Şimdi Ara

CREATIVE A.VALUE 7.1? CREATIVE S.Blaster Audigy2 ZS 7.1? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: okavruk

Konuya katmış olduğunuz yorumlar için herbirinize teşekkürlerimi sunarım, dün öğleden sonra Mavi Bilgisayar'dan ZS siparişimi verdim, KDV dahil 109 YTL sanırım pazartesi günü elimde olur. Pişman olacağımı sanmıyorum, kart elime geçtikten sonra yorumları aktarırım, sevgiler..

Pişman olmayacağına eminim.Hele entegre ses'den sonra a2zs hoparlör setini uçuracaktır.
  • arkadaşlar merhaba ben de Audigy2ZS almak istiyorum.Mavi Bilgisayar' a baktım fakat stokta görünmüyor.Başka satan yer biliyo musunuz?
  • Kartınız hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullanın. O karttan hala sıfır bulunabiliyorsa çok şanslısınız demektir.
    quote:

Konuya katmış olduğunuz yorumlar için herbirinize teşekkürlerimi sunarım, dün öğleden sonra Mavi Bilgisayar'dan ZS siparişimi verdim, KDV dahil 109 YTL sanırım pazartesi günü elimde olur. Pişman olacağımı sanmıyorum, kart elime geçtikten sonra yorumları aktarırım, sevgiler..
  • Bu karttan sıfır bulmanız çok zor. Zaten bulup satın alan arkadaşlara da şaşırıyorum. Çünkü üst serisi olan x-fi modelleri çıktığı için creative firması, eski stoklarını tüketmek adına artık Audigy serisi kartlarından zs modelini satmıyor veya üretmiyor. Çünkü o varken x-fi music edition satılamıycak, bunun bilincindeler. Ama bence zarar ediyolar. Neyse, bu benim görüşüm ancak görünen de bu. Hala zs kartını yana yana arayanlar var.
    quote:

Orjinalden alıntı: digimurattt

arkadaşlar merhaba ben de Audigy2ZS almak istiyorum.Mavi Bilgisayar' a baktım fakat stokta görünmüyor.Başka satan yer biliyo musunuz?
  • Gerçekten çok mu zor bulunuyor? Çok şanslıyım o zaman :) Kartı az önce gidip kargo şubesinden ellerimle teslim aldım, onların getirmesini beklersek akşam olurdu, ki sabredemem :)

Sevgili digimurattt; perşembe günü artık kartı sipariş etmeye karar verdim ve Mavi Bilgisayarın web sitesinden alıcaktım, stoklarında da görünüyordu ancak ne olur olmaz diyerekten telefon numaralarından aradım. Bu arada öyle kolay kolay hiçbir alışveriş sitesi telefon bilgilerini de vermez ancak bnm Mavi Bilgisayara güvenim tamdır, 2 yıl önce de hdd satın almıştım sorunsuz kullanıyorum. Neyse, karşımdaki beyfendi aramakla çok iyi yaptığımı söyledi ve hemen ilgileneceğini belirtti, az biraz bekledikten sonra kendi stoklarında şu an mevcut bulunmadığını ama taşeron firmanın(sanırım) deposundan temin ettiklerini belirtti. Web sitenizde stokta görünüyor ama dedim, evet stokta vardı bir adet, o da az önce satıldı dediler. Dedim ne kadar beklerim, siz siparişinizi verir vermez biz getirme işlemlerine başlarız hemen, ancak 2 günü bulur göndermemiz dediler. Sonuç olarak perşembe günü siparişi verdim ve cumartesi kargoya verdiklerine dair mail aldım, bugün(pazartesi) de teslim aldım.

Kart gerçekten çok şık, siyah-füme rengi beni büyüledi, çıkışlar sanırım altın kaplama olsa gerek, güneş gibi parlıyor. Ses kalitesiyle ilgili herhangi bir yorum yapamayacağım, çünkü henüz kartı tanıtmadım, güncel driver yüklesem daha iyi olur kanısındayım.

