Şimdi Ara

CPU FAN PROBLEMi YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    BENİM BİR PROBLEMİM VAR YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİ VARSA SEVİNECEM...
    CPU FANIMLA PROBLEMİM VAR.

FAN ORJİNAL İNTEL FANI.
    İŞLEMCİM P4 640 3.2Ghz
    ARKADAŞLAR AYARLARLA İLGİLİ BİR PROBLEM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
    ÖNCEDEN 4000RPM HIZLARA ÇIKAN FAN ŞU AN CPU ISISININ 46c OLMASINA RAĞMEN 1035RPM DE DÖNÜYOR
    BU HIZ 50C DAHİ OLSA EN FAZLA 1200RPM FLN OLUYOR.SPEEDFAN PROGRAMI YÜKLEDİM.ÖNCEDEN DE YÜKLEMİŞTİM.BİLDİĞİNİZ GİBİ FANIN DÖNÜŞ DEVRİNİ BU PROGRAM ARACIDIĞI İLE AYARLAYABİLİYORSUNUZ.ANCAK BEN HIZI %100 YAPMAMA RAĞMEN HIZ 2500RPM E ÇIKIYOR SONRA TEKRAR ESKİ HIZI OLAN 1000 KÜSÜRE DÜŞÜYOR.FAN DA HERHANGİ BİR ARIZA SÖZ KONUSU DEĞİL.
    YANİ HIZLANMASI GEREKİRKEN AYNEN DEVAM EDİYOR.
    BU PROBLEMLE KARŞILAŞMIŞ VEYA BİLEN BİR ARKADAŞ VARSA YARDIMINI RİCA EDİYORUM

SAYGILARIMLA
    ilkan TEK
    ilkantek@hotmail.com

"""EKTEKİ RESMİ İNCELEYİN"""

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkantek -- 30 Kasım 2006; 4:34:21 >

• Aslında Isınma problemi yoksa o dönüş hızıda yeterli hangi anakartı kullandığını yazsaydın iyi olurdu ama Anakartın BIOS'una girip Cpu Isısının ve fan dönüş hızının gösterildiği kısıma gel,isim vermiyorum anakart modeline ve bios türüne göre farklılık gösterir buradan Q-FAN CONTROL veya ne isimle geçiyorsa fan controlünü ENABLED ise DISABLED yap Cpu Fan'ı Full çalışacaktır.Ama Ses yaparmı yapar.
  • Anakartım MSI- 7176 i945G
    Biliyorum o ayarıda işte o ayar yok bütün problemim orada.
    Fanın ne zaman hızlanacağı kaç derecede hızlanacağının ayarı bios ta yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkantek -- 30 Kasım 2006; 5:09:52 >
  • Evet arkadaşlar cvp yokmu yaww????
  • Biosu güncelle
  • Bios Güncelli Daha Günceli Yok Malesef!!!
  • Hocam birinden emnaet Fan Bul fanı değiştirip dene fan arızalanmış ve tam performanslı çalışmıyor olabilir.
    2.Bir Olasılık ise Zaten 640 gibi bir işlemci için 46 değeri normal ama İşlemci fanını çıkart bakalım İşlemci FANI ile İşlemci arasına sürülen TERMAL Macun Kurumuşmu,Eğer özelliğini kayıp etmiş ise eski macunu silin yeni bir macun alıp işlemcinin üzerine güzelce yayın .10 derece kadar aşağı düşer sıcaklık .
  • Bencede fanını değiştir öyle dene.Arızalı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turgut
    İşlemci fanını çıkart bakalım İşlemci FANI ile İşlemci arasına sürülen TERMAL Macun Kurumuşmu,Eğer özelliğini kayıp etmiş ise eski macunu silin yeni bir macun alıp işlemcinin üzerine güzelce yayın .10 derece kadar aşağı düşer sıcaklık .

macunu yenilemek sorunu giderir mi gerçekten ?
  • Arkadaşlar dediğim gibi fan arızalı değil.Bundan önce P4 630 kullanıyordum orjinal fan vardı ondada son dönemde böyle oldu.Dedim fan mı bozuk acaba ama önemsemedim.Sonra işlemcim değişince fan da yeni geldi.Ancak sorun yine çözülmedi.Artık sinirimi bozduğu için kafama tıkmaya başladım.
    Bu fan neden hızlanmıyor.NFS Undergroud gibi oyunlarda önceden turboya takar devam ederdi.Şimdi tık yok.
    Sorunum bu.Artı termal mağcun normal.Zaten ısı problemim yok.Ancak ısındığı takdirde fan hızlanmıyor.
    Birde şu varki Bu fan hiç 1000Rpm sınırına inmemişti....
  • Hocam Fan aRızalı Değilse;
    Bios'da güncel diyorsun önceden yoktu böyle bir durum diyorsun ozaman 2 alternatif var gene sen arızalı değil diyorsun ama Fan'ın artık yavaş yavaş miladini doldurmuş olabilir veya Anakart'da arıza olabilir bunun başkada bir açıklamasıda yoktur.SEN FARKLI BIR FAN ILE DENEDINMI HOCAM ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: flogart

quote:

Orjinalden alıntı: Turgut
    İşlemci fanını çıkart bakalım İşlemci FANI ile İşlemci arasına sürülen TERMAL Macun Kurumuşmu,Eğer özelliğini kayıp etmiş ise eski macunu silin yeni bir macun alıp işlemcinin üzerine güzelce yayın .10 derece kadar aşağı düşer sıcaklık .

macunu yenilemek sorunu giderir mi gerçekten ?

Tabiki hocam o macun oraya boşuna sürülmüyor.Uzun süre çalıştıktan sonra macun katılaşır ve artık görevini yapamaz olur.Ben tekrar sürdüm 1-2 hafta oluyor işlemcim Amd 3400+ Sıcaklık load 'da 40+ çıkamaya başladı o kadar kaliteli olmasada elektronikciden alınma elimde macun vardı güzelcene eski macunu temizleyip yeni macunu sürdüm yaklaşık 10 derece düşüş oldu.Yanlız Macunu dikkatli sür kenarlarına taşırma ve çok kalında sürme her yeri kaplasın ama çok ince bir tabaka ve kenarlardan taşmıyacak şekilde.

• Beyler!

Anlatamadım ben
    Tekrarlıyorum.Bu fan yeni fan.Önceki işlemcimde başladı bu sorun.Dedim fandandır.Yeni işlemcimi alınca yeni fan geldi.Bundada aynı sorun devam ediyor...

Ayrıca macun veya ısınma değil benim problemim arkdaşlar.
    Benim tek problemim cpu fanının işlemci ısısı arttığında aynı oranda fan hızının da artması gerekirken artmaMAsı!!!
  • Ya kardeş yukarda yazdımya 2 sebebi olabilir fan veya ANakart diye fanın hızlı veya yavaş dönmesini kim emrediyor fana? Sorunun Bios'dan çözülecek.Bios Hardware info kısımlarına iyi bak bios yeni bile olsa en son çıkan bios u üzerine bir daha yaz. olmadı yapamadın teknik servis'le irtibata geçeceksin
  • anakartı yazsana birde hangi bios sürmünü kurdun yazarsan yardım edebiliriz
  • Anakart MSI (7176) 945G Neo
    Bios Phoenix 1.50V.
    Yardımcı Olabilirsen Sevinirim;)
  • arkadaşlar bu arada, bu "speedfan" programı ile ekran kartının fanının devrini düşürebiliyormuyuz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.