Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan tam 4 hafta önce forumda fiyatı vatanbilgisayarda 700 liraya düşen xbox gamepad indirimi paylaşılmıştı. Ben ve bir kısım takip edenler satın aldık. Ben mağazaya gidip satın almıştım. Kolun sol analog tuşunda bir gariplik hissettim. (Analogu serbest bırakınca her zaman tam ortada kalmıyor. Çok hafif sağ veya solda kalabiliyor. Çoğu oyunda problem olmuyor. Ayrıca bugün ise fark ettim ki aşağı çekerken yolun yarısında çok hafif takılma gibi bir şey oluyor. Tam tarif edemiyorum bile. Fakat bu rahatsız edici geliyor 1 aylık ve ucuz olmayan bir gamepad olduğu için.) Bunun için vatanabilgisayara mı geri götürmem gerekli yoksa microsoft ile mi iletişime geçmeliyim?

Sormak istediğim asıl şey ise şu. Garantiye yollamayı düşünürken microsofttan garantisini bir sorgulayayım dedim. Gördüğüm şey şaşırttı. Ben 1 ay önce almıştım (tam 28 gün). Sorguladığımda kalan garantiyi 23 ay görmeyi beklerken şuan 20 ay garantisi kalmış gösteriyor. Bu cihaz 1 aydır bende. Neden 3 ay kısa gösteriyor?

Tam tarih vermem gerekirse 26.11.2021 de satın aldım. Bu durumda 26.11.2023 olması gerekiyor. 28.08.2023 garantinin sonu gösteriyor. Bu durumda bu cihaz sıfır olmamış olmuyor mu? Görünce sinirlendim ama bilmediğim bir şey varsa da karalamak gibi olmasın diye sakin kalıyorum. Olayın aslını öğrenince ona göre gerekli şeyleri yapacağım. Sonuç olarak forumdan görüp satın alanlar ile aynı günlerde almış olduk. Benimle aynı günlerde satın alan varsa garantisini kontrol edip bilgi verebilecek varsa sevinirim.

Garanti sorgulama sonucu:

[ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor!

Garanti sorgulama linki: (sitenin alt kısmında seri numarasından sorgulama var)

https://support.xbox.com/tr-TR/help/hardware-network/controller/controller-warranty

Bahsi geçen ürün linki:

https://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-xbox-wireless-oyun-kumanda-beyaz.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corleone_ -- 24 Aralık 2021; 23:5:47 >

• @Corleone_ Hocam böyle sorunlar oluyor bende aldığımda 2 ay önce başlamış görünüyordu.

[ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor!support.xbox.com
    Bize Ulaşın | Xbox Desteği
    https://support.xbox.com/tr-TR/contact-us

Bu sayfadan bu şekilde seçip arama talep edin.

10 15 dk sonra arandığınızda talebinizi dile getirin. Gamepad in garanti süresi az gözüküyor değin. Sonra görevli arkadaş yardımcı oluyor. Sizin Microsoft mailinize bir link atıyorlar o linke faturanızı yüklüyorsunuz 3 4 gün içinde onaylanıp gamepad in garanti süresi düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 24 Aralık 2021; 22:5:4 >

• Anladım hocam. Peki bu garantinin kısa olmasından gamepadin iade ürün olduğunu vs. anlayabilir miyiz? Yoksa basit bir problem mi bu? Tek başına garanti süresini fark etseydim garantiyi uzatır devam ederdim. Yine dediğiniz gibi uzatırım. Fakat tek sorunum garantinin kısa olması olmadığı için şüpheye düştüm. Sol analogu göstermek istiyorum esasında. Çok büyük bir problem gibi durmuyor ama sağ analogta olmayan bir şey var sol analogda. İlk kez gamepad kullanıyorum haliyle çok da anlamıyorum. Bunun için vatana mı gitmem daha sağlıklı yoksa microsoft ile iletişime geçmek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corleone_ -- 24 Aralık 2021; 22:14:48 >
  • Corleone_ kullanıcısına yanıt
    Açarken tüm bantları siz açtıysanız ve bantlarda sorun yoksa o ürünün iade olma şansı yok bildiğimiz güvenlik bantları.
    Evet hemen hemen herkes yaşıyor çoğu fark etmiyor etsede faturayı kaybetmidekçe sorun değil.
    3. Soruyu pek anlamadım.
    Büyük ihtimalle ürün belki satılmış ama paketi açılmadan geri iade olmuş olabilir veya stoğa girdiği tarihte başlatıldığı için garanti öyle bir problem olabilir. Dediğim gibi genel bir sorun bu microsoft ürünü alan birçok insanda var (sadece gamepad ürünlerinde değil). Analoglarda size öyle geliyor olabilir eğer bastığınızda içine çok az girip kalmasından bahsediyorsanız (çekince çıkıyor) oda gamepad e sahip bir çok kişide var sorun değil aslında ama içinize kurt düştü ise gönderin garantiye ama büyük ihitmalle size öyle geliyor ben sorun olduğunu düşünmüyorum o anlık size öyle geliyor 1 2 hafta oynayın kullanın hissetmessiniz bile eliniz alışsın biraz :).

• Garanti tarihine kafayı takmayın. Ürünü alan herkeste ay olarak süre eksik görünüyor. Üretim tarihini baz alıp süre veriyor. Geçerli olan fatura gününden itibaren 2 yıldır. Sitede yazan süre önemli değil.

Diğer dediğinize gelince bende sizin gibi aynı tarihte vatandan aldım benim üründe o dediğiniz analog kısımdaki olayı gözlemledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirzant

Açarken tüm bantları siz açtıysanız ve bantlarda sorun yoksa o ürünün iade olma şansı yok bildiğimiz güvenlik bantları.
    Evet hemen hemen herkes yaşıyor çoğu fark etmiyor etsede faturayı kaybetmidekçe sorun değil.
    3. Soruyu pek anlamadım.
    Büyük ihtimalle ürün belki satılmış ama paketi açılmadan geri iade olmuş olabilir veya stoğa girdiği tarihte başlatıldığı için garanti öyle bir problem olabilir. Dediğim gibi genel bir sorun bu microsoft ürünü alan birçok insanda var (sadece gamepad ürünlerinde değil). Analoglarda size öyle geliyor olabilir eğer bastığınızda içine çok az girip kalmasından bahsediyorsanız (çekince çıkıyor) oda gamepad e sahip bir çok kişide var sorun değil aslında ama içinize kurt düştü ise gönderin garantiye ama büyük ihitmalle size öyle geliyor ben sorun olduğunu düşünmüyorum o anlık size öyle geliyor 1 2 hafta oynayın kullanın hissetmessiniz bile eliniz alışsın biraz :).

Hocam mesajdan anladığım kadarıyla ürün iade değil. İçim rahatladı bu konuda. Ürünün güvenlik bantlarını ben açmıştım.

Sorun olarak nitelendirdiğim şey analog tuşa bastırmak değil de; yön olarak aşağıya doğru yavaşça götürürken, merkez ile en aşağı arasında bir yerdeyken hafif bir takılma gibi bir şey oluyor. Aşağı yöne götürmeye devam edince en aşağıya kadar gidiyor bir sorun yok. Bu sadece aşağı yönde oluyor. Yukarı sağ sol yönlerde yok. Sağ analogta hiç yok. Bu oyunu da pek etkilemiyor ama birkaç haftadır kullanıyorum. Az çok el hassasiyeti oluştu sanırım. Elimle hissediyorum bunu sadece. Oyunda olumsuz bir geri dönüşü yok bana. Çok fazla "aşağı" kelimesi kullanmış olabilirim[ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corleone_ -- 24 Aralık 2021; 22:50:5 >

• @Corleone_

Benimkinde tam 1 yıl fark var senin ki yine iyiymiş 1 ay fark sadece. [ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor!  Aldığın ürünün gelen fatura tarihine bakarlar kafana takma onu fazla. Diğer konu için garantiye yollayacaksın maalesef artık. Benim kolda sıkıntı olmadığı için 1 sene farkı takmıyorum. Dediğim gibi fatura tarihine bakarlar.

Ayrıca ana konusu mevcut yine aklına tıkılan bir şey olursa oraya da yazabilirsin ileride.[ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor! 

https://forum.donanimhaber.com/microsoft-xbox-wireless-controller-9-nesil--151274721

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 24 Aralık 2021; 22:40:55 >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. Garanti süresini ve "ürün iade mi?" şüphesini tamamen sildim kafamda. O konuda bir şüphem kalmadı.

@Noctivagant Hocam sence bu bir sorun mu? Garantiye yollamamız gerekir mi?

@MoÇü Hocam eğer tanımladığım şey bir sorunsa garanti için vatanbilgisayar ile muhatap olmadan direk microsoft ile mi iletişime geçmeliyim? Ayrıca başka sorunum olursa ana konuya gelirim hocam teşekkür ederim.

Vatan zaten microsoft'a atar pası. Siz direk microsoft'a gönderin iletişime geçip. Linkini attığım konuyu açan arkadaşla iletişime geçebilirsin o ayrıntıları daha iyi biliyor. Garantiden değişim yaptırmıştı.

• MoÇü kullanıcısına yanıt

Tamam hocam çok teşekkür ederim.

• Bende geçenlerde sitede görünen tarihi değişmesini talep edecektim ama o defalarca denemeye rağmen son aşamada hata verip durdu. Ben de vazgeçtim. Faturam var nasılsa.

Telefon açınca xbox yetkilileri de siteden başvurun sizi arkadaşlar arar diyecekler çünkü. Ben siteden önce telefon açtığımda direk siteden başvuru yapmanız gerekiyor çünkü biz yönlendirme yapamıyoruz demişlerdi

• Garanti bantlarını siz kendiniz söktüyseniz sorun yok demektir. O tarihe takılmayın geçerli olan tarih fatura tarihidir. Ben de yeni satın aldım şuana kadar satın aldığım en kusursuz elektronik ürün olsa gerek baştan aşağıya kalite akıyor mübarek. Küçük detaylar canınızı sıkmasın iyi oyunlar dilerim.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Evet o da bir sorun verdiğim şekilde arama talep edin kendileri aradığındaki arkadaş bana yardımcı olmuştu onaylama kodu vs sonra bir mail geldi maile faturayı yükledikten 3 gün sonra onaylamdı maili geldi kontrol ettiğimde garanti süresi doğru girilmişti.
    Eliniz fazla hassas olabilir mi :) ben böyle birşey yaşadığımı hatırlamıyorum. Bence sorunsuz kullanıyorsanız boşverin ilerde sıkıntı büyürse gönderirsiniz yenisini verirler zaten. Ürünü yeni almışsınız kullanın girsin fazla kafaya takmayın oyun zevkinizi bozyıb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 25 Aralık 2021; 18:41:30 >
  • Fazla hassas olabilir hocam [ÇÖZÜLDÜ] 1 ay önce vatanbilgisayardan satın aldığım gamepadin garantisi 20 ay kalmış görünüyor!  Şimdilik dursun bakalım. Oyunu etkileyen bir şey olursa veya ansızın kafam atarsa garantiye yollarım. Yollarsam da ilk mesaja eklerim süreci.

• 700 TL ye cok iyi almışsınız. Umarım ben de öyle bir kampanya yakalarım🙏
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.