Şimdi Ara

cpu blok yapısı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • galiba radyatörede kaynattırdınız dirsek görüntüsü nasıl peki kötü duruyomu ben ilerde radyatör alacağım için soruyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

galiba radyatörede kaynattırdınız dirsek görüntüsü nasıl peki kötü duruyomu ben ilerde radyatör alacağım için soruyorum

Dirsek kötü durmaz düzgün kaynatılırsa kaynak olduğu belli bile olmaz

Yanlız cidden komiğime gitti o 6 derece olayı Sizin sensörlerde hata var hocam biz enayi değiliz o kadar cnc ile vs uğraşıp 20-25 derecelerde tutuyoruz işlemcileri

• walla bende şaşırdım ama photo shop değil sonuçta belli işlemci 2.2 belki ondan ısınmamış olabilir oc de çok aşırı değil galiba ondan olabilir benim gördüğüm yanlış pompa güçlü olamadığı için çok kalıyor blokta ve radyayörde böyle olamz bu çok kalması demek daha az ısıs alışverişi demek = daha sıcak ama eğer veriyorsa o deeri çok iyi sonuç
  • quote:

walla bende şaşırdım ama photo shop değil sonuçta belli işlemci 2.2 belki ondan ısınmamış olabilir oc de çok aşırı değil galiba ondan olabilir benim gördüğüm yanlış pompa güçlü olamadığı için çok kalıyor blokta ve radyayörde böyle olamz bu çok kalması demek daha az ısıs alışverişi demek = daha sıcak ama eğer veriyorsa o deeri çok iyi sonuç

Ya ne sonucu allah aşkına güldürme akşam akşam insanı
    Giren suyun o bloğa en fazla sıcaklığı 0 derece olmalı ki işlemci 6 derece olsun (bu değerler ortalama apogee gt nin su-işlemci sıcaklığı değerleridir).arkadaşın bloğu bir apogee gibi olmadığından bu derece dahada düşük olmalı cpu nun 6 derece olması için. Yani sonuç olarak gördüğünüz gibi hortumlarda ne terleme ne birşey yok. Bırakın hortumu bu sıcakta blokta buğulanma bile yok. Kısaca board unuz yanlış ölçüyor ısıyı. Hemde çok yanlış...

• aykuncum kardeşim bende sana katılıyorum bendede vaterbox war şimdi cpu 10 derece terleme yapmaya başladı bşle ama bu 6 derece olması ya anakarttan yada işlemcinin sensöründen değerler düşük gösteriyor ben geçenlerde 5 tane toplama pc kurup sattım macunu sürdüm pc yi açtım windows tayken pc nin yanı plexi olduğu için 1 baktım cpu fan dönmüyo one dedim resetledim makinayı açtım biosu yine dönmüyor cpu derecesine 1 baktım 9 derece one ya dedim bunun içinde gizli peltiermi war dedim

yani işlemci sıcaklık rakamları cpu dan cpu u ya deişiyor

• quote:

galiba radyatörede kaynattırdınız dirsek görüntüsü nasıl peki kötü duruyomu ben ilerde radyatör alacağım için soruyorum

Yok kardeş, radyatöre hiçbir kaynak yaptırmadım. radyatörün yapısı müsaitti ve herhangi biir müdahalede bulunmama gerek kalmadı. sadece girşi ve çıkışına hortum bağladım o kadar. ben para vermediğim için bu radyatörü kullanıyorum. bunu daha küçüğünü hurdacılarda 10 ytl ye bulmuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

aykuncum kardeşim bende sana katılıyorum bendede vaterbox war şimdi cpu 10 derece terleme yapmaya başladı bşle ama bu 6 derece olması ya anakarttan yada işlemcinin sensöründen değerler düşük gösteriyor ben geçenlerde 5 tane toplama pc kurup sattım macunu sürdüm pc yi açtım windows tayken pc nin yanı plexi olduğu için 1 baktım cpu fan dönmüyo one dedim resetledim makinayı açtım biosu yine dönmüyor cpu derecesine 1 baktım 9 derece one ya dedim bunun içinde gizli peltiermi war dedim

yani işlemci sıcaklık rakamları cpu dan cpu u ya deişiyor

Haklısın arkadaşım anakarttan yada cpu dan farkettiriyo olabilir işlemli sıcaklıkları. Kafama takıldı şimdi; acaba gerçek sıcaklık değeri nedir? Suyun sıcaklığını ölçmeliyim en kısa zamanda.

• O 6C olayı buz basmadığınız sürece su soğutmayla imkansız...

Ayrıca,su sıcaklığı ölçmeyle bi yere varamazsınız,su zaten 20-25 arasındadır.
    Önemli olan iletim kayıpları ile birlikte gerçek işlemci sıcaklığıdır...

Ben buz bastığımda 10C'nin altına indikten sonra blok hafif hafif nem yapmaya başlıyor,su sıcaklığı 0 olunca da resmen ıslanıyor blok elimi attıkça yaş yaş geliyordu...

cpu blok yapısı?

cpu blok yapısı?

Blok üstündeki damlacıklara dikkat...
     cpu blok yapısı?

Hortumların ne kadar parlak olduğuna bakın...
     cpu blok yapısı?

http://forum.donanimhaber.com/m_20604564/mpage_1/key_//tm.htm#20604564

• diyaplocum reklam yapma koçum hadi başka kapıya

• hazır biri açmışken bende sorayım konu olmasın fazla blokta kanalın derinliği artarsa nasıl bir fazydası olur bu bir ve okuduğum kadarı ile tormacılar dünyanın parasını istiyomuş kendim matkapla kanal açabilirmiyim ve bakır levha nerde bulabilirim istediğim ölçülerde
  • bakır lama bulman gerekir senin. Boyutlarını soylersen yardımcı olabilirim. Matkapla açman çok uzun sürer ve görünüş ve performans açısından hiç hoş olmaz. Kanalın derinliği artarsa aslında pek birşey fark etmez. En fazla edeceği 1-2 derece olur oda suyun ısısının derin olan kanalda cpu ya daha hızlı aktarılması olur.
  • derin yapmak istemem hem motoru zorlamaması için hemde debi düşüklüğü olmaması için ne kadara halledebilirim bu blokları ekran kartı , kuzey köprüsü ve harddisk için düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamo99 -- 13 Mayıs 2008; 18:29:40 >
  • Debi fazla fark etmez ki. Ayrıca motoru da zorlamaz. Blokların maliyeti sana ve pazarlık yapma kabiliyetine kalmış.
  • @ individual82

termaltakenin sıvı soutma aksesuarlarından dijital termometresi var bende bi boru şeklinde onu bağlıyıp ölçebilirsin çok hassas bi cihaz 25 ytl mi neydi editörün seçiminden aldım dereceyi detaylı gösteriyyor doğru sonuç veriyor denedim benim waterboxun termostatıyla aynı derecelerde iniyo çoıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 13 Mayıs 2008; 23:03:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

@ individual82

termaltakenin sıvı soutma aksesuarlarından dijital termometresi var bende bi boru şeklinde onu bağlıyıp ölçebilirsin çok hassas bi cihaz 25 ytl mi neydi editörün seçiminden aldım dereceyi detaylı gösteriyyor doğru sonuç veriyor denedim benim waterboxun termostatıyla aynı derecelerde iniyo çoıkıyor

Arkadaşım şuan yaptığım şekliyle duruyor ve bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Performans gayet güzel. Ses sorunu yok. Hatta fanları tamamen kapatarak da kullanıyorum. Oyunları oynadıktan sonra alev alev yanan bi işlemcik yok artık

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.