Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] RTX 2080'e sıvı soğutma taktım FPS düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. MSI RTX 2080 VENTUS ekran kartıma NZxt kraken g12 ve Corsair h80i ile sıvı soğutma taktım. Bu işlemlerin hepsini kendim gerçekleştirdim. Sıvı soğutmadan önce tam yükte ekran kartı 74 derece ile çalışırken şimdi 48 dereceyi geçmiyor burada bir sorun yok. Lakin mesela Farcry 5 1440p çözünürlükte daha önce ortalama 96 fps alırken şimdi 73 fps alıyorum. Shadow of the tomb raider oyununda ortalama 86 fps alırken şimdi 77 fps alıyorum. Ekran kartında fiziksel olarak gözle görülür bir zarar yok ama acaba parçalara zarar vermiş olabilir miyim? Ya da termal macun gpu işlemcisinden bayağı bir taştığı için acaba performansı etkilemiş olabilir mi? Bu konuda en ufak fikri olan ya da tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Sorunun yazılımsal olmadığından kesin eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0YC0LT -- 20 Haziran 2019; 22:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NOT: özellikle aksiyon sahnelerinde yaşanan ciddi fps droplardan dolayı fps ortalaması düşüyor.

• Merhaba taktığınız soğutmayı chipsetin üzerine tam olarak taktığınızdan emin olun termal padleri ve termal macunu kontrol edin hala devam ediyorsa takarken herhangi bir fiziksel darbe oluşmuş mu kontrol edin en ufak kırık parça buna sebep olabilir.
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Sıvı soğutma bloğu tam olarak chipsetin üzerine oturmuş durumda. Zaten ekran kartı tam yükte 48-50 derecede çalışıyor. Sıvı soğutmada sıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için eski hava soğutmayı taktım ama sorun devam etti. Eski hava soğutmanın üzerinde termal pedler var ama sıvı soğutmada hiç kullanmadım. İnternetteki kurulum videolarını izlediğimde de hiç kimse termal ped kullanmadı. Kraken g12 ile ekran kartının üzerindeki ramler ve diğer parçalar birbirine temas etmediği için gerek olmuyor sanırım. Ekran kartında herhangi bir fiziksel zarar olup olmadığını kontrol edeceğim dediğiniz gibi. Ayrıca ekran kartına takılan takılan güç kablosundan şüpheleniyorum. Belki takarken kabloyu bayağı bir büktüğüm için içindeki kablo kırılmış olabilir. Bu da ekran kartına tam güç gitmemesine ve oyunlarda fps drop oluşmasına sebep olmuş olabilir. Akşam gerekli testleri yaptıktan sonra konuyu güncelleyeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çok ilginç bir sorun, Gpu kullanımının %100 çalıştığına eminmisiniz?
    Devrenin üzerindeki fan soketleri boşa çıktığindan kendisini pasif soğutma sistemine adapte etmiş olabilir mi
    Ekran kartına giden güç soketlerinden giren gücün aynı kaldığina eminmisiniz?(sıvı soğutmanın çektiği enerji sömürüyor olabilir mi?)

Sorunu çözerseniz bizi bilgilendirmeyi unutmayın lütfen

Denetim masasından güç seçeneklerine girip performans sekmesinin tikli olduğuna emin olun.

• Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Hocam mükemmel noktalara değinmişsiniz 👍 eve gidince yapacağım testlere bunları da ekliyorum. Eğer ekran kartı bozulmadıysa ne sorunun ne olduğunu bir şekilde bulacağım. Bozulduğunu da sanmıyorum montaj yaparken falan ekran kartını ne düşürdüm ne de bir darbe yedirdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. FPS düşmesinin sebebinin Ekran kartıyla hiçbir alakası yokmuş. Format atmak için Bios'a gireyim dedim ve bir de ne göreyim! Ramlerin çalışma frekansı kendi kendine 2667 mhz'ye düşmüş. Normalde 3200 Mhz'de çalışıyorlardı. MHz düşünce doğal olarak da oyunlarda darboğaz oluştu ve çok büyük fps droplara sebep oldu. Bende Ryzen 2700x işlemci var ve bildiğiniz gibi ryzen işlemcilerde Ram'in çalışma frekansı ne kadar yüksek olursa o kadar performanslı oluyor. 2667 Mhz'de RTX 2080 gibi bir ekran kartını besleyemezsiniz. Şükürler olsun ki sorun çözüldü ve yardım eden arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Sizde de benzer sorun olursa bilginiz olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.