Şimdi Ara

çözüldü: bu sistem minimum harcama ile nasıl upgrade edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amaç oyun oynamak.
    işlemci yetersiz kalıyor son çıkan oyunlarda. aşağıdaki sistemimi nasıl upgrade etmeliyim?
    oyunları orta seviye açsa da yeterli. çok masraf yapmak istemem. sadece işlemci-anakart-ram değişikliği kurtarır mı? olabildiğince minimum harcama ile maksimum süre kullanım için hangi parçalar nasıl değişmeli? şimdiden teşekkürler.

ekran kartı: Sapphire R9 285 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon. PCI Express 3.0
    -link:
    www.vatanbilgisayar.com
    Sapphire R9 285 Dual-X Oc Gddr5 2gb 256 bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
    https://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-285-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

kasa: AEROCOOL VS-9 mid-tower. -link:
    www.aerocool.us
    Aerocool PGS Vs-9
    https://www.aerocool.us/pgs/pgs-v/pgs_v_vs9.htm

psu: 600W HighPower
    ssd: Crucial BX500 480 GB SSD
    anakart: FOXCONN R78-842
    işlemci: AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor 4 Cores
    ram: 8 gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RHM -- 2 Haziran 2020; 0:44:14 >

• Gigabyte B450 S2h anakart
    Ryzen 1600 AF islemci
    2x8gb 3000 Mhz ram ile yukseltme saglayabilirsin. Mevcut islemcin uzerine baska harcama yapman kesinlikle mantikli degil.

Sonraki donemde ekran kartini guncelleyerek yola devam edebilirsin.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    yazdığınız parçalar 2000 lira kadar tutuyor gördüğüm kadarıyla. demek bu kadar harcama yapmam gerekiyor. bilgi için çok teşekkürler hocam.
  • RHM R kullanıcısına yanıt
    Minimumda bu gerekiyor hocam doğrudur. Ilk asamada ram'i 8gb alip sonra ciftleyebilirsiniz mesela. Butce daha yükselirse kesin tekrar konu acin, farkli alternatifler de uretilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sisteme sıfır ürün alınmaz,ikinci el GIGABYTE 990XA UD3 ve FX 8300 veya üzeri işlemci alabilirsinizi,ikisini beraber satan birinisini bulma ihtimalinizde var,ikinci aynı ram den bir tane daha alın.
  • İkinci el tarafinda ve sahibinden de bu yazdığınız parçalardan bulabilecek miyim buna da bir bakayım hocam teşekkürler bilgi için

• arkadaşlar selam
    darboğaz konusunda faydalı bir site buldum:https://pc-builds.com/calculator/

bu sitedeki hesaplama aracına önerdiğiniz işlemcileri yazdım.
    öncelikle mevcut işlemcim mevcut kartıma zayıf kalıyor dediğiniz gibi.
    önerilen ryzen serisi benim karta fazla gelir sonucu çıktı.
    yine önerilen fx 8300 de daha eski oldugu halde benim karta fazla gelir sonucu çıktı.
    sitenin bana önerdiği işlemci ise fx 6300. benim r9 285 ekran kartım ile mükemmel olur diyor.
    yani ben buna göre ikinci el forumunda fx 6300 ve am3+ bir anakart bakıcam. (mümkünse 990XA UD3)
    tahminen toplam 500 tl civarı bir rakama çözmüş olucam. (fx 6300 ve herhangi am3+ anakart)
    şimdilik böyle karar verdim.
    sizin verdiğiniz bilgiler bu sonuca ulaşmam için bana yol gösterdi. bilgi ve destekleriniz için teşekkür ederim: @ccaann @ufuk_marina

• 8300 fazla gelmez ! 8300 bulamazsanız 6300 alın !
    ikinci el alacağınız için GET ile alın ! test etmeden ücret ödemesi yapmayın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_marina -- 26 Mayıs 2020; 20:23:48 >
  • Ddr3 alacaksanız eski amd almayın derim oyun performansi tatmin etmez. I7 2600 h61m gibi ucuz parçalar kovalayin ekran kartı rx 570 veya 1060 olabilir ram mümkünse 16 olmalı

• cevaplar için teşekkür ederim
    fx 8300 ilk terciğimdi ama uygun fiyatlı bişey bulamadım.
    fx 6300 + asus m5a97 + 1600 mhz 8gb ram aldım bu akşam.
    r9 285 ile gayet uyumlu oldu sanırım. metro exodus u kurdum az önce, kasanın önceki haliyle oynayamazken şimdi bu parçalar ile çalışıyor.
    farcry5 + doom eternal + rage 2 + nfs payback yarın deneyeceğim.
    çok iyi oldu böyle teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.