Öncelikle Merhabalar Benim sorunum takılma. Bilgisayarımın özellikleri :
Asus P5VD2-VM Anakart
Intel Pentium D 3.0 Ghz Çift Çekirdek İşlemci
1.5 Gb Ram
Atı Radeon X1600 Pro 512 Mb Ekran Kartı
Samsung Harddisk 80 Gb
Lg Cd Dvd Wrıter
Windows 7 32 Bit İşletim Sistemi
Şimdi Arkadaşlar Evet Bilgisayar Çok İyi Değil Ancak Benim Anlayamadığım Bir Nokta Var Çok Düşük Özellikli Bir Oyun Örneğin Fifa 2008 İ en düşük özellikde oynuyorum ve Oyunda Çok Takılma Oluyor Stronghold 2 Gibi Düşük Özellikler Gerektiren Oyunlarda Bile Bu Takılma Var. Format Attım Windows 7 Yükledim (orjinali xp) Ancak Hala Sorun Aynı Sizce Sorun Neden Kaynaklanıyordur ?? Sıcaklıkları Kontrol Ettim Ve Cpu Sıcaklığı Sistem Boştayken Bile 70 Derece Civarında Diğer Sıcaklıklar Normal Düzeyde Bununla Bir İlgisi Var Mıdır Şimdiden Teşekkür Ederim :)
70 derece çok yüksek... çoğu işlemci 75 dereceyi gördüğü an kapanır... Yani senin kilitlenme olayın gerçekleşir.... İşlemci fanını sök... termal macun sür... Sonra tekrar tak... Senin sorunun işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanıyor...
Şimdi İşlemcinin Fanını Sökmek İçin Anakartı Söktüm Ve Karşıma Aşağıdaki Gibi Bir Leke Çıktı. Tam İşlemcinin Olduğu Yerde Yoğun Bir Koyuluk Var Kahverengimsi Acaba Yanmışmıdır ?? Fanı Komple Temizledim Ve Geri Taktım... Foto Aşağıda : (Fotoğrafta Pek Anlaşılmıyor Ama Çok Belirgin)
fazla 80 derecede çalışmaktan yanmaya başlamış... sorun çıkarmaz... siz termal macun uygulayın...
Teşekkürler :) İşte Buda Fanı Temizledikten Sonraki Sıcaklık Yeni Fan Gelince Kimbilir Ne Kadar Düşecek Sıcaklık :)
fan almadan önce görev yöneticisinden bi bakarmısınız CPU kullanımı ne kadar sistem boştayken?
Sistem Boştayken Cpu Kullanımı Max %6 Min %2
Normal görünüyor zamanında bende uğraştım ama fan almak çözmedi olayı sorun çok voltaj vermekten kaynaklanıyordu.Bi bak biostan voltaj değerlerine en azından için rahat olsun
quote:
Orijinalden alıntı: cetesiz
Normal görünüyor zamanında bende uğraştım ama fan almak çözmedi olayı sorun çok voltaj vermekten kaynaklanıyordu.Bi bak biostan voltaj değerlerine en azından için rahat olsun
Peki Kaç Olması Lazım Voltajın ??
Arkadaşlar Biraz Araştırma Yaptım İnternette Ve İntel Penitum D 3.0 Ghz İşlemcinin Standart Fanının Görevini Tam Yapamadığını Anladım. Herkes Aşırı Isınmadan Şikayetçi :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme