Şimdi Ara

Çözebilene aşk olsun... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KUKART

giydirme durumu mümkün değil, bugün tanışmadım son 3 arabamın ustası, para ustası olsa zaten ikinci kez gitmezdim...
    teklifin için teşekkürler aracımı satmayı düşünürsem seni ararım künefeyi de yerim ama aracı sana satmam değerinden 10bin fazla versende...

Dostum, bu gergin vaktinde yüzün gülsün diye yazdılığımız bir şey, bu kadar ciddiye almasaydın keşke
  • quote:

merhaba
    aracım 2004 GOLF 5 1.6 (102ps) otomatik şanzuman LPG li (80bin km'de) (73bin kmde LPG takıldı)

aracımda 1 aydan fazladır devam eden öncelikle LPG de ikan yapan daha sonra benzinde kullanırken de devam eden özellikle 3.ve 4. viteslerde kerkinme dediğimiz bir nevi tekleme sorunu var... ayrıca rolantide al verli çalışıyor... bu durum esnasında stop edip tekrar çalıştırdığımız da zaman zaman düzeliyor...

kısaca sorun bu
    çözüme yönelik yaptıklarımız.. (araç lpg li... 7-8bin km anca yaptı)
    Aşşağıdaki işlemlerin herbirinden sonra çözüm elde edilemedi...

Boğaz kelebeği temizlendi
    boğaz kelebeği değiştirildi
    Devir sensörü değişti...
    hararet muşirideğişti
    Bobin (2 kez farklı marka) yenilendi...
    manifolt temizlendi kontrol edildi
    egr valfi temizlendi iptal edilip denendi
    bujiler değişti (2 kez) kablolar değişti (2 kez)
    enjektörler kontrol edildi
    siboplar kontrol edildi lastikleri yenilendi
    motorun üst kapak açılınca altında yağ tabakası görüldü bu nedenle işlem yapıldı...
    fincanlardan ikisinin boş olduğu gözlemlenip gereken yapıldı (ne yapıldı ben anlmadığım için şimdi telafuz edemiyorum)
    yap pompası kontol edildi tüm temizlikler yapıldı
    segman atıldı..
    beyin sökülüp beyinci tarafından kontrol edildi bir kaç oksitlenme (veya soğuk lehim falan dendi )dışında sıkıntı olmadığı söylendi oksitlenmelerde temizlendi dendi...

tüm bunların yanında dinamosundan tutunda aküsüne varana kadar parçalar yenileriyle kısa süreli denendi...
    bu arada trigier seti yenilendi...

Aracın motor la ilgili işlemler yapılırken çektiğim fotosu:
     Çözebilene aşk olsun...

kısacası sonuç bi dünya masraf her seferinde aynı sorunun devam etmesi...

daha ne yapılabilirki

BU arada LPG beyni söküldü deposu kapatıldı çoğu kablosu kullanılmaz halde sökülerek LPG iptal edildi..

sorun devam ediyor
    çözüm önerilerini bekliyorum

şimdiden teşekkürler...

Çözebilene aşk olsun...

ilk mesaj yazdıklarımdan sonra bir haftadan fazladır ustanın yanına gitmedim ve bu süre zarfında sorunlu birşekilde kullandım aracı
    bir hafta nın sonunda bu gün gittiğimde bi bakalım dedik hata kodlarına ve sonuç ekranda yukardaki resimde beliren hatalar göründeü

siz ne anladınız ne sonuç çıkarıyorsunuz arkadaşlar fikirlerinizi alayım...

• quote:

quote:

merhaba
    aracım 2004 GOLF 5 1.6 (102ps) otomatik şanzuman LPG li (80bin km'de) (73bin kmde LPG takıldı)

aracımda 1 aydan fazladır devam eden öncelikle LPG de ikan yapan daha sonra benzinde kullanırken de devam eden özellikle 3.ve 4. viteslerde kerkinme dediğimiz bir nevi tekleme sorunu var... ayrıca rolantide al verli çalışıyor... bu durum esnasında stop edip tekrar çalıştırdığımız da zaman zaman düzeliyor...

kısaca sorun bu

Devir sensörü değişti...
    hararet muşirideğişti
    motorun üst kapak açılınca altında yağ tabakası görüldü bu nedenle işlem yapıldı...
    fincanlardan ikisinin boş olduğu gözlemlenip gereken yapıldı (ne yapıldı ben anlmadığım için şimdi telafuz edemiyorum)
    segman atıldı..
    beyin sökülüp beyinci tarafından kontrol edildi bir kaç oksitlenme (veya soğuk lehim falan dendi )dışında sıkıntı olmadığı söylendi oksitlenmelerde temizlendi dendi...

tüm bunların yanında dinamosundan tutunda aküsüne varana kadar parçalar yenileriyle kısa süreli denendi...

Çözebilene aşk olsun...

daha ne yapılabilirki

BU arada LPG beyni söküldü deposu kapatıldı çoğu kablosu kullanılmaz halde sökülerek LPG iptal edildi..

sorun devam ediyor

şimdiden teşekkürler...

Çözebilene aşk olsun...

ilk mesaj yazdıklarımdan sonra bir haftadan fazladır ustanın yanına gitmedim ve bu süre zarfında sorunlu birşekilde kullandım aracı
    bir hafta nın sonunda bu gün gittiğimde bi bakalım dedik hata kodlarına ve sonuç ekranda yukardaki resimde beliren hatalar göründeü

Lambda sensörü nam-ı diğer oksijen sensörü arızası ya da düşük ihtimalle akışmetrede sorun var.

Araç çalışır vaziyette iken LPG'de akışmetrenin bağlantısını keserseniz çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Eğer birden boğulup saçmalamaya başlıyorsa bağlantı kesildiğinde akışmetreniz çalışıyor demektir, en azından işlevini belli ölçülerde yerine getiriyor demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

quote:

merhaba

kısaca sorun bu

Devir sensörü değişti...
    hararet muşirideğişti
    segman atıldı..

Çözebilene aşk olsun...

daha ne yapılabilirki

sorun devam ediyor

şimdiden teşekkürler...

Çözebilene aşk olsun...

Lambda sensörü nam-ı diğer oksijen sensörü arızası ya da düşük ihtimalle akışmetrede sorun var.

Araç çalışır vaziyette iken LPG'de akışmetrenin bağlantısını keserseniz çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Eğer birden boğulup saçmalamaya başlıyorsa bağlantı kesildiğinde akışmetreniz çalışıyor demektir, en azından işlevini belli ölçülerde yerine getiriyor demektir.

işte o lamda sensörü arızası LPG li araçlarda genelde oluymuş (ustaların demesi) ancak işin ilginçi aracımda LPG sistemi pasif durumda çoğu parçası LPG nin sökülü durumda lpg beyni bagajımda yatıyo..
    ve hala aynı arıza görünüyor makineye bağlanınca silinmesine rağmen...

benim ilk msj da yazdığım sorunumla bağlantısı olabilirmi yani değiştirirsem düzelirmi çünkü sorunum benzinde ikende var ve uzun süredir LPG pasif kullanmıyorum...

• Her şeyi denemişsiniz olmamış lambda sensöründen olmaması için bir neden var mı diyorum ben de:)
  • güzel cevap :)

biraz araştırdım nette nedir bu lamda sensörü.. şuna karar verdim bence çok önemli bir parça imiş ve benim sorunumu çözebileceğine karar verdim :) işlevi ve bozuk olma ihtimalinde nelere yol açabileceğini okudum sonuç olarak yarın bi bakcam bu lamda ya .) teşekkürler.. iyi sahurlar..

• w210 kompressöre lpg uygulamıştık zavolli, aynı sıkıntı bende de olmuştu.

Sorun bobinlerdeydi, bobin hatası yüzünden enjektör işeme yapmıştı ve bi süre anlamadan kullandık sübap yamulttu araç.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi iki silindir çalışmış sizin araç sol iki ile sağ iki piston farkından belli.

Lpg devir sensörünü nerden alıyor onu kontrol ettirin, bazıları bobinden alıyor bazıları direk beyinden çıkan kablodan.
  • Lazarotti L kullanıcısına yanıt
    ateşleme bobinini bende söylemiştim fakat bobin iki kere değişmiş.
    aceba takılan bobin sıfır değil miydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

arabayı satmayı denediniz mi

arkadaşın dediği gibi, satmayı düşündünüzmü.

"kakalama" diyecektiniz galiba.. satma demişsiniz yanlışlıkla.

ne kadar çirkin.

helala olsun arkadaşa da ki düşünmem satmayı demiş.
  • quote:

Her şeyi denemişsiniz olmamış lambda sensöründen olmaması için bir neden var mı diyorum ben de:)

bu sabah lamd sensörlerini söktürüp würt le temizlettin özellikle egzozun ortasında bağlı olandan sıvı dolu kabın dibine pislikler birikti, tekrar balattım, 20-25 km denedim araç ilk stop edip tekrar çalıştırana kadar sorunsuzdu fakat eskiden olduğu gibi tekleme ve rolanti alveri yapmaya devam etti yine esksi gibi stop edip tekrar çalıştırddığımda düzeliyor...
    yaklaşık 50 km kadar kullanıp gece aracı garaja çekerken geri geri yanaşıp durduğumda araç stop etmeden önce aşşağıdaki resimdeki uyarı ekrana geldi ileri geri gittim sıkıntı yoktu araç hareket ediyor fakat stop etip tekrar kontağı açtığımda tekrar aynı ikazı verdi...

nette araştırdım sensörler anca çalışmaya başladı sanırım, temizlerken bozduk desem sabah beri 50-60 km yaptım uyarı vermedi; oyüzden bozulmuş diyemiyom temizlik sırasında...
    acaba bu konuda bi fikrin varmı... (teşekkürler şimdidden) bu arada araç bu uyarıyı verdiğinde açıkcası sevindim... onca süredir araç sıkıntıılı ilkkez ekrana uyarı geliyor :))

Çözebilene aşk olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

ateşleme bobinini bende söylemiştim fakat bobin iki kere değişmiş.
    aceba takılan bobin sıfır değil miydi.

bobinleri kendim aldım hadi ilk aldığım şüpheli belki ama son aldığım bobin bremi idi markası ve sıfır dı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

quote:

"kakalama" diyecektiniz galiba.. satma demişsiniz yanlışlıkla.

ne kadar çirkin.

helala olsun arkadaşa da ki düşünmem satmayı demiş.

:) bugün aracı sıfır araç satan yerde beğendiğim bi araçla takasa giriyim dedim adamlar aracıma değer biçmek için bi eksper yapalım dediler biraz düşündüm ama gönlüm el vermedi kaçtım oradan, satarsam anca böyle biyerde eksper sonucunda verecekleri fiyatı beğenirsem takas edebilirim onuda utana sıkıla...

• quote:

quote:

Her şeyi denemişsiniz olmamış lambda sensöründen olmaması için bir neden var mı diyorum ben de:)

bu sabah lamd sensörlerini söktürüp würt le temizlettin özellikle egzozun ortasında bağlı olandan sıvı dolu kabın dibine pislikler birikti, tekrar balattım, 20-25 km denedim araç ilk stop edip tekrar çalıştırana kadar sorunsuzdu fakat eskiden olduğu gibi tekleme ve rolanti alveri yapmaya devam etti yine esksi gibi stop edip tekrar çalıştırddığımda düzeliyor...
    yaklaşık 50 km kadar kullanıp gece aracı garaja çekerken geri geri yanaşıp durduğumda araç stop etmeden önce aşşağıdaki resimdeki uyarı ekrana geldi ileri geri gittim sıkıntı yoktu araç hareket ediyor fakat stop etip tekrar kontağı açtığımda tekrar aynı ikazı verdi...

nette araştırdım sensörler anca çalışmaya başladı sanırım, temizlerken bozduk desem sabah beri 50-60 km yaptım uyarı vermedi; oyüzden bozulmuş diyemiyom temizlik sırasında...
    acaba bu konuda bi fikrin varmı... (teşekkürler şimdidden) bu arada araç bu uyarıyı verdiğinde açıkcası sevindim... onca süredir araç sıkıntıılı ilkkez ekrana uyarı geliyor :))

Çözebilene aşk olsun...

