Merhabalar, aşağıdaki resimde L2 önbellek 256 KB gözüküyor oysa ki bu işlemcinin önbelleği 6Gb bu konuda aydınlanmak istiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.
işlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3450S CPU @ 2.80GHz, 2793 MHz
Birde 64bit işletim sistemi kurmam gerekir iken sair sebeplerden 32 bit kurdum. bunun bu olaya etkisi olur mu? Yada performansa etkisi olurmu. Teşekkürler
Öncelikle 6 Gb işlemci ön belleği olmaz.Siz onu ram miktarınız ike karıştırıyor olabilirsiniz.işlemciniz konusunda sorun yok. İkinci soeunuza gelince 64 bit işletim sistemleri ,sisteminize 4 Gb veya üstü miktarda ram takılıysa kurulur.Çünkü 32 bit işletim sistemleri bu boyutlarda rami yönetemez-kullanamaz.Eğer sisteminizde 4gb veya daha fazla ram olmasına rağmen 32 bit işletim sistemi kurarsanız sisteminize 3,25 veya 3,75 gb ram takılı gibi görünür ve bu kadar performans alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Afedersiniz 6MB yazmalı idim. İntelin sitesinde L2 önbellek 6MB gözüküyor lakin everest burada 256KB olarak gösteriyor o kafama takıldı. İşlemci anakart ve ram aldım ve yarın onay vermem gerekiyor biraz acemi olduğum için tedirgin oldum açıkçası.
64 bit işletim sistemi kurmamın gerekçesi ise elimde 64bit windows yok. normalinde anakartım ram im (4gb) ve işlemcim 64 bit i destekliyor.
bilgisayarın özet bilgileri aşağıda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan1906 -- 27 Temmuz 2016; 14:00:34 >