Bilgisayarımın özellikleri şöyle: ASUS CUV4X Rev 1006 anakart PIII 800 MHz 384 MB RAM 32 mb ram ekran kartı ve sorunla ilgisi olabileceği için fanın marka ve modeli : EVEREST ATX-400
Özelliklerinden de anlaşılacağı gibi eski bir bilgisayar yaklaşık 8 senelik fakat birkaç gün öncesine kadarfazla bir sorunla karsılasmadım.. Bir kaç gün önce bilg. genelde bs playerdan film izlerken kitlenmeye başladı. Kitlenmesinden kastım bilg.ın monitörünün donması mouse ve klavyenin devre dıs kalması ve yapılabilen tek şey reset tusuna basmak bilg. tekrar acılınca sorun düzelmiş oluyor fakat eğer bilg biraz kasıyosa sorun tekrarlayabiliyo forumdan da biraz arastırınca ısınma problemi olabileceğini düsündüm ve BIOS ayarlarında CPU sıc.lığı 93 santigrat derece idi böyle olunca bilg.ı hemen kapattım ve içini temizledim ayrıca fanın da içini acıp temizledim bilg.ı 6 aydır fanı ise yaklasık 2 yıldır temizlememiştim. Tekrar acınca sıc değeri 80lerdeydi Fazla bi etkisi olmadı yani fakat kafamı karıstıran sey anakartla gelen cdden asus probe diye bi prog yükledim bu prog BIOSa girmeden sıc.a bakma imkanı veriyor ve orda yazan değer 45 ila 50 santigrat derece arasında değişiyor. Bu durumda kafam karıstı acaba BIOS mu yoksa program mı yanlış değer gösteriyor? Ayrıca eger prog doğruysa ve bu kitlenme sorunu ısınmadan kaynaklanmıyosa neden kaynaklanıyo olabilir?
Cvplarınız için şimdiden teşekkürler
wala kardeş ben olsam biosun değerine güvenirim birde 80lerde olması cok fazla fanı temizledidkten sonra macun sürseydin
peki macunu nasıl ne nerelere sürmeliyim fanın içini acınca belirli yerlerde macunlar vardı ve erimiş ya da azalmış gibi gözükmüyordu oralara mı takviye yapmalıyım?
evet arkadaşlar bilen yok mu bu asus pc probe CPU sıcaklığında güvenilir bir program mıdır ya da hatalı sonuçlar verdiği olur mu/olmuş mudur???
Ben bios a güvenirim şahsen.Ama sen yine de bir everest ultimate indirip birde sıcaklığa onunla bak.Macuna gelince, fanı işlemcinin üzerinden söktün ya, işlemcinin üste kalan kısmına biraz ve fanın altta kalan işlemciye temas eden yüzeyine de biraz sürebilirsin. Bunu yapmana rağmen sıcaklık düşmüyor ise işlemci fanı ömrünü tüketmiş de olabilir.Yeni bir fan almayı düşünebilirsin.
Ama anakarttaki algılayıcılarda da sorun olabilir.yani sıcaklık 40 tır ama 90 gösteriyordur, bu da bir ihtimal.ama sen pc çalışırken bir işlemci fanının yan tarafına elle, eğer çok sıcak ise bios da doğru görünüyor demektir.
Kitlenmeye gelince, işlemci sıcaklığında da yapabilir,ramden de,hdd den de,işletim sisteminden de. şu sıcaklık problemini ilk başta çözmek zorundasın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme