Şimdi Ara

CPU'm artık çok ısınmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. CPU 'um eskiden pc 'yi açtığımda 33 derece falan olurdu. Şimdi pc yi açtığımda 50 'nin altına inmiyo. Daha geçen gün oyundayken 80 olmuştu.

PC nin içini açtım sadece fırçayla temizledim fakat sonuç yine aynı..
    Bu arada işlemci 5 senelik. Ekran kartı yaklaşık 2,5 senelik.

CPU'm artık çok ısınmaya başladı

Evet arkadaşlar ne yapmam gerekiyor artık yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler

• Kaç fan var kasada ve ne durumdalar?
  • işlemcinizin termal macununu yenilemeniz gerekiyor. yalnız beyaz macunlardan değil, gri gümüş karışımlı olanlarından kullanmaya çalışın. kasa içi hava akımının sağlıklı olmasına dikkat edin. mümkünse kasanın ön tarafına içe üfleyecek şekilde fan, arka tarafınada dışa üfleyecek egzost fan takabilirsiniz.
  • sadece fırça temizliği ne yazıkki yetrli gelmiyor
    parçaların tamamını söküp temizlemen ve termal macun bakımını yapman lazım
    buda yeterli değilse kaliteli bi işlemci fanı ile değiştirmen lazım.
  • Yaz sıcaklıklarından dolayı bir miktar artış olabilir. Termal macun değiştirin.
  • peki termal macunu nasıl yenileyeceğiz arkadaşlar?
    yani ben tek başıma yapabilirmiyim bu işi?

Bir de CPU bu sıcaklıktayken bilgisayarı kullanmamda herhangi bir sakınca var mı?

yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rohonin38 -- 18 Temmuz 2013; 13:25:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rohonin38

peki termal macunu nasıl yenileyeceğiz arkadaşlar?

Bir de CPU bu sıcaklıktayken bilgisayarı kullanmamda herhangi bir sakınca var mı?

daha önce hiç işlemci fanı sökmediysen işin biraz zor. 775 pin intel işlemci fanı sökmek için düz tornavidaya ihtiyacın var. plastik parçaları kırmaman ve tam oturtman gerekiyor, eğer hiç anlamıyorsan sökmeye çalışma elinde kalabilir, daha önce işlemci fanı sökmüş bir tanıdığına yaptır bu işi. mahalle arası bilgisayarcılardan bulabilirsin termal macunu. küçük tüp 10tl fiyatı vardır. işlemci üzerine ince bir tabaka sürüp, fanı geri takacaksın olay bukadar. ancak işlemci sıacaklığında çok da bir anormallik yok. yük altında cpu 70, coreler 85 olsada çok bir sorun olmaz, ama termal macunu yenilemek gerektiği anlamına gelir bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rohonin38

peki termal macunu nasıl yenileyeceğiz arkadaşlar?

http://www.pclabs.com.tr/2008/03/21/termal-macun-surme-ve-temizleme-rehberi/

buraya bakmani tavsiye ederim,vida sokup takmayi biliyorsan yapamayacagin bisi degil :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.