Benim de aracımda benzer problemler olmuştu zamanında farklı marka model ve uyarı ışığı falan yok bende. O nedenle ikazın anlamını dahi bilemiyorum, VW'ci arkadaşlar söyleyeceklerdir.

• Nette araştırmama göre :
    Abgas werkstatt: Lambda sensörü uyarısı.Yakıt kirliyse, zengin ya da fakir karışım çalışırsa bu uyarıyı verir.Bazen de sensör bozulursa bu uyarı sürekli yanar... diye yazıyor..
    uyarı yazısıyla beraber EPC ışığının altındaki vana şaklindeki logo da yanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUKART -- 14 Temmuz 2013; 3:08:58 >
  • Aracınız da lpg ile giderken EPC ışığı yanıyor mu halen? Aracınız manule değil mi? 3-4 viteslerde verdiği hatayı EPC ışığı yanıyor halde ve rampalarda mı yapıyor? Benzer bir sorunu yaşadım bende. Sorunum çözüldü. Eğer tahmin ettiğim gibi ise size yardımcı olmaya çalışayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Aracınız da lpg ile giderken EPC ışığı yanıyor mu halen? Aracınız manule değil mi? 3-4 viteslerde verdiği hatayı EPC ışığı yanıyor halde ve rampalarda mı yapıyor? Benzer bir sorunu yaşadım bende. Sorunum çözüldü. Eğer tahmin ettiğim gibi ise size yardımcı olmaya çalışayım..

öncelikle teşekkürler
    yukarda paylaştığım resim araç park halinde çalışmazken kontak açıkken çekilmiş yani EPC ile ilgili bir arıza vermiyor aracım. kontağı ilk çevirdiğimizde tüm ışıklar yanar ... sanırım anlatırken sizi yanılgıya düşecek şekilde yönlendirdim aracımda EPC arızası yok ayrıca LPG yaklaşık 1 aydır sökülü durumda...benim sorunum ilk msj ımdaki ve haala devam ediyor :(
  • Anladım, ilginç bir sorun. Ankara'da iseniz, ben sizi bir yere yönlendirmek isterdim. Tüm bunlara rağmen aracınızdaki sorun düzeltilemedi ise bence ustada var bir sorun..
  • quote:

Nette araştırmama göre :
    Abgas werkstatt: Lambda sensörü uyarısı.Yakıt kirliyse, zengin ya da fakir karışım çalışırsa bu uyarıyı verir.Bazen de sensör bozulursa bu uyarı sürekli yanar... diye yazıyor..
    uyarı yazısıyla beraber EPC ışığının altındaki vana şaklindeki logo da yanıyor...

şunu buldum;
    egsoz emısyon sıstemı ve hava emıs sıstemınde bır arıza olursa o ıkaz yanar.
    1- kartel havalandırma borusu kopmus olabılır .
    2-egr sıtemınde tıkanıklık olabılır
    3-elektronık termostat yuvası dagılmıs olabılır.
  • quote:

quote:

bu arabayı kim alacak? 2 .elde böyle bir araba aldığında düştüğün durumu bir hayal et
  • ensnksr kullanıcısına yanıt
    saol ya çok düşüncelisin!
    bu arabanın sahibiyim; düşdüğüm durumdan dolayı kendini rahatsız hissetmenden etkilendim, benim yerime koymana gerek yok kendini, ben zaten bunu düşünesiniz diye açmadım konuyu arabayı satmayı telafuz etmedim bile neden alıcıymış gibi davranıyorsunuz... :)
    (sözüm satmakdan bahsedenlere)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.