Şimdi Ara

cpu clok ve pcı expres clok sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim foxcon g31mxp ana kartım ve e8400 3.0 ghz işlemcim var ama ana kartta sadece bu iki ayar var ve bir birine bağlantılı ben pcı expres clok değiştirmek istemiyorum sadece işlemciye over clok yapmak istiyorum cpu clok 333-500 mhz yazıyor ben aşağıdaki resimde ki gibi 400 e 118 yaptım işlemcide 3.0 ghz ken 3.6 ghz aldım ama ekan bazen gidip geliyor donuyor bunu pcı ekspres değerinden olduğunu düşünüyorum sadece cpu clok değiştirip pcı clok değerini sistemin izin verdiği en düşük değer olan 100mhz yapıyorum f10 save and exit dediğimde deafult a alıyor kendisi yani sadece cpu clok değerini değiştiremiyorum bunu bir ayarı varmı yoksa bunlar hep bağlantılımı olucak ram hızlarını falan düşürdüm yardım ederseniz çok sevinirim

sistem e8400 3.0ghz işlemci
    2x2 ddr 2 gb ram
    msi geforce gt 710 ekran kartı
    300w psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaydin96 -- 22 Mayıs 2020; 23:46:9 >

• eaydin96 E kullanıcısına yanıt
    Bios güncel sürüm mü öncelikle kontrol edin. Ardından ekran kartınızın stock frekansları nedir bunu öğrenip o değerleri yazabilirsiniz.

Sizin biosu ilk kez gördüm.

Bios’a girince M.I.T başlığına gidin oradan foto atın.
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EBÖB -- 23 Mayıs 2020; 0:19:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle imla hatalarım için hepinizden özür dilerim
    Bios sürümüm güncel değil güncellenecek kaynak yada bir dosya bulamadım biosagent diye bir program buldum paralı o yüzden güncelleyemiyorum dediğiniz yer benim biosımda yok ama burda bios sürümü gözüküyor diye burayı attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaydin96 -- 22 Mayıs 2020; 23:34:13 >

• eaydin96 E kullanıcısına yanıt
    Yardım ederseniz sevinirim güncel kalsın lütfen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.