dünden beri işlemci hızı böyle görünüyor... orjinalinde 3.2 fakat bi programda 900Mhz gösterirken diğerleri 3000Mhz lerde gösteriyor... neden olduğunu bulamadım... programları kaldırıp tekrar kurdum yine aynısı oldu... bu neden olmuş olabilir? turbosunu çalıştırdığımda bile değişmiyor değerler... yardmlarınız için şimdiden teşekkürler....
güç tasarrufu için çarpanlar-saat hızı sürekli değişir.ondan olabilir
BİOS'tan AMD Cool & Quiet özelliğini ''Disabled'' konumuna getirin ve aynı zamanda Windows tabanından Denetim Masası'na girin ve Güç Seçeneklerinden, Yüksek Performans'ı işaretleyin tüm bunlara rağmen düzelmiyorsa Anakart'ınızın Eco modu bulunabilir ve Anakart'ın üzerindeki Jumper'ı kontrol edin, çünkü basılı konumda duruyorsa Eco mode nedeni ile sistem düşük çarpanlarda performans değilde , TDP değerine göre çalışacaktır...
çok teşekkürler :)
ama benim anlamadığım nokta çarpan 16 iken hiçbirşey yapmadan kendiliğinden düştü. eğer sizin dediğiniz cool and quit özellği ise daha önce niçin aktif değildi. birde eğer yük altında eski değerine dönüyorsa sizce bu özelliği kapatmalımıyım. son bir sorda açtığım çekirdeklerin stabil çalışdığını prime 95 programından öğrenebilirim ama ben bu programı 3-4 saat çalıştırdım. programı indirdiğim sitede bir saat reset atmadan çalışıyorsa sistemin stabil olduğu yazılıydı ama birde size sormak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: paranoid21
ama benim anlamadığım nokta çarpan 16 iken hiçbirşey yapmadan kendiliğinden düştü. eğer sizin dediğiniz cool and quit özellği ise daha önce niçin aktif değildi. birde eğer yük altında eski değerine dönüyorsa sizce bu özelliği kapatmalımıyım. son bir sorda açtığım çekirdeklerin stabil çalışdığını prime 95 programından öğrenebilirim ama ben bu programı 3-4 saat çalıştırdım. programı indirdiğim sitede bir saat reset atmadan çalışıyorsa sistemin stabil olduğu yazılıydı ama birde size sormak istedim.
Cool & Quiet özelliği tamamen işlemcinin çekirdeklerinin boşta iken gereksiz çalışmadığını göstermek içindir, fazla ısıyı önler , TDP tüketimini azaltır o nedenle o uygulamanın açık kalmasını öneririm.
Ancak Anakart'ınızın yazılımı ile Eco Mode özelliğide bulunuyorsa bilmeden aktif etmişseniz Cool & Quiet kapalı dahi olsa sistem düşük performansta çalışacaktır...
Ayrıca Güç Seçeneklerinden Yüksek performansıda seçmenizi öneririm.