Şimdi Ara

Cpu Sıcaklıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, yakın zamanda laptopumun termal macununu değiştirdim ama fana dokunmamıştım. Boştayken 40 derece civarlarında ama oyuna falan girdiğimde 90 dereceyi görüyor hatta %100 işlemci kullanımında 95 i gördüm. İnternette takılırken dizi izlerken vs 80 e kadar çıkabiliyor güç denetleyicisinden max cpu kullanımını %85 e düşürdüm. Fanın etkisi yüksek midir bu durumda ? Zalman laptop soğutucum var oyunlarda açıyorum genelde. Termal macunun sıkıntısı olabilir mi en baştan mı sürmeliyim ? Cooler master marka termal macun.

• fana giden soğutucu borulara bakmanda fayda var. kasa açık vaziyette oyun açıp basit bi termometre ile bile önce boru giriş noktası sonra fan ucundaki boru noktası değerlerini ölç, büyük bi fark varsa boruda da sıkıntı vardır değiştirmen gerekebilir. onun dışında işlemci soket vidalarını çok sıkmışsan yada az sıkmışsan da bu tür ısınma yapabilir. eğer zaten hep böyleydi ise buna pek çözüm yok kanımca.
  • Hangi program ile ölçüm aldınız. Bazı programlar bariz hatalı ölçüm yapıyor. Ben de başka marka (Asus) yeni alınma dizüstü var kendi uygulaması ve başka markaya olan MSI ait bir uygulama ile ölçüm yapınca değerler düşük çıkıyor ama HWMonitor ile ölçüm yapınca değerler yüksek çıkıyor.

Gecen de bir oyun sırasında ölçüm yaptım. 30 dakikalık oyun sonunda HWMonitor işlemci için en yüksek değer olarak 89 derece ekran kartı için 75 derece verdi. Fan otomatik de çalışırken. Fanı %100 turbo bost alıp oyunu açınca bu defa işlemci için 84 ekran kartı için 67 derece eğer verdi.

MSI ait olan MSIAfterburner uygulaması da aynı anda açıktı. O oyun sırasında ekranın sol üst köşesinde sürekli değerleri gösteriyor ve işlemci'nin turbo fan kapalıyken 80 derece üzerine çıktığını hiç görmedim. Ekran kartı ise 8 derece gördü ama kısa süre. turbo bost fanı %100 yapınca ise değerler yaklaşık 15-20 derece düştü.

Bu sebeple diyorum uygulamaların bir kısmı farklı ölçüyor diye.

Açıkcası MSIAfterburner daha doğru sonuç verdiğini düşündüm. Çünkü bilgisayara kurarak çalışıyor baya boyutlu da. HWMonitor ise indirdin mi direk çalışan ve kurulum gerektirmeyen bir uygulama. O sebeple hatalı ölçüm yaptığını düşünüyorum.

Sizin kullandığınız uygulama nedir merak ettim.

HWMonitor hatalı ölçüm yaptığı turbo bost fanı %100 yapınca ısının sadece 8-9 derece azalmış göstermesinden belli çünkü turbo bost fan bu kadar az düşürmez değerleri.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    hwmonitor ile ölçüm yaptım acaba ondan mı sıkıntı çünkü beklenmeyen bi sıcaklık görüyorum ve kasma kapanma gibi bi sıkıntı yaşamıyorum ama korkutuyo 90lı derecelerde oluşu belki de hwmonitorden kaynaklıdır
  • TheBrandy kullanıcısına yanıt
    O kesin sorunlu bence de ya. Sadece google chorme açıkken bile geçen gün bende 84 derece ölçmüş. Ben Wolfenstein.II.The.New.Colossus oynuyorum ve diğer uygulamalar otomatik turboo bost fan devrinde işlemci için maksimun 80 derece (oyun da 75 dereceyi pek geçmiyor) verirken o 89 derece filan verdi. Turbo bost %100 iken diğer uygulamalar en fazla 75 derece verirken o 84 verdi. Üstelik diğer uygulamalar ekran kartı daha sıcak derken bu tam tersi işlemci daha sıcak diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.