Şimdi Ara

cpu sıcaklık 69 derece (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: hephasto

super pi ya da prime 95 gibi cpu test programları uygulanabilir ama tavsiye etmem. gerçekten boşta 70 C çalışıyorsa yük altında yanma ihtimali yüksek.

şunu deneyebilirsin; sıcaklık 70 C göründüğü anda cpu soğutucusunu elinle kontrol et, gerçekten çok sıcaksa anakart doğru ölçüm yapıyor demektir. değilse bios update yapmak faydalı olabilir.

dostum şimdi bilgisayar 67-68 arası gidip gelio ve fanın altındaki metal ızgaranın hertarafına dokundum ve hiç sıcak deil hatta buz gibi.Yanlış ölçüyo dicem ama hem anakart programı hemde bios nasıl yanlış ölçer bu alet anlamadım sence neden?
  • hem bios hem de windows üzerindeki ısı ölçüm programları anakartın sensörlerinden bilgi alarak çalışır. bu sensörlerde bir bozukluk varsa yanlış ölçümler yaparlar. yani sorun anakarttan kaynaklanıyor olabilir. benim tavsiyem; cpu soğutucusunu söküp termal macunu kendin sürebiliyorsan öncelikle bunları bir denemen.sorun hallolursa anakartı teknik servise göndermene gerek kalmaz. sorun hallolmazsa ya da sen bu parçaları söküp takmakla uğraşmak istemiyorsan, zaten sistemi teknik servise göndereceksin.
  • başka bir anakartta deneme imkanın varsa dene süper pi yap oyun fln oyna korkma cpu yanmadan önce pcnin resetlenmesi lazım direk olarak yanmaz önce gerçekten ısınıyorsa cpu yu soğutmak için pc hızdan kısar ve yavaşlar... sonra ısınırsa resetlenir...
  • Anakartın abit ise büyük ihtimal eski versiyon biosu kullanıyorsun demektir.Bios upgrade ile sorunu halledebilirsin.
  • Bios ubdate +1
  • ben big typhoon kullanmaya başladım 60 küsür derecede çalışıyodu benim cpu intel ! şimdi age of..3 ile baktım 29 derece en kralı diyebilirim!!!!!!
  • 1 o ısı o işlemciye çok fazla

2.baktığın değer derece demi fahrenait olmasın

3.o işlemcinin orjinal fanı ile bu havada 30 dereceyi geçmez yani ekstra fana gerek yok sen montajı yaparken doğru taktınmı yani heatsink teki macunlu bölüm tam oturdumu işlemciye

4.anakartın ne msı ise yanlış ölçebilir
  • kardeş en iyi fanlar thermalthake de ama senin pc de sorun anakartta yada spyware bulaşmış işlemciyi zorluyodur bendede aynı sorun vardı p4 işlemci 50 de aşşağı inmiyodu kasamı deiştim şimdi istediğimi yapıyorum 30 un altında en fazla 35 derece
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.