Şimdi Ara

Cpu mu özürlü? (Sıcaklık sorunu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Egehanß

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Ama o zaman da yükte sıcaklığın çok yüksek olması gerekmez miydi?

Bende onu dusunuyorum simdi fanda sikinti var buyuk ihtimal normalde yavas donuyo yada algilayici hatali

Neyse işlemci yenileyecegim tabi anakartta yenilenecek sorun çıkmazsa kontrolcü bozuk derim biter devam ederse elimde 12cm fan var eski kasadan kalma onu takarım artık. Ya da akasanın fanlarindan bir tane alırım hava akışı iyi olmazsa.

Yeni parcalarla sonuclari solerseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende onu dusunuyorum simdi fanda sikinti var buyuk ihtimal normalde yavas donuyo yada algilayici hatali

Neyse işlemci yenileyecegim tabi anakartta yenilenecek sorun çıkmazsa kontrolcü bozuk derim biter devam ederse elimde 12cm fan var eski kasadan kalma onu takarım artık. Ya da akasanın fanlarindan bir tane alırım hava akışı iyi olmazsa.

Parçaları yeni alabildim.

i5 4690K ve gigabyte z97x gaming 5 sonuçları şöyle:

Sistem boşta iken işlemci 38-42 derece arası
    Anakart: 39 derece stress test açık.
    İşlemci Stress test 3.9 ghz de 56-61 derece arası değişiyor. Farklı çekirdekler için sıcaklık değerleri arasında 4-5 derece oluşu dikkatimi çekti yalnız.

Pek değişen bir şey olmadı yani.termal macunu gayet temiz sürdüğümü düşünüyorum.
    Belki boştaki sıcaklığı mevsimseldir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egehanß -- 2 Ağustos 2015; 0:00:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Parçaları yeni alabildim.

i5 4690K ve gigabyte z97x gaming 5 sonuçları şöyle:

Sistem boşta iken işlemci 38-42 derece arası
    Anakart: 39 derece stress test açık.
    İşlemci Stress test 3.9 ghz de 56-61 derece arası değişiyor. Farklı çekirdekler için sıcaklık değerleri arasında 4-5 derece oluşu dikkatimi çekti yalnız.

Pek değişen bir şey olmadı yani.termal macunu gayet temiz sürdüğümü düşünüyorum.
    Belki boştaki sıcaklığı mevsimseldir bilmiyorum.

bendeki i7 3770 malum çabuk ısınan işlemci boşta 45 derece :D yükte maximum 60 gördüm
    sıcaklıklar mevsimsel benim oda sıcaklığım 36 derece kışın 24 derece odada o işlemciyle 26 derece görmüştüm

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    4690k ya 4.1 ghz oc yaptım gigabyte easy tune ile. 1.128V verdi. sıcaklık max 68 e çıktı stress testte 63 civarı dolaşıyordu daha çok.

Normal mi çok mu karar veremedim stock fan değil sonuçta.

Edit:

Manual 4,3 ghz e çıkardım fakat şöyle bir sorun var voltajı 1,23 e düşürsem bile test yaparken 1,248 çıkıyor voltaj. sıcaklık değerleri de 68-74 derece arası değişiyor. (Gündüz sıcaklıkları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egehanß -- 3 Ağustos 2015; 18:08:07 >
  • quote:

4690k ya 4.1 ghz oc yaptım gigabyte easy tune ile. 1.128V verdi. sıcaklık max 68 e çıktı stress testte 63 civarı dolaşıyordu daha çok.

Normal mi çok mu karar veremedim stock fan değil sonuçta.

Edit:

Manual 4,3 ghz e çıkardım fakat şöyle bir sorun var voltajı 1,23 e düşürsem bile test yaparken 1,248 çıkıyor voltaj. sıcaklık değerleri de 68-74 derece arası değişiyor. (Gündüz sıcaklıkları)

bende seidon 120m kullanıyorum sıvı soğutma olarak bu yaz sıcaklarında sıcaklıklar böyle birde benim gibi izmir gibi nemli şehirlerde ikamet ediyorsanız bu sıccaklıklar çok doğal
  • i5-4690k işlemciyi msi z97 pc mate ile 4.1 ghz de kullanıyorum dostum ben de. anakartın kendi oc genie özelliği ile 4ghz'de 1.25 voltta çıkarken, ben 4.1ghz değerine 1.10v da çıktım. hızlı oc uygulamaları genelde garantici oluyor fazla fazla volt veriyorlar. sıcaklığı baya etkiliyor. paylaşmak istedim.

Cpu mu özürlü? (Sıcaklık sorunu)
  • Ben de Gigabyte z97x gaming 5 anakart kullanıyorum. Easy tune ile 4.3 ghz e çıkartmıştım kayıtlı profili seçerek. 1,35v a çıkardı. Stabilite testinde 10 sn sonra mavi ekran yedim :D

Program 4,1 ghz için stok voltaj kullanıyor 1.128 de çalıştırdı. Ben de elle ayarladım 4,3 ghz 1,21v da test yaptım şu an için sorun çıkarmadı. Bundan sonra biraz voltajı düşürüp test yapacağım.

Cpu mu özürlü? (Sıcaklık sorunu)

@Oggy20

Cevapların için teşekkür ederim. İstanbul da nemli sayılır herhalde :D

Bir sorum daha var aslında North Bridge frekansını arttırmak gerekir mi? Performansa etkisi ne kadar olur? 3.8 Ghz olarak ayarlı şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egehanß -- 3 Ağustos 2015; 20:46:27 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.