Şimdi Ara

Crafter-Transporter-Caravelle-Caddy grubu mu, yoksa Sprinter-Vito-Viano-Yeni Citan grubu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

Bilindigi uzere binek araclarda Mercedes-Benz, VW'den fersah fersah ustun.
    Ama bu durum ticari araclarda biraz degisiyor sanki.

VW Crafter 2.0 BiTDI 163 hp (Cift Turbo) -
    Transporter/Caravelle 2.0 TDI 140 hp / 2.0 BiTDI 180 hp -
    Caddy 1.6 TDI 102 hp
    grubu mu,

yoksa
    MB Sprinter 2.2 CDI 150 hp -
    Vito 2.2 CDI 136 hp / 2.2 CDI 163 hp -
    Viano 2.2 CDI 163 hp -
    yeni Citan grubu mu?

Önerilerinizi bekliyorum, AMACIM ARAÇ ALMAK DEĞİL.

orta ticari vito t5 sınıfında transporter dahaç ok tercih edliyor vitoya göre aynı şekilde caddy de sınıfınun en çok satan araçlarından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

her zaman bu konuya yazmaktan bıktım artık ama şöyle bir durum var ülkemide sprintermi craftermi denilinnce kesinlikle sprinter...

biz mercedes viano kullanıyoruz caravelle'dan kesinlikle çok üstün bir araç şimdi özellikle sıralamanın bir manası yok herşey ortada.

transporter ülkemizde vito'dan daha çok tutuluyor sebepleri daha az yakması parçası ucuz servis bakım ücretleri mercedes'e göre daha ucuz vs. uzar gider...

genelde transporter kullanan insanlar ticari için ama vito kullanan insanlar aile aracı için alıyorlar bu bir gerçek...

bizim sülalede hepsi var açıkcası hepsine bindim inceledim...

vito transporter crafter sprinter caddy vs. uzar gider....

çitan vs caddy dersek mercedes ne kadar çitan'ı geliştirirse geliştirsin caddy her zaman önde olucaktır yıldızı felan yetmez bu sınıfta renault varsa işin içinde.

teşekkürler abi. peki madem mercedes daha iyi -ve daha ucuz olması lazım- neden crafter daha çok satıyor? mesela burada antalyada 6 tane VW varsa 4 tane MB var. diğer yerlerde nasıl bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

her zaman bu konuya yazmaktan bıktım artık ama şöyle bir durum var ülkemide sprintermi craftermi denilinnce kesinlikle sprinter...

biz mercedes viano kullanıyoruz caravelle'dan kesinlikle çok üstün bir araç şimdi özellikle sıralamanın bir manası yok herşey ortada.

transporter ülkemizde vito'dan daha çok tutuluyor sebepleri daha az yakması parçası ucuz servis bakım ücretleri mercedes'e göre daha ucuz vs. uzar gider...

genelde transporter kullanan insanlar ticari için ama vito kullanan insanlar aile aracı için alıyorlar bu bir gerçek...

çitan vs caddy dersek mercedes ne kadar çitan'ı geliştirirse geliştirsin caddy her zaman önde olucaktır yıldızı felan yetmez bu sınıfta renault varsa işin içinde.

teşekkürler abi. peki madem mercedes daha iyi -ve daha ucuz olması lazım- neden crafter daha çok satıyor? mesela burada antalyada 6 tane VW varsa 4 tane MB var. diğer yerlerde nasıl bilemem

ben izmitte yaşıyorum crafter burada tutulmuyor hocam antalyayı bilemem sanayi şehri burası bundan dolayı serviş araçları çok var genelde sprinter kullanıyorlar eco-start özelliligi euro5 motoru oldugu için daha az yaktıgı ve saglam oldugu için mersoyu tercih ediyorlar ama crafter'a karşı bir önyargıları var sanırım bilemedim... 6 ay önce dayım crafter aldı gerçekten çok memnun ama mercedes denilince insanlar bir kere daha düşünüyor yıldız mantıgı ilerliyor bunlarda...

• Çalıştığım yerde Crafter kullanıyoruz. Bana göre çok lanet bir araç.

Direksiyon desen kazık. Debriyaj klasik VW. 110 ile giderken otomatik kapı kendiliğinden açılır kapanır. Motor güçlü eyvallah ama çok ses geliyor içeriye yalıtım yok mudur nedir.
  • Sprinter servisleri,160km hızla giderken bile konforun doruklarını yaşatabilen bir araç,tabi donanımlı bir sprinter cam filmi felan.daha güçsüz olmasına ragmen crafterin daha hızlı oldugunu sanmıyorum ki,bana hiçde oyle hissettirmedi zaten..sprinter mükemmel bir araç bakımı felan yapılırsa ama..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesro09

quote:

quote:

quote:

quote:

Crafter sprintere göre daha yüksek ve daha fazla yakıyor ama sprintere göre daha performanslı vergi avantajıda var iç mekan hemen hemen aynı ama sprinter daha güvenli

Abi adamlar %12 daha az yakıt tüketimi falan diyordu buna rağmen hâla daha mı fazla yakıyor Crafter?

Bizim servisçilerle bu konuyu konuşma fırsatım olmuştu adamlar sıfır crafter ve sprinter almışlardı crafter daha fazla yakıyor diyorlardı yol bil.de aynı şekildeydi sebep olarakta crafterda motor hacmini küçülttüler ve torku artırdılar bu nedenle crafter daha fazla yakıyor demişlerdi

anladım abi, teşekkürler

Önemli değil yararlı olduysam ne mutlu :D

senin de yaş 14'tü herhalde? ben de unutmuşum yaşını abi diyorum ya

Bende mobil olunca göremiyorum benden küçüksün sandım :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Crafter sprintere göre daha yüksek ve daha fazla yakıyor ama sprintere göre daha performanslı vergi avantajıda var iç mekan hemen hemen aynı ama sprinter daha güvenli

Abi adamlar %12 daha az yakıt tüketimi falan diyordu buna rağmen hâla daha mı fazla yakıyor Crafter?

Bizim servisçilerle bu konuyu konuşma fırsatım olmuştu adamlar sıfır crafter ve sprinter almışlardı crafter daha fazla yakıyor diyorlardı yol bil.de aynı şekildeydi sebep olarakta crafterda motor hacmini küçülttüler ve torku artırdılar bu nedenle crafter daha fazla yakıyor demişlerdi

anladım abi, teşekkürler

Önemli değil yararlı olduysam ne mutlu :D

senin de yaş 14'tü herhalde? ben de unutmuşum yaşını abi diyorum ya

Bende mobil olunca göremiyorum benden küçüksün sandım :D

SBS konusundan hatırladım seni kaç yanlış var diye sormayayım konu amacından sapmasın

• Crafter-Sprinter konusunda benim anladığım şu: Crafter güçlü olmasına rağmen Sprinter'e göre biraz daha sıkıntılı (yeni kasada sıkıntılar giderilmiş olabilir). Sprinter hem Mercedes kalitesinden, hem konforu ve güvenliğinden, hem de yakıt ekonomisinden dolayı bir adım önde. Doğru mu acaba?

• quote:

quote:

quote:

ben izmitte yaşıyorum crafter burada tutulmuyor hocam antalyayı bilemem sanayi şehri burası bundan dolayı serviş araçları çok var genelde sprinter kullanıyorlar eco-start özelliligi euro5 motoru oldugu için daha az yaktıgı ve saglam oldugu için mersoyu tercih ediyorlar ama crafter'a karşı bir önyargıları var sanırım bilemedim... 6 ay önce dayım crafter aldı gerçekten çok memnun ama mercedes denilince insanlar bir kere daha düşünüyor yıldız mantıgı ilerliyor bunlarda...

Anladım hocam... Antalya da malum turizm kenti, taşımacılık işine girdin mi iyi para kaldırıyorsun Küçük otobüs olarak Boxer Ducato falan pek alınmıyor. Varsa yoksa ya Crafter, ya Sprinter Bizim okul da kendi servisi olarak Sprinter almıştı, koltukları ve ses yalıtımı Crafter'dan daha iyi. Eski Crafter da konforluydu ama içeri çok ses alıyordu. Yeni kasası dıştan biraz sessizleşmiş ama içine binmediğim için konforunu bilemem.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.