Herkese merhaba, Elimde HP 15 AC002NT adında olduıça eski bir PC var, bu PC bir türlü çözemediğim bir ağ sinyal sorunu var, halihazırda Broadcom BCM43142 bir alıcı var; maalesef teknik servis sağ olsun anten kablosunun içinden geçmiş, tabii ben bunu fark edinceye kadar aradan yıllar geçti, sonra fark edince bir anten temin edip bu alıcıya taktım sorunu çözmüştüm anten güzel bir şekilde çalışıyordu ama ne olduysa 2 3 hafta sonra yine sinyal sorunu çıktı; artık sinyal o kadar zayıfladı ki dibimdeki modemi görmez hale geldi. Anten arzalı olduğunu düşünüp TAA Çin'den yeni anten getirttim onu taktım sorun çözülmedi hala zayıf bağlantı var artık alıcıda bir sorun olduğunu düşünüp Intel AC 9260 spariş edip denemeyi düşünüyorum ama uyumsuzluk sorunu çeker miyim emin değilim. Bu sorunu nasıl kökünden çözebilirim? |
Çözemediğim bir ağ sorunu
-
-
Merhaba;
HP Probook notebook ta sizin düşündüğünüz değişkliği yapmıştım ancak çalışmamıştı! (üzerindeki wifi kart biosta görünüyordu yeni takılan görünmedi bios' ta tanımlıydı sanki!)
Sizin sorununuz sürücü ile ilgili büyük ihtimal ile; güncellemelerle birlikte wifi kartlarda bu tür sorunları bende farklı ürünlerde yaşadım. En güncelden eskiye doğru tek tek deneyerek çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
-
eski sürücüye geçtim sorun olduğu gibi devam ediyor. Sorun çıkarması işimede gelemdi değil zaten memnun olmadığım bir apatördü üstüne birtane bağlantı portu kopunca yenisini almak daha iyi olur dedim ac 9260 umarım sorunsuz çalışır bundan önce ax 200 aldım windows görmedi bile sanki donanımı hiç takmamışım gibiydi.
Not: windows 11 son sürümü yüklü şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 11 Mayıs 2023; 17:17:33 > -
Merhaba;
Fazla USB portunuz varsa USB Wifi adaptör kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
ne yazık ki usb portu az diye bu işe giriştim
-
9260 geldi sonuç aynı biso aygıtı yok görmüyor bios görmeyince windows aygıtı tanımlamıyor.
bios sıfırladım yine görmedi bir ümit bağlantı sorunu çözülmüştür eskisini taktım sonuç değişmedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 12 Mayıs 2023; 17:55:36 > -
sanırım sorunun kaynağını çözdüm
sorun sürücü kaynaklı değil sanırım kartaki portda soğuk lehim oluşmuş durum böyle olunca bağlantı düzgün olmamış gibi görünüyor
9260 yeni nesil bir pc test ettiğimde sorunsuz çalıştı o sırada antenleride bir kontrol ettim arıza varmı diye antenler sağlam ama ne ilginçtir ki antenin tekini takarsam bağlantı sorunu oluşuyor ama 2 sini taktığım zaman antenlerden tam verim alınabiliyor
eski alıcı soketi koptuğu için pek yapılacak gibi durmuyor yenisi almak istesem uyum promlemleri ile karşı karşı karşıyayım
bu marka ya hangi alıcı gider bir fikriniz varmı ?
-
Merhaba;
Ürününüz için uyumlu wifi adaptör ile bilgi internette bile çok kısıtlı. Soğuk lehimi bir elektronikçide yenilemeniz ve 9260 test ettiğiniz PC de bu kartıda test edebilirseniz en azından kartın tamamen bozuk olduğunu netleştirebilirsiniz.
Uyumlu wifi kart içinde birkaç bilgisayar tamir atölyesini gezip ellerindeki kartları tak sök yöntemi ile bulabilirsiniz zira satın alıp deneme yanılma yöntemi hem uzun hem daha maliyetli olacaktır.
Kolay gelsin
-
cevap için teşekrüer
önümde 2 tane seçenek var
1:
www.n11.comSmd U.Fl Rf Anten Konnektör Ufl Soket Gsm Gps Wifi Smt Laptop Wif Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/smd-ufl-rf-anten-konnektor-ufl-soket-gsm-gps-wifi-smt-laptop-wif-15670017?magaza=robizstore2:
www.n11.comToshiba OEM G86C00068410 Broadcom BCM943142Y 802.11bgn BT 4 M.2 M Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/toshiba-oem-g86c00068410-broadcom-bcm943142y-80211bgn-bt-4-m2-m-25414453?magaza=odakgrupbilisimport 3mm belirtilmiş ama uyar mı bilmiyorum
potu kopuk olan alıcı diğer pc de çalışıyor tek sorun sinyal
Benzer içerikler
- ortak ağ kurma
- windows yazıcıya bağlanamıyor bu işlemi tamamlamak için yeterli bellek yok
- bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan wi-fi kanallarında çalışıyor ne demek
- uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek
- cat 3 priz internet bağlantısı
- hotspot ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X