Şimdi Ara

Cowon - Nano 2nd Gen? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bugun Creative zen v plus 4gb versiyonunu inceleme firsatim oldu. Haikaten cok kucuk bi aletmis. Bunu gorunce aklim iyice karisti isin acikcasi.
    En son durumum Ipod nanoda vazgectim. Ses kalitesi beni tatmin etmedi. Tam Cowon U3 konusunda karar kilmisken(4gbligini buldum), zen v plusi gordum. Uygun da bir fiyat buldum ama sesini deneme firsatim olmadi. Bu aletin ses kalitesi konusunda bilgisi olan var mi? U3 yerine alinabilir mi acaba

Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myung -- 10 Şubat 2007; 22:33:16 >
  • Tekrar slm dediğim gibi dinledim zen v plus'ı aklıma geldi ekliyim dedim:
    Dikkatimden kaçan bir ayar yoksa eğer zen v plus'ın ses çıkış gücü(son ses yüksekliği) g3'ten daha azdı.
    u3'ün ses çıkış gücü g3'ün 2 katı olduğuna göre zen v onun yanında çok daha az kalacaktır...

Onun dışında zen v'de ses temiz, baslar güzel, tizler de güçlü baya...

Cowon'un diğer modelleri nasıl bilmiyorum ama g3 daha bas ağırlıklı,zen v daha tiz ağırlıklı gibi geldi bana...

Yalnız bir de son birşey ekliyim,bence g3'ün joystick ve menü kontrolleri (u3'te aynı gibi sanırım) çok kullanışlı. Şarkılara çok hızlı erişim mümkün ve tekrar dinleme ekranına dönmek tek tuşla mümkün.. Zen v'nin kontrolü biraz daha karmaşık geldi bana tabi daha çok özelliği olduğu için olabilir...

G3'ün bence tek eksik yanı şöyle: Menülerde gezinirken ses açılıp arttırılamıyor. Şarkı dinleme ekranına dönüp öyle joystick'i yukarı aşağı oynatarak ses ayarlanabiliyor.

zen v'de sadece ses arttırıp azaltmak için ayrılmış 2 tuş var. Menünün neresinde olursa olsun ses ayarlanabiliyor...(güzel bir özellik) ...

• Hmm ilginc bir noktaya parmak basmissin. Aslinda benim cok ilginc bir muzik dinleme aliskanligim vardir. Mp3 playerda ekran cok ereksizdir benim icin, cunku devamli shuffle dinlerim. ekrani sadece eq ayari ya da belki radyo icin falan kullanirim. Menulerin nasi oldugunu pek onemsemem cunku cok isim olmuyor. Belime takiyorum, shufflea aliyorum ve dinlemek istemedigim bir sarki olursa bi sonraki sarkiya geciyorum. O yuzden zati basit ama ses kalitesi yuksek bi alet ariyorum.

Zen v'ye bugun baktigimda hakikten sasirdim, bu kadar kucuk olacagini tahmin etmemistim. Cihazi cakmak cebine bile sokmak mumkun. Ama tabi, onemli olan ses kalitesi sonucta. Cowon hep ilgimi cekmisti ama fiyati hep zorladi beni. Simdi U3un 4gblik veriyonunu buldum, tamam dedim alet budur.:)

g3un bahsettigin olayi kotuymus bak. Hep birseyleri eksik yapiyorlar yau, cok sinir bozucu birsey bu.
    U3 4gbligi satan arkadastan haber bekliyorum simdi, iyi bir fiyat verirse u3ten yana tercihimi kullanacagim, ama olmazsa sanirim zen v plusi almak zorunda kalacagim. Ses limiti belki fw ile arttitlabilir(umarim). Sonucta ne kadar iem kullansam da yine de ses yuksekligi hosuma gidiyor, zaman zaman gumbur gumbur dinlemek ister gonul:)

Bu arada, yardimlarin icin cok tesekkur ederim dostum

Saygilar

• Önemli değil,tamamdır o zaman hangisini alırsan al memnun kalırsın...

Bu arada g3 te zen v ile hemen hemen aynı boyutta,çok az daha kalın sadece :)) Ben çakmak gözünde taşıyorum zaten

Ama u3 te çakmak gözüne girer bence...

Bu arada cepten dinleme için son bi tavsiyem var işine yarayabilir son bi bakış açısı:

Şimdi eğer cowon alırsan g3 ve u3'ün joystick ve menü kullanımlarının aynı olduğunu tahmin ediyorum, cepteyken sadece joystick'i sağa sol yaparak şarkı atlarsın,yukarı aşağı oynatarak ses açıp kaparsın.. Çok kolay oluyor cepte bu olay....

Zen v'de joystick g3 veya u3'ünkü kadar kaliteli değil ve biraz daha alçak,daha aletin içine gömük.. Cowonlarda joyistick daha uzun...
    Bir de zen v'de joystick sağ sol yaparak şarkı geçişi yapılıyor ama ses açıp azaltma yandaki iki ayrı tuş ile yapılıyor. Yani cepte biraz daha zor kullanılır gibi geldi bana ama belki şarkı dinleme ekranında joysticki aşağı yukarı oynatınca da ses açıp azaltabiliyordur tam hatırlamıyorum...
    Bu yüzen cepte cowonlar daha rahat kullanılabilir gibi geliyor bana, ben cepte pantolonun üstünden joysticki sağ sol yukarı aşağı oynatarak hem şarkı geçişi hem de ses ayarını çok rahat yapabiliyorum...

Gene de son karar senin, çok etkilemek istemiyorum sonra memnun kalmazsan bana suç atma :P

Neyse kolay gelsin tekrar,iyi seçimler...

• şimdiye kadar iriver, sony, ipod (nano) en yüksek modellerini aldım kullandım şu anda nano kullanıyorum ama sesi seni tatmin ediyor mu diye sorarsanız kesinlikle hayır. açıkçası tipine bakarak ve sesi hakkındaki olumlu görüşlere güvenerek almıştım. eski nanolar bence daha güzel yeni nano gibi olsalardı almazdım.bundan önce iriver kullanıyordum. eq ayarlarını istediğim gibi kulaklığa göre ayapbiliyordum ama nanoda böyle bir şans yok. evet belki birçok hazır eq ayarı var ama (belki şiddetle karşı çıkanlar olabilir saygı duyarım) user eq ayarı olmayan mp3 playera bundan sonra dönüp bakmam. bu aralar cowon d2 almayı düşünüyorum ki sanırım beni oldukça tatmin edecek gibi özellikle ses konusundaki ayarları (stereo enchance,bbe, mech bass...) ile. görünüş ve kullanışlılık tabii ki çok önemli unsurlar ama adı üzerinde mp3 player . herşeyden önce sesi sahibini tatmin etmeli. progressive metal dinleyicisiyim ve bu konuda nano bana göre sınıfta kalıyor. ama diğer yandan jazz-funk-fusion dinlerken cx-300 le gayet iyi bir ikili oluşturuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi static progress -- 12 Şubat 2007; 19:56:00 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.