Şimdi Ara

ÇÖZÜLEMEYEN WİRELESS & BLUETOOTH SORUNU..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Win 7 - 64bit

Öncelikle merhabalar..
    Bilgisayarda formattan önce wireless ve bluetooth ta sorun yoktu. Win 10 yükledim ancak sonrasında tekrardan win 7 yükledim ancak wifi ve bluetooth çalışmıyor.. Nette ve forumlarda aramadan yazmak istemedim, ancak armama rağmen sorunumu çözemedim.. Klavyeden tuş kombinasyonu yapıldığında pc deki wifi ışığı yanıyor. Switch uygulamasından açıldığında da ışık yanıyor.. Aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun gözükmüyor..

Wireless: Mediatek - Ralink RT3290
    Bluetooth: Mediatek - Ralink (modelini bilmiyorum ancak donanım kimliğini google da aratıp son sürümünü indirdim.)

Denediğim çözümler:
    Fn+F2 - Denendi..
    Aygıt yöneticisinde hata gözükmüyor..
    Sürücülerin her ikisi de güncellendi..
    Windows ve antivirüsler güncellendi..
    BIOS güncel..
    BIOS da ki network açık durumda..
    İnternet protokolleri sıfırlandı.. (cmd)
    Eski driver lar yok/silindi.. (cmd)
    Asus Wireless Switch le açılmaya çalışıldı..
    Windows hizmetler den "başlat/yeniden başlat" yapıldı..

Son çare yeniden format atmayı deniycem. Öncesinde burda çözüm bulmayı umuyorum..
    Şimdiden teşekkürler..

• İlgili driverleri silip tekrar yükledin mi? En son yayınlanan driverleri bulup onları yüklemeyi denemelisin.
  • Kurduğunuz Driver'ların win7 uyumlu olduğundan eminmisiniz? Son sürüm driverlar win10 için yapılmış olabilir.
  • iobit driver booster programını indirip kurun. Açıldığında sistemi taratın. Zaten kendi tarayayım mı diye soruyor. Tarama bittikten sonra sisteminizde olmayan yada var olan aygıtların güncel sürümleri varsa bulur. Sizde bulduğu sürücüleri şimdi güncelle dersiniz. İnternet hızınıza ve bilgisayarınızı donanımına bağlı olarak biraz uzun sürebilir.

Sürücü yüklemesi bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ondan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Kolay gelsin.
  • SlimDrivers programı ile tarama yapın. Ekranda çıkacak Wireless & Bluetooth driverları'nı indirip kurun. Ardından yeniden başlatın.
  • Henkan H kullanıcısına yanıt
    Sildim tekrar yükledim yine olmadı. Denediğim çözümlerden biriydi..
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Asus un resmi sitesinden kendi donanımıma uygun driverleri indirip kurdum yine olmadı. Bu da denediğim çözümlerdendi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

iobit driver booster programını indirip kurun. Açıldığında sistemi taratın. Zaten kendi tarayayım mı diye soruyor. Tarama bittikten sonra sisteminizde olmayan yada var olan aygıtların güncel sürümleri varsa bulur. Sizde bulduğu sürücüleri şimdi güncelle dersiniz. İnternet hızınıza ve bilgisayarınızı donanımına bağlı olarak biraz uzun sürebilir.

Sürücü yüklemesi bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ondan sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Kolay gelsin.
    İlk başta denediklerim arasında.. Tekrar denedim ancak yine sorun çözülmedi malesef..
  • barracuda_53 kullanıcısına yanıt
    SlimDrivers?
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

SlimDrivers?
    Ethernet driver buldu. Bende olanı. Yinede yükledim, yeniden başlattım ancak halen sorun devam ediyor.. Aklıma wlan kartında sıkıntı var diyorum ancak öncesinde sorunsuz çalışıyordu..
    Herhalde son çare format olacak. Önce Windows 7 kurun. Driverları kurun. Devam ederse Windows 8.1 kurun. Windows 8.1 içinde WLAN driverları var. Benim USB adapter driver'ları Windows 7'de yok. Elle kuruyorum. Ama Windows 8.1 içinde var olduğu için wlan driver kurmuyorum mesela.
  • quote:

Herhalde son çare format olacak. Önce Windows 7 kurun. Driverları kurun. Devam ederse Windows 8.1 kurun. Windows 8.1 içinde WLAN driverları var. Benim USB adapter driver'ları Windows 7'de yok. Elle kuruyorum. Ama Windows 8.1 içinde var olduğu için wlan driver kurmuyorum mesela.
    Evet sanırım son çare format. Umarım sorun çözülür..
  • quote:

Format attım ama malesef sorun halen çözülmedi. Pc nin kendi driver cd sinden yükledim driver ları ama halen ne wireless nede bluetooth çalışıyor..

Windows 8.1 denediniz mi?
  • quote:

Windows 8.1 denediniz mi?
    8.1 e hiç sıcak bakmıyorum. Biraz daha uğraştıktan sonra, sanırım win10 a yükselteceğim..
    Windows 8.1 konusunda bi şansınızı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 6 Temmuz 2019; 22:33:31 >
  • quote:

Windows 8.1 konusunda bi şansınızı deneyin.
    İlginç bir şey denedim. Evde win 10 kurulu olan dizüstüne, kendi wlan kartımı taktım wifi çalıştı. Ordaki kartıda kendi bilgisayarıma taktım wifi çalıştı.. Bluetooth lar sağır çalıştı ama..
    Win 10 un bir oyunumu nedir, illa onumu kuralım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.