibiyotik alıyor aldıktan iki gün sonra kulakları çınlamaya başlıyor, 4 yıldır kesintisiz sürüyor. Kulaklarında kalıcı bir çınlama (tinnitus) oldu. Tinnitus beyindeki ses alma dokularının yıkına uğramasının sonucu. Başka söze var mı ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Siz antibiyotik kullanımı sonrası tinitus oluşumu örneği verince şimşek çaktı ben de...
Tinitusun beni rahatsız edecek düzeye gelmesinin evveliyatı 10 seneye dayanan ve şu anda artık yaşantımı altüst eden kulak çınlamasının mazisini incelediğimde kökeninin ilaç kullanımına dayandığını daha iyi anlamaya başladım. Bense şimdiye kadar bunun kökeninin uzun yıllar gürültülü ortamda çalışmanın getirdiği bir meslek hastalığı olduğunu düşünüyordum. İlaç prospektüslerini okurum ama o yazan yan etkileri hafife alır ve önemsiz bulurdum.
2008 ve 2012 yıllarında dişlerimle ilgili baya bi işlem yapılmıştı çürüklerden dolayı antibiyotik kullanıp daha sonra kanal tedavisi ve sabit diş protezi yaptırmıştım. O diş tedavilerinden kısa süre sonra kulak çınlamasından hastaneye gitmişliğim de olmuştu. İlaç kullanıp kullanmadığımı sorgulayacak ve bunun kökenini araştıracak bir hekimle de karşılaşmadım demek ki.
Şimdi daha iyi anlıyorum...
Verilen antibiyotiklerle ilgili reçete kayıtlarıma ulaşamadım en eskisi 2013 tarihli fakat hastane ziyaretlerimden diş tedavisi ve kısa süre sonra kbb ziyaretim olayı netleştiriyor.
-
Tinnitus medyada bir meslek hastalığı olarak geçer. Örneğin ekskavatör operatörü ekskavatör gürültüsü, hava limanı elemanı, jet motorları gürültüsü dolayısıyla tinnitus oldu gibi. İngilizce Wikipedia Tinnitus başlığında nedenler & önlemler kısmında "uzun süre gürültüye açık olmak" başta geçer. Motosiklet sürücüleri rüzgar sesinden tinnitus olabilir, der. Belli meslekler olduğu gibi Tinnutus yanızca kimi yaşam şekiilerine özel hastalık gibi yansıtmaya çalışır. Ardından "Government organizations" ile başlayan tümcede devlet kuruluşları, insanlarda kalıcı bir kulak hastalığı olmaması için gerekli önlemleri almıştır diyerek "devlet sizi Tinnitusa koruyor" mesajını da araya yerleştirir. En sonda "Several medicines have ototoxic effects, and can have a cumulative effect that can increase the damage done by noise" (ototoxic duyma / kulak dokularına yıkın veren demek) tümcesi ile ilaçlara koşullu bağlantı kurar Burada Wikipedia, "cumulative effect" "damage done by noise" deyimleri ile tinnitus 'u ilaçlara değil yine "gürültü" ye bağlıyor :) ) Wikipedia ilaçları iyi,güzel, yan-etkisiz göstermek için büyük çaba çaba harcıyor. Örneğin sen antibiyotik kullanımından sonra tinnitus oldun, forumdaki arkadaş Avelox ilacından sonra oldu, benim arkadaş kuduz+tetanoz aşısından sonra oldu, bu şekilde yüzbinlerce kişi ilaç+aşılardan sonra Tinnitus olsa bile bunlar belgeli olsa bile Wikipedia Tinnitus'a yol açan etkenler arasında aşı+ilaçlar yazılmaz :) Yazılması bilime aykırı :) Bilim diye bişey var değil mi yaa :) Birisi cıkıp "Antibiyotik aldım, onun yüzünden Tinnitus oldum" dedi değil mi, onu önce bilim onaylamalı, tinnitusun yalnızca antibiyotikten kaynaklandığını doğrulamalı. Ancak öyle birşey hiç olmayacak cunku bilim, bu düzenin bilimi :)
Wikipedia ile ilgili geçen yılki bir gelişme
Avusturyalı biyolog yazar Clemens Arvay, Corona aşılarını eleştiren Vlog 'lar yayınlamaya başladıktan sonra İngilizce Wikipedia'daki Clemens Arvay Clemens başlığında, Arvay'ın "biyolog" derecesini kaldırdı! Cambridge Üniversitesi 'nin Clemens'in bir belgesinden yaptığı alıntıyı da sildi! Üstüne daha birçok düzenleme yaparak Clemens'i bilgisiz bir şarlatan olarak göstermeye çalıştı. Bunları Clemens Arvay'ın YT kanalı ya da o yasaklandıysa websitesinden bakabilirsiniz.
Bu yalnızca bir örnekti. Bir kanı vermiştir, umarım.
-
Hocam geçmiş olsun, aşı olmuş muydunuz?
-
Günümüzde değinilmeyen 19.yy daki deney + çalışmalara göre ateş yükselmesi, kök hücrelerin dokulardaki toksinleri gövdeden atmasıyla ilgili olup iyileşmenin bir parçası.
Ateş yüksekliğinin sürmesi, gövdede hala atılmayı bekleyen toksinlerin olduğunu gösterir. Ateş yüksekliği kök hücrelerce başlatıldığı için bir iç yapı reaksiyonudur, " sirkeli sulu bez" gibi dışardan eylem ile ateşi düşürmeye çalışmak yararsız olduğu gibi doğal sürece karışmak dolayısıyla iyileşmeyi bozmak ya da geciktirmeye bile yol açabilir. Gövdemiz toksinlerin bitmesi üzerine kendi doğal sıcaklığın kendiliğinden düşecektir.
19. yy bilimine göre tüm bu süreçler gövdeye havadan giren bir virüs, bir varyant ile değil, gövdemizdeki kendi kök hücrelerce organize ediliyor. Kimileyin ortada hiçbir neden yokken durup dururken başımız ağrımaya başlar. Örneğin o da, gövdede biriken toksinlerin beyin dokularınca ayrıştırılıp gövdeden atılması sürecinde başlar
, beyin toksinleri atmakla uğraştığı için ağrı olarak duyulur. O tür durumlarda beynin bu işlemine yardımcı olmak üzere kibrit kutusu büyüklüğünde tereyagını ağzınızda yavaşa eriterek yeyin, en cok damakta erimesine .çalışın. Damaktan dermal etki ile gövdeye giren tereyağ, direkt beyne gider, beyinin toksin ayıklama işlemine destek olur bu da başağrısının gitmesi demek. Bu yöntemi deneyip sonuç alan birçok kişi var. Doğal ağrı kesici, doğa iyileşme. Günümüzde değinilmeyen 19.yy daki deney + çalışmalara göre ateş yükselmesi, kök hücrelerin dokulardaki toksinleri gövdeden atmasıyla ilgili olup iyileşmenin bir parçası.
Ateş yüksekliğinin sürmesi, gövdede hala atılmayı bekleyen toksinlerin olduğunu gösterir. Ateş yüksekliği kök hücrelerce başlatıldığı için bir iç yapı reaksiyonudur, " sirkeli sulu bez" gibi dışardan eylem ile ateşi düşürmeye çalışmak yararsız olduğu gibi doğal sürece karışmak dolayısıyla iyileşmeyi bozmak ya da geciktirmeye bile yol açabilir. Gövdemiz toksinlerin bitmesi üzerine kendi doğal sıcaklığın kendiliğinden düşecektir.
19. yy bilimine göre tüm bu süreçler gövdeye havadan giren bir virüs, bir varyant ile değil, gövdemizdeki kendi kök hücrelerce organize ediliyor. Kimileyin ortada hiçbir neden yokken durup dururken başımız ağrımaya başlar. Örneğin o da, gövdede biriken toksinlerin beyin dokularınca ayrıştırılıp gövdeden atılması sürecinde başlar
, beyin toksinleri atmakla uğraştığı için ağrı olarak duyulur. O tür durumlarda beynin bu işlemine yardımcı olmak üzere kibrit kutusu büyüklüğünde tereyagını ağzınızda yavaşa eriterek yeyin, en cok damakta erimesine .çalışın. Damaktan dermal etki ile gövdeye giren tereyağ, direkt beyne gider, beyinin toksin ayıklama işlemine destek olur bu da başağrısının gitmesi demek. Bu yöntemi deneyip sonuç alan birçok kişi var. Doğal ağrı kesici. coraspin, parol, favimol, gibi ilaçları değil, doğal iyileşmeyi yeğlerseniz hem bu kalıcı iyileşme olur hem de hastalıklar kolay geri dönmez cunku gövdeniz içerden güçlenmiştir.
-
teşekkürler bilgilendirme için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu famivol yan etki yaptı sanırım beynimde uyuşmalar ve kasılmalar olmaya başladı ciddi yan etkileri var.
Midemi hissetmiyorum tokluk açlık hissi ortadan kalktı yemekleri az porsiyonlarla yemek zorundayım artık bakalım düzelicekmi kendiliğinden
Nerede yanlış yaptım
Famivol + antibiyotik kullandığım içinmi yan etki yaptı yoksa bu ilaç cidden tehlikelimi
2+2 bittirdikten sonraki gece atak geçirdim gece yarısı tansiyonum düştü aniden
ilaç bitiminden 5-6 gün sonrada bu başıma geldi
1 gözüm az görüyor
Nörolojiye gittim dün doktor bu ilaçların ciddi yan etki yapabiliceğinden bahsetti bu yüzden farklı birşey hissederseniz kullanmayı kesin bence.
Zaten zorla vermiyolar istiyormusnuz diye soruyolarmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 14 Aralık 2021; 12:5:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X