Şimdi Ara

CP İV HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim elimde 2 tane dratini var bunlar aşşağıdaki şekilde

1.Dratini cp 692 iv %62
    2.Dratini cp 477 iv %100 şeklinde, sizce hangisini evolve yapmalıyım?

• Bekle daha iyisini bulana kadar.
  • dostum %100 iv olan dragonite maksimum kaç cp oluyorsa ona gelir power up la yani örneklemek gerekirse %62 lik dragonite maksimum 2200 cp oluyorken %100lük 3000 civarına gelir rakamlar temsili sadece olayı anlaman için.
  • Master-Z kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış biliyorsunuz iv nin cp i üzerinde herhangi bir etkisi yok iv bonus bi değer.
  • Dostum ikisininde powerup unu fulle dönüştür ne bak bakalım cpye etkisi oluyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master-Z

Dostum ikisininde powerup unu fulle dönüştür ne bak bakalım cpye etkisi oluyormu

Hocam haklıymışsınız valla iv si %100 olan dratini 3000 binlik bir droganite oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwa

quote:

Orijinalden alıntı: Master-Z

Dostum ikisininde powerup unu fulle dönüştür ne bak bakalım cpye etkisi oluyormu

Hocam haklıymışsınız valla iv si %100 olan dratini 3000 binlik bir droganite oldu

gerçekten 3000 lik oldu mu o zaman artık cp ye göre değilde iv ye göre transfer etmemiz gerek. Oyunun içinde iv değerleri yazsa süper olurdu. rica etsem dragonite nin bi ss ini paylaşır mısın yada pm atarmısın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honor Magic 6 Pro ANA KONU
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saçmalayamayın trainer leveline göre power up yapabiliyosunuz
  • iv tam olarak nedir?
  • bilen bilmeyen herkes kafasınca yazmış.

100 ivli bir dranitiden daha iyi bir şey olamaz fakat yinede dikkat etmen gereken konular vardı.

100 ivliyi evolveler dragonite yaparsın (cpsini önemseme) skiller iyi gelirse power up yaparsın.

100 ivli bir dragonite 3580 civarı cpye ulaşabilirken (38 level'de)

64 ivli bir dragonite 3200-3300'ü zorlar.

savaştada aralarında büyük farklar olur.

skill dragon breat (vuruş) geldiyse diğer skillerin çokta önemi yok fakat dragon claw veya hyper beam geldiyse zaten daha iyisini bulamazsın.
  • Merhabalar,

IV : Invidual Values, yani kişisel değer diyebiliriz. Bir pokemonun ulaşabileceği maksimum kuvveti temsil eden bir terimdir. Fakat pokemonun bu IV'si, kullanıcının leveli, pokemonun atak, defans ve sağlık(hp) değerlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Şöyle ki, bazı sitelerde, iv hesaplama formülü açıklanmış. Basit olarak bir pokemonun IV seviyesini

IV = ((Attack + Defence + Stamina ) / 45 * 100 )

formülü ile bulabilirsiniz. Fakat bu yaklaşık bir değer verir size. Mesela yakaladığınız dragonite 12, 15, 10 ise,

IV = ( ( 12+15+10) / 45 * 100 ) = % 82,22

değerinde bir pokemon olur. Bu durumda sizin dragonite maksimum %82'lere çıkabilir demektir. Fakat tek başına IV yeterli değildir.

Bir pokemonu her powerup yaptığınızda CP'si artar. Bunu hesaplayan formul aşağıdaki gibidir:

Full CP expression: CP = (Base Atk + Atk IV) * (Base Def + Def IV)0.5 * (Base Stam + Stam IV)0.5 * Lvl(CPScalar)2 / 10

Şimdi,

IV, A ile B noktası arasındaki bir yol ise, CP'de bu yoldaki belli bir hızda aldığınız mesafedir.

Eğer IV 100 yüz, leveliniz 40 ise, her powerup yaptığınızda max. CP alabileceksiniz böylece pokemonunuz max CP'de olacaktır.

Bunlara ek olarak,

pokemonların sahip oldukları/olacakları skillerde önemlidir.

Sırf skillerden dolayı önce evrim yapıp, skill'e bakıp, beğenmediği skill gelirse pokemonu geliştirmeyen, hatta transfer eden insanlar tanıyorum.

• Ben mesela, ne kadar cpsi de yüksek olsa ivside yüksek olsa kötü skill geldiyse direk transfer.

İyi iv ile iyi skiller beraber olsun ki hem candy hem de stardust harcamaya değsin powerup için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.