Şimdilik bu kadar, sevgili digimurattt, sana tavsiyem mutlaka telefon aç çünkü temin ediliyor, sadece kendi stoklarında olmadığı için görünmüyor.

Herkese sevgi ve saygılar..

• X-530 hakkında yorum yapanlara sözüm...
    x-530 sahibi olmayıp da bi yerde bi şekilde bu sistemi test etmiş olanlara sözüm...
    X-530 sahibi olup da dandik ses kartı kullanıp da yorum yapanlara sözüm...
    X-530 sahibi olup da on-board ses kartı kullanıp da yorum yapanlara sözüm...
    [olumsuz yorum yapanlaradır sözüm]...
    yok efendim bass sesleri güzel değil...
    yok efendim basslar doyurucu değil...
    yok efendim tizler yeteri kadar değil...

NEYMİŞ? ADAM GİBİ DİNLEMEDEN, ADAM GİBİ BİLMEDEN KONUŞMAYACAKSIN...

Forumdaki arkadaşlar sayesinde geçen hafta X-530 aldım, evet bazılarınızın da dediği gibi ufak tefek sorunlarım vardı. Bassları güzel değildi, tiz deseniz hiç yok gibiydi, acaba dedim bunu aldım da hata mı ettim?

Sonra yorumları okumaya devam ettim ve farkettim ki ses kartı almam da şart. Kulağım çok hassastır, müziğe olan tutkumu, aşkımı kimse bilemez. Eğer bilseydiniz, şu anda müzik dinlerkenki gözyaşlarımı anlamsız bulmazdınız...

Ne saçmalıyor bu çocuk diyenlerinizi duyar gibiyim ama dinlediği müzikten haz almayan bir insan bunu asla ve asla anlayamaz. Ben duygulandığım için değil, kulaklarımın işitmiş olduğu ses beni büyülediği ve vücudumdaki tüm tüyleri diken diken ettiği için...

Uzatmaya gerek yok, bugün kartım elime geçti, müthiş bir ikili hem de gerçekten müthiş bir ikili...

Doğru ayarlarla;
    -Kalbini titreten bass seslerini de alırsın...
    -Kulaklarını tırmalamayan, orantılı tiz seslerini de...
    -Çok şikayet gelen arka hoparlörden orantılı ses de alırsın...

Teşekkürler Logitech X-530...
    Teşekkürler Creative Audigy2 ZS...
    Teşekkürler Saygı Değer Forum Üyeleri...

• @okavruk, ses kartı ve x530unuzu güle güle kullanın. Size tavsiyem, Audigy2 zs konusunda üst konudaki sevgili @Affan'ın yaptığı inceleme yazsını okumanızdır. Kart hakkında biçok ayar orda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 5 Mart 2007; 19:13:53 >
  • arkadaşlar mavibilgisayarda creative SoundBlaster Audigy2 Value 7.1 - 64$
    bu kart peki creative SoundBlaster Audigy2 ZS 7.1 - 64 $ ten daha iyimidir?
  • SoundBlaster Audigy2 Value 7.1, bu modelle ilk defa karşılaşıyorum. Fiyat olarak 2si de aynı ancak ben ZS'yi çok beğendim, tavsiye ederim.

Arkadaşlar bu arada geçen hafta almış olduğum ZS kartıyla birlikte övgüyle bahsettikleri o zengin içerik maalesef çıkmadı. Sadece Creative driver CD'si çıktı, ne SAMPLE DVD ne de DVD-GAME hiçbiri çıkmadı. Acaba bir kampanyaydı da 2007de son mu buldu? Aldığım yeri aramalı mıyım ?

Sevgiler..
  • quote:

SoundBlaster Audigy2 Value 7.1, bu modelle ilk defa karşılaşıyorum. Fiyat olarak 2si de aynı ancak ben ZS'yi çok beğendim, tavsiye ederim.

Arkadaşlar bu arada geçen hafta almış olduğum ZS kartıyla birlikte övgüyle bahsettikleri o zengin içerik maalesef çıkmadı. Sadece Creative driver CD'si çıktı, ne SAMPLE DVD ne de DVD-GAME hiçbiri çıkmadı. Acaba bir kampanyaydı da 2007de son mu buldu? Aldığım yeri aramalı mıyım ?

Sevgiler..

Kutunun üstünde içindekiler bölümü vardır.Orada kutu içeriği yazması lazım bir kontrol et bakalım.
  • Kutunun yan tarafında yazanlar:

-Sound Blaster Audigy 2 ZS PCI Kart
    -Digital CD Audio Cable
    -Joystick/MIDI bracket
    -User's Guide (on CD)
    -Quick Start Leaflet
    -Drivers for win.98, ME, 2000 SP3 and XP SP1

Actual contents may look slightly different from those pictured.

The Sound Blaster Audigy 2 ZS is backed by a one-year limited hardware warranty
  • quote:

Kutunun yan tarafında yazanlar:

-Sound Blaster Audigy 2 ZS PCI Kart
    -Digital CD Audio Cable
    -Joystick/MIDI bracket
    -User's Guide (on CD)
    -Quick Start Leaflet
    -Drivers for win.98, ME, 2000 SP3 and XP SP1

Actual contents may look slightly different from those pictured.

The Sound Blaster Audigy 2 ZS is backed by a one-year limited hardware warranty

Kutu içeriğinde dvd ler görünmüyor.Bu durumda satıcı firmanın yapacağı birşey yok.Demekki yeni gelen kartların kutu içeriği kısıtlanmış.Tamamen creative'in uygulaması.Ama yinede fazla dert etme derim.Bu fiyata bu kart çok güzel bir seçim.Güle güle kullan.

• Teşekkür ederim değerli yorumların için, senin de güzel yorumların sayesinde pişman olmayacağım bir kart sahibi oldum. Acaba ZS sahibi olan değerli bir arkadaş CDlerini benimle paylaşabilir mi?
  • quote:

Teşekkür ederim değerli yorumların için, senin de güzel yorumların sayesinde pişman olmayacağım bir kart sahibi oldum. Acaba ZS sahibi olan değerli bir arkadaş CDlerini benimle paylaşabilir mi?

Ne demek dostum bir nebze faydalı olabildiysek ne mutlu bize.Benimde sipariş ettiğim Logitech z-5450 bu gün geldi.Anakarta enteğre ses kartıyla kullanıyorum şu an.Tizler yok.Ayrıntı maafiş. Özellikle creative den sonra bu konuda dumur oldum.Ama bas mükemmel.Yani yiğidi öldür ama hakkını yeme.

Sende de x-530 var sonuçta ikiside logitech.Audigy2 ZS'den sonra tizler nasıl oldu?Rica etsem yorumlarmısın?Gerçi yukarıda biraz anlatmışsın ama özellikle tizlerdeki değişimi açarmısın. Yani tiz kalitesindeki artış epey oldumu?

• Sadece TIZ ler olarak degerlendirmek yanlis olur cunku aldigim ses tumuyle degisime ugradi, harika bir set aldigimi inan ses karti alinca farkettim. Yoksa ses karti alana kadar, acaba almakla hata mi ettim diye cok dusundum, icime sikintilar girmisti. Basslar guzeldi ama karin doyurmuyordu tabiri caizse, tizler deseniz "hani bunun tizleri yaa, sanirim tiz koymayi unutmuslar" diye kendimle egleniyordum

Bu yuzden hayatimda ilk defa winamp eq ayarlarini rocktan cikartip manuel olarak kendim ayarladim, full tiz

Simdi ise tabi ki terkettim o ayarlari, ses karti gelince sistem bambaska oluyor Sevgili DELTA53, tizleri ayarlayabilecegin o kadar cok secenek var ki..

Sana kendi ayarlarimi gostereyim mesela:

CREATIVE A.VALUE 7.1? CREATIVE S.Blaster Audigy2 ZS 7.1?

Sol taraftaki bass ve tiz ayarlarinin ortalarda gezmesiyle ne kadar tatminkar oldugunu anlayabilirsin. Alcak seste yukseltiyorum, yuksek sesle muzik dinlerken ise kismak zorunda kaliyorum.

