Şimdi Ara

CPU Sorunu Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3-4 gün öncesine kadar bilgisayarımda scvhost.exe ile başım beladaydı. ( Uzunca bir süredir.) yüksek miktarda cpu yiyordu ve bende onu sonlandırıyordum her seferinde. Bunu yaptıktan sonra her türlü oyunu ( GTA V i kasmadan mesela ) oynayıp filmi izleyebiliyordum derken 3-4 gün önce bir sabah bilgisayarı açtım ve sanki ramler ve işlemci sökülmüş gibi mouse biel takıla takıla ilerlemeye başladı. ( bu sefer scvhost exe yoktu nedense ) Bende format atmaya karar verdim ve format attım. Daha sonra nolur nolmaz diye tek tek kaspersky avast adv sec ile taradım ayrıca advaced systemcare ve ccleaner ile hızlandırdım.Sonuç olarak elde var yine 0. Kasma problemim devam ediyor hala ve şuan hangi uygulamayı açsam yüzde 50 den aşağı yemiyor.Video bile izleyemez oldum 1 gecede değişti herşey.( kasanın her yerini temizledim bugün sonuç değişmedi) İşlemcim ise AMD Phenom X2 545 Processor.Yardım ederseniz sevinirim.

Edit : Görev yöneticisini açınca tüm cpu harcama yüzdeleri eskiye dönüyor chrome 5-7 civarına oyunlarda 25-45 civarına. (Ayrıca 130 min fps alırken az önce bakıyım dedim 15 fps alıyorum 1 gecede çöpe döndü bilgisayar.)

2. Edit : Arkadaşlar artık takılıp kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum berbat bi hal aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killer01 -- 2 Ocak 2016; 1:30:10 >

• Svchost.exe hatasi beraberinde baska uygulamalarinda fazla cpu harcamasini saglar buna benzer bi durum bende yasadim. Svchost, trustedinstaller.exe ve birde .net in bi uygulamasi donusumlu olarak cpu kullanimini tavan yaptiriyorlardi. Biraz arastirdim ve sanirim wind update yapmaya calisiyor ama yapamiyordu. Wind 7 ile surekli bu sorunu yasadim. Formatta duzeliyo sp guncellemesinde sorun olmuyo sonra gelen guncellemede mantara bagliyodu. Cozumu wind 10 yuklemekte buldum. Trustedinstaller.exe svchost.exe ve aciklamasina bak ismini unuttum .net uygulamasi bunlardan dolaui cpu fazla kullaniliyosa kesin bi cozumu yok l malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirtmeyi unutmuşum mesaj atınca aklıma geldi , dediğin gibi trusted scvhost falan hepsi bendede vardı ve win uptade ile ilgili olduğunu öğrenmiştim ve kapattım güncellemeleri ve güvenlik duvarını hepsi gitti.Şimdilik onlar yok ama chrome exe bile tek başına 85 90 cpu yemeye başladı yani ne açarsam açayım toplamda 100 oluyor neredeyse çok berbat bir durumdayım . En son olarak güvenli modda malware taraması ve normal virüs taraması yaptım sistem yine temiz çıktı . ( bit defender combofix ) Ne yapıcam hiç bilmiyorum
  • Formattan sonra ilk iş windows güncellemelerini kapatın. Hatta güvenlik duvarı ve defender'ı da kapatın. Driverları kurduktan sonra sağlam bir antivirüs kurun. Programları sona bırakın.
    Bu sıralamayı yaptığınızda en azından yazılımsal olarak bi sorun olmaması lazım.

• Dediklerinizi yaptım ve sorun hala aynı , çok kasmaya başladığı an cpu 96 larda oluyor ama chrome exe mesela 30 larda. Tabi hemen düşüyor görev yöneticisi açıldığı için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.