Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Laptop HD4650 ve Catalyst Control Center Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün rutin olarak yaptığım gibi laptopa format attım. Yükleme olması gerektiği gibi hiçbir uyarı almadan her zamanki gibi bitti. Daha sonra ekran kartının driverını kurmak istedim doğal olarak. AMD nin sitesinden 12.4 versiyonu inmedi onun yerine ufak bir kontrol programı olduğunu gördüm. İndirip kurdum fakat program uyumsuz donanım olduğunu söylüyor. Driverı seçerken notebook graphics>radeon hd series>mobility radeon hd 4xxx>win7 64bit şeçmeme rağmen bu hatayı aldım. Sonra previous driver kısmından 12.1 i indirdim bu sefer de catalyst control center'ı yüklemedi. Driver sweeper ile temizleyip reset atıyorum 12.1 12.3 11.12 yi denedim driver kurulumu sırasında hata almıyorum, başarıyla yüklendi diyor fakat ne ekran çözünürlüğü düzeliyor ne de ccc yükleniyor. Windows update driverı buluyor yüklediğimde ekran çözünürlüğü düzeliyor fakat sonra amd driverı yüklediğimde yine ccc yüklenmiyor. Nette denilen şeyleri yaptım ama olmadı. Şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım formattan sonra. Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycanka -- 14 Mayıs 2012; 11:10:04 >

• Az önce bir format daha attım windowsu lisansladıktan sonra direk driverı kurdum hala aynı sorun devam etmekte..
  • Yukarı çıksın bakalım bir bilen görür umarım..
  • Hocam notebookun sitesindeki driverı yüklemeyi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Hocam notebookun sitesindeki driverı yüklemeyi deneyin

Onu yükleyince halloluyor fakat driver çok eski. ATI catalyst diyor amd yerine baya eski :)
  • Bazı notebook firmaları yazılımsal olarak chipseti modluyorlar galiba onların verdikleri driverlar dışında bir driver kuramıyoruz. Belki değişik yöntemlerle kurulabilir bende takip edeyim konuyu
  • quote:

Bazı notebook firmaları yazılımsal olarak chipseti modluyorlar galiba onların verdikleri driverlar dışında bir driver kuramıyoruz. Belki değişik yöntemlerle kurulabilir bende takip edeyim konuyu

Şimdiye kadar ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 3 yıldır kullanıyorum laptopu, düzenli olarak 4 5 ayda bir format atarım ve her seferinde amd nin sitesinden indiririm ama böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycanka

quote:

Bazı notebook firmaları yazılımsal olarak chipseti modluyorlar galiba onların verdikleri driverlar dışında bir driver kuramıyoruz. Belki değişik yöntemlerle kurulabilir bende takip edeyim konuyu

Şimdiye kadar ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 3 yıldır kullanıyorum laptopu, düzenli olarak 4 5 ayda bir format atarım ve her seferinde amd nin sitesinden indiririm ama böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum.

İlginç bir durum ozamansa. Bende 7400 go vardı ekran kartı olarak ondan bu şekil bir sorun vardı

• Bir daha çıksın bakalım yukarı..
  • Sorunu hallettim. Ama neden kaynaklandığını bilmiyorum

ŞU sitede 6 numaralı posttaki linkten indirdiğim 12.1 driverı sorunsuz yüklendi. Catalyst control center da güncellendi şuan bir sıkıntı yok. Linki de ekleyeyim buraya belki birilerinin işine yarar.

Driver
    LİNK

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.