Advanced kisminda ise hicbiyere dokunmuyorum cunku ordaki bana lazim olan ayarlamalari EAX Console bolumunden yapiyorum.

Audio Effect kisminda ise herkesin aksine ben Acoustic degil Techno ayarini cok begeniyorum.

CMSS 3D ayarinda ise Stereo Surround ayarinda kullaniyorum. -49 degeri ise arka uydulardan gelen dusuk sesleri on uydulara es degere getiriyorum, on uydularin seslerini azaltarak. Bu sayede cevresel ses dinleyebiliyorum.

Speaker Settingsde ise bilinen ayarlari yapiyorum, digital destekleyen bir sistemim olmadigi icin Digital Output Only secili degil.

Subwoofer Volume sonuna kadar acik, yasasin BASS

Bass Redirection ise kullanmiyorum, BASSlarimi kimselere elletmem

Cok sevdigim Bass Boost ozelligini ne yaptiysam aktiflestiremedim, olsun boyle de cok guzel BASS tonlari alabiliyorum.

Gordugun gibi equalizer kullanmiyorum bile, aldigim sesler o kadar guzelki, hic geregi yok bence. Ha ben tiz isterim diyorsan burdan tizleri artirabilirsin, cok guzel oluyor o sekilde ama bir muddet sonra ben rahatsiz oluyorum, tizlere nazaran BASS sevdigim icin

THX ayarlari, aslinda bunu kaldirmam gerekli, THX destekli bir ses sistemim olmadigi icin ama...

Burdaki ayarlara da hic dokunmuyorum..

*** Muzik dinlerken Winamp kullaniyorum, orda da EQ ayarlarinda Rock secili

Biraz olsun yardimci olabildiysem ne mutlu bana sevgili DELTA53, son olarak herkese seslenmek istiyorum burdan; o kadar paralar verip ses sistemi aliyorsunuz ama ses kartiniz yoksa gercekten o kadar paraniza yazik derim. Ha ben memnunum setimden, cok guzel sesler aliyorum on-board ses kartimdan diyorsaniz, bi arkdasinizdan odunc ses kartini isteyin bakalim, sagir sultan olsa aradaki farki cok iyi bir sekilde anlar...

Herkese sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okavruk -- 9 Mart 2007; 14:31:59 >

• Dostum bana çok büyük bir iyilik yaptın.Sana çok teşekkür ederim.

480 lira veripte kötü bir set almış olduğumu düşünmek beni çok üzmüştü.Diğer arkadaşlarda ses kartının öneminden bahsetmişti ama. Seninle aynı durumda olduğumuz için beni en çok sen rahatlattın.Ve tamda merakettiğim cevapları vererek.

Açmış olduğum PROGAMER G500 mü? & Z-5450 mi?
    konuda resmen logitech'e haksızlık etmişim.Senin bu yazını alıntı yaparak orayada koyacağım.Ve ses kartı almadanda başka bir yorum yapmayacağım.Çünkü insanlarıda yanlış yönlendirmemek gerekiyor.

Tekrar teşekkür ederim.Sağlıcakla kal.

• O teşekkür bana ait, Yardımcı olabildiğim için gerçekten çok sevindim, çünkü sayenizde artık dinlediğim müzikten acayif keyif alıyorum. Yardımcı olabilmek için elimden geleni yaptım çünkü aynı zevki mutlaka sen de tatmalısın. Ses kartı alınca mutlaka haberdar edersin, kararsızsan eğer ZS gerçekten perfect
  • Bu aralar bende çok düşündüm Audigy value den ZS e geçmeyi..neyseki ayarladım bulduğum anda ben kapıcam bir tane .Mavi de gözüküyor ,mail attım stokta varmı diye varsa nerde diye... cevap bekliyorum bakalım
  • Maille uğraşma sevgili IboJaN, direk telefon edersin daha sağlıklı bir görüşme olur
  • quote:

O teşekkür bana ait, Yardımcı olabildiğim için gerçekