Şimdi Ara

Cpu %100 Sorunu [Acil] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biride demiyorki islemci yetmiyodur ? yukselip alcalmalar normaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nader11ndeu

Merhaba arkadaşlar...

İlk olarak sistem bilgilerimi size vereyim:

Intel Pentium 4 IV 3.00 GHZ
    ATI Radeon HD 5500 Series 1GB 128 Bit (Asus Eah 5570 HD)
    2 GB DDR2 Ram (800)
    500 GB Harddisk

Arkadaşlar bu sorun arada sırada çıkıyor 1-2 ay oluyor sonra kendiliğinden gidiyor ne oluyor anlamadım. Sıcaklıklara bakıyorum 50 Dereceden ne işlemci sıcaklığı nede ekran kartı sıcaklığı oluyor CPU %100 deyken bile en fazla 50 Dereceye çıkıyor sıcaklık oda sadece işlemci Ekran kartı 40 dan fazla çıktığını görmedim.

Sorunum Şu: En dandik oyunu bile oynarken cpu 2 dakika sonra %100 e çıkıyor ve 15-20 saniye arası sürdükten sonra eski hakine dönüyor. Aradan 2 Dakika sonra gene aynı olaylar oluyor bu durum böyle periyodik olarak devam ediyor. Görev yöneticisinden bakıyorum herhangi bir program cpu yu yükseltmiyor şöyle oluyor eğer cs açıksa onun cpu 97 falan oluyor left 4 dead 2 oynasam onun cpu artıyor sadece oynadıklarım artıyor. Harddiskten dedim bir ara 2 hafta önce harddiskim yandı 120 GB Bende 500 GB Hard disk aldım bir umut harddiskten dir bu kasma problemi diye ama gene devam ediyor.

Ekran kartının macunu tamamen gitmişti kazıdım işlemcinin üstüne sürdüm yaydım dışarı taşırmadan gayet temiz bir biçimde her şeyi temizledim taktım. Ekran kartından olacağını düşünüyordum çünki oyunda esc basınca arka planda kalıyordu ve cpu normale dönüyordu ekranı yormuyor diye düşün müştüm ve ekran kartı macunu zaten ben ıslatmıştım yani bitmesi doğaldı şimdi yeniledim sorun hala var işlemci fanının macunda daha 4 ay bile olmadı. Sizce ne yapmam gerekiyor önerileriniz neler.

Eğer gerekiyorsa sistem ile ilgili ayrıntılı log yollayabilirim.

NOT: İşletim sistemim Windows XP SP3

islemcin yetmiyor cunku arka plan uygulamalari oyundu internetti derken (pentim 641 ile chrome acinca feci sekilde kullanim artiyordu hele directx9 ile 92k-100k arasi kullaniliyordu pc acilinca arkada calisan butun ivir ziviri kapat oyun gir normal haline doner.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• her türlü pc sounuyla ilgili çare bulabileceğin bir site tavsiye edebilirim.
    BURAYA TIKLA
  • Ceevaplar için çok teşekkür ederim ama hala bir çözüm bulamadım.

Şimdi cevapları değerlendirelim.

Akra plaN uygulamaları yok counter strikeye girerken sadece cs açık başka bir şey yok msconfig olayındanda başlangıcı vs. her şeyi kapattım (internet hariç) HANGİ UYGULAMAYI AÇARSAM ONUN CPU ARTIYOR.

Bazı arkadaşlar 12-13 yıllık demiş intel pentium IV 12-13 YILLIK OLSADA SAОLAM BİR İŞLEMCİ. PES 2013 RAHAT RAHAT OYNUYORDUM. Şimdi kasıyor dediğim gibi .

Yani sorunun yazılımsal olma ihtimali yok çünki harddisk değiştirdim 0 harddisktede aynı sorum.

İyi şallah anakartla ilgili sorun yoktur çünki 2 harddiskide yaktı.

İyişallah ekran kartında da sıkıntı yoktur 150 TL ye alalı 1 sene olmadı ASUS EAH 5570 HD Sınama yapıyorum DXDİAG dan hiçbir sıkıntı yok sadece fanı ses yapıyor o kadar.

Bence Ram tükendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nader11ndeu -- 7 Temmuz 2013; 23:40:32 >
  • Görev yöneticisine bakmak zor olmasa gerek. Ram tükenirse cpu kullanımı artmaz, tam tersine azalır.
  • Görev yöneticisine bakmak zor olmasa gerek diyorsun sanırsam okumamışsın tam anlamıyla konuyu. Hangi uygulama o an açıksa CPU 80-90 oluyor. Görev yöneticisine bakmadan nasıl bilicem ek program olmadan
  • Evet arkadaşlar Windows 7 32 bit ultimate çok temiz bir format attım ama sorun hala devam ediyor anlamış değilim neden :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasevinc

Pentium 4 le %100 normaldir

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nader11ndeu

Evet arkadaşlar Windows 7 32 bit ultimate çok temiz bir format attım ama sorun hala devam ediyor anlamış değilim neden :(

Benimde eski bilgisayarım pentium 4 3.0 ghz di herhangi bir uygulamada hemen %100 oluyordu bence donanım sorunu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama daha önce hiçbir oyunda kasmazdı şimdi cs de bile kasıyor low ayarlarda.

Nese kendime bir bütçe hazırladım ve yeni bilgisayar alacağım ama önce bilgisayarı tamire vereceğim ve sorun nerden onu bulacağım eğer sorun powerdense ekran kartı almayacağım şöyle sistem dizmeyi planlıyorum eğer terslik çıkmazsa:

ANAKART: MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART - 97 tl (kredi kartı tek ödeme)
    İşlemci: AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI - 308 TL (Kredi kartı tek ödeme)
    Ram: PATRIOT 8GB(4X2)GAMER II SECTOR 5 DDR3 1600MHZ CL9 XMP 1.2 DUAL KIT RAM - 110TL (kredi kartı tek ödeme)
    Power: XIGMATEK NRP-VC SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI - 90 TL ( Kart Tek Ödeme )
    TOPLAM: 605 TL

BENDE OLANLAR: EKRAN KARTI: ASUS EAH 5570HD 1GB 128Bit

Birde sizden isteğim eski bilgisayarımın parçalarını satacağım yada vatancomputerde fiyattan düşürteceğim tahmini eski sistem kaç tl ye satılabilir - fiyattan düşebilir:

CPU Türü Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200)
    Anakart Adı Asus P5KPL-AM SE
    Power Supply: Eps-1460A 230W
    Ram: Ram 2GB Kingston DDR2-800 (400 MHz) (1 Adet var 2gb :) )

SİZCE KAÇ TL DÜŞERLER YUKARDAKİ PARÇALARA ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.