Şimdi Ara

COWON D2 MİN CAMI ÇATLADI.yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar d2 min camı çatladı.camı değiştirme imkanımız olurmu?yada bana bu işi yapabilecek bir yer tavsiye edermisiniz.

• kardeş geçmiş olsun.nasıl oldu olay?çatlak çok derin mi yani mürekkep yayıldı mı ekrana????bildiğin gibi panatel burda yurtdışı cihazlara parayla bile bakmıyor.ya amerikadan ekran getirtip burada taktıracaksın ya da aleti gönderip cowon amerikada halledeceksin.başka türlü olmaz sanırım.bir de para alırlar.gerçekten çok üzüldüm.olayı anlatsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe

kardeş geçmiş olsun.nasıl oldu olay?çatlak çok derin mi yani mürekkep yayıldı mı ekrana????bildiğin gibi panatel burda yurtdışı cihazlara parayla bile bakmıyor.ya amerikadan ekran getirtip burada taktıracaksın ya da aleti gönderip cowon amerikada halledeceksin.başka türlü olmaz sanırım.bir de para alırlar.gerçekten çok üzüldüm.olayı anlatsana
    SAĞOL EFE.ELİMDEN KAPININ EŞİĞİNE DÜŞÜRDÜM TAMDA EKRANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ.MÜREKKEP FALAN YAYILMADI GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR.AMA İŞTE EKRANDA YUKARDAN AŞAĞI ÇATLAK OLUŞTU.YURT DIŞINDA EKRAN SATARLARMI Kİ. YADA BURDA YAPTIRMAK İSTESEM TAMİRCİYE FALAN ONA UYGUN CAM KESEMEZLER Mİ? YADA ALMAK İSTEYEN OLURSA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM UYGUN FİYATA.BAKALIM DAHA KARAR VERMEDİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanizm1

SAĞOL EFE.ELİMDEN KAPININ EŞİĞİNE DÜŞÜRDÜM TAMDA EKRANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ.MÜREKKEP FALAN YAYILMADI GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR.AMA İŞTE EKRANDA YUKARDAN AŞAĞI ÇATLAK OLUŞTU.YURT DIŞINDA EKRAN SATARLARMI Kİ. YADA BURDA YAPTIRMAK İSTESEM TAMİRCİYE FALAN ONA UYGUN CAM KESEMEZLER Mİ? YADA ALMAK İSTEYEN OLURSA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM UYGUN FİYATA.BAKALIM DAHA KARAR VERMEDİM.

Alıntıları Göster
    yurtdışında bulabilirsin.bak sana bir arkadaşımın mailini vereyim.kendisi amerikada.ben de ondan almıştım d2 yi. ibrahimcamdeviren@hotmail.com yardımcı olabilir belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efe

yurtdışında bulabilirsin.bak sana bir arkadaşımın mailini vereyim.kendisi amerikada.ben de ondan almıştım d2 yi. ibrahimcamdeviren@hotmail.com yardımcı olabilir belki.

Alıntıları Göster
    tesekkür ederim efe.kendisiyle bi görüşüyüm. az önce baktım yurt dışından koruma ekranları var ucuz 7,5$. hemde çift camlıymış.acaba bendekinin de koruma camı falan mı kırıldı?bunlarda koruma camı var mı acaba yoksa direk lcd ekranmı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanizm1 -- 22 Nisan 2007; 22:59:56 >

• quote:

tesekkür ederim efe.kendisiyle bi görüşüyüm. az önce baktım yurt dışından koruma ekranları var ucuz 7,5$. hemde çift camlıymış.acaba bendekinin de koruma camı falan mı kırıldı?bunlarda koruma camı var mı acaba yoksa direk lcd ekranmı var?

Alıntıları Göster
    bunlarda dışarda ayrı bir koruma camı oluyor mu?galiba benimkindede dış cam çatladı dış cam değiştirilebilir.eğer olmasaydı lcd ekranın mürekkebi akardı diye düşünüyorum.
  • quote:

bunlarda dışarda ayrı bir koruma camı oluyor mu?galiba benimkindede dış cam çatladı dış cam değiştirilebilir.eğer olmasaydı lcd ekranın mürekkebi akardı diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam cam değişince dokunmatik ekran çalışıcak mı peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowor

Hocam cam değişince dokunmatik ekran çalışıcak mı peki

Alıntıları Göster
    hiç bilmiyorum snowor.dediğim gibi cam çatladı ama alet normal çalışıyor.lcd ekranmı çatladı yoksa dışında koruma amaçlı bir cammı var o mu çatladı? eğer koruma amaçlı bir cam varsa o değişse bile dokunmatikliği etkilemez diye düşünüyorum.
  • quote:

hiç bilmiyorum snowor.dediğim gibi cam çatladı ama alet normal çalışıyor.lcd ekranmı çatladı yoksa dışında koruma amaçlı bir cammı var o mu çatladı? eğer koruma amaçlı bir cam varsa o değişse bile dokunmatikliği etkilemez diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    d2 almayı düşünen biri olarak üzüldüm. ama dokunmatik ekranlarda akma falan olmadıysa, normal çalışıyorsa koruyucu cam vardır ve o camın dokunmatikliği etkileyeceğini sanmıyorum. biraz komik olacak ama eğer kırılan camı çıkartıp yerine başka cam takarsan birşeyi kalmaz belki. (tamamen kendi düşüncem, hiçbir teknik bilgim yoktur)

ekşiden aldığım bilgi şöyle:

"Dokunmatik ekran

birkaç farkli turde calisanlari var bunlardan 'resistive' (dirence dayali) ve 'capacitive' (kapasitansa dayali) olanlari cam uzerine kaplanmis kalay oksit (daha iyisi varsa herhangi bir seffaf iletken tabaka da ayni isi gorur) ince filmin dokunmanin yarattigi basinca direnc ya da kapasitanstaki degisimlere gore tepki gosterecek sekilde tasarlanmasiyla yapilir. kizilotesi isinlarla calisanlar ekranin uzerinde kizilotesi isinlardan orulmus bir koordinat sistemi uzerinde isinlari nerede kesintiye ugrattiginiza gore calisir. bir turu de surface acoustical wave device kullaniyor; o da yuzey uzerinde gezinen akustik dalgalari parmagi bastirip nerede kesintiye (deformasyona) ugrattiginizla alakali olarak dokunulan yerin koordinatlarini belirliyor.
    feeling the blanks"

d2nin ekranının nasıl çalıştığını bilsem daha yardımcı olurdum. ama eğer kızılötesi sistemle çalışıyorsa sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nukem -- 22 Nisan 2007; 23:23:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nukem

d2 almayı düşünen biri olarak üzüldüm. ama dokunmatik ekranlarda akma falan olmadıysa, normal çalışıyorsa koruyucu cam vardır ve o camın dokunmatikliği etkileyeceğini sanmıyorum. biraz komik olacak ama eğer kırılan camı çıkartıp yerine başka cam takarsan birşeyi kalmaz belki. (tamamen kendi düşüncem, hiçbir teknik bilgim yoktur)

ekşiden aldığım bilgi şöyle:

"Dokunmatik ekran

birkaç farkli turde calisanlari var bunlardan 'resistive' (dirence dayali) ve 'capacitive' (kapasitansa dayali) olanlari cam uzerine kaplanmis kalay oksit (daha iyisi varsa herhangi bir seffaf iletken tabaka da ayni isi gorur) ince filmin dokunmanin yarattigi basinca direnc ya da kapasitanstaki degisimlere gore tepki gosterecek sekilde tasarlanmasiyla yapilir. kizilotesi isinlarla calisanlar ekranin uzerinde kizilotesi isinlardan orulmus bir koordinat sistemi uzerinde isinlari nerede kesintiye ugrattiginiza gore calisir. bir turu de surface acoustical wave device kullaniyor; o da yuzey uzerinde gezinen akustik dalgalari parmagi bastirip nerede kesintiye (deformasyona) ugrattiginizla alakali olarak dokunulan yerin koordinatlarini belirliyor.
    feeling the blanks"

d2nin ekranının nasıl çalıştığını bilsem daha yardımcı olurdum. ama eğer kızılötesi sistemle çalışıyorsa sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    şu anki haliyle calısıyorsa ekrana bir şey olmamış gibi görünüyor. ayrıca bi foto göndersen de görsek:)

Sadece cam gittiyse ve 7.5 dolara orjinal cam gelecekse al kaçırma bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

şu anki haliyle calısıyorsa ekrana bir şey olmamış gibi görünüyor. ayrıca bi foto göndersen de görsek:)

Sadece cam gittiyse ve 7.5 dolara orjinal cam gelecekse al kaçırma bence

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yorumlarınız için tesekkür ederim.özellikle nukem verdiğin teknik bilgiler çok güzeldi.hiç üşenmemiş araştırmışsın çok teşekkür ederim.resim eklicem arkadaşlar.fırsat bulunca.
  • quote:

arkadaşlar yorumlarınız için tesekkür ederim.özellikle nukem verdiğin teknik bilgiler çok güzeldi.hiç üşenmemiş araştırmışsın çok teşekkür ederim.resim eklicem arkadaşlar.fırsat bulunca.

Alıntıları Göster
    önemli değil. sadece bir d2nin böyle bir sorununun olmasına üzüldüm.
  • quote:

önemli değil. sadece bir d2nin böyle bir sorununun olmasına üzüldüm.

Alıntıları Göster
    noldu d2 merak ettim. resimleri de bekliyoruz.
  • quote:

noldu d2 merak ettim. resimleri de bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    Hocam gelişme olursa bizide haberdar et
  • quote:

Hocam gelişme olursa bizide haberdar et

Alıntıları Göster
    arkadaşlar webcamden çektiğim için pek ii çıkmadı. ilki kapalıyken çatlak görünüyor.ikinci linktede alet çalışırken görülüyor.
    http://www.imagez.org/show.php/195907_D2ATLAK1.JPG.html
    http://www.imagez.org/show.php/195908_D2ATLAK.JPG.html

şu anda ekran işini araştırıyorum gelişmeleri yine yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanizm1 -- 23 Nisan 2007; 21:51:48 >

• quote:

arkadaşlar webcamden çektiğim için pek ii çıkmadı. ilki kapalıyken çatlak görünüyor.ikinci linktede alet çalışırken görülüyor.
    http://www.imagez.org/show.php/195907_D2ATLAK1.JPG.html
    http://www.imagez.org/show.php/195908_D2ATLAK.JPG.html

şu anda ekran işini araştırıyorum gelişmeleri yine yazacağım.

Alıntıları Göster
    boydan boya çatlamış. yazık olmuş alete. ama heralde halledilebilir. amerikadan aldıysan cowonun amerika temsilcilerine ingilizce mail at. sorununu belirt yollarsan yapıp yapmayacaklarını sor. belki bir çözüm bulurlar. ya da ekranın çalışma prensibini sor. oan göre camı kendin değiştirtebilirsin belki.

• quote:

boydan boya çatlamış. yazık olmuş alete. ama heralde halledilebilir. amerikadan aldıysan cowonun amerika temsilcilerine ingilizce mail at. sorununu belirt yollarsan yapıp yapmayacaklarını sor. belki bir çözüm bulurlar. ya da ekranın çalışma prensibini sor. oan göre camı kendin değiştirtebilirsin belki.

Alıntıları Göster
    evet haklısın nukem.bende onu araştırıyorum eğer dış cam varsa d2 de kendim yapabilirim. alet 2gb olsa neyse 4gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanizm1 -- 23 Nisan 2007; 21:47:56 >

• quote:

evet haklısın nukem.bende onu araştırıyorum eğer dış cam varsa d2 de kendim yapabilirim. alet 2gb olsa neyse 4gb.

Alıntıları Göster
    birde şu resimleri arka arkaya yükleyebilseydim tam süper olacaktı.burda da gayet güzel çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanizm1 -- 23 Nisan 2007; 21:53:27 >

• quote:

birde şu resimleri arka arkaya yükleyebilseydim tam süper olacaktı.burda da gayet güzel çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Hocam sen bir çalışma mantığını öğren. Eğer burda yapılabilecek birşeyse her türlü hallederiz sen kafanı takma. Müziğin keyfini çıkarmaya devam et

• quote:

Hocam sen bir çalışma mantığını öğren. Eğer burda yapılabilecek birşeyse her türlü hallederiz sen kafanı takma. Müziğin keyfini çıkarmaya devam et

Alıntıları Göster
    TESEKKÜRLER SNOWOR.AMA HALA D2 NİN ÇALIŞMA MANTIĞIYLA İLGİLİ BİR BİLGİ ELDE EDEMEDİM.EN SON ÇARE KENDİM AÇIP BAKIYIM İÇİNE DİYORUM AMA CİHAZA ZARAR VERMEK İSTEMİYORUM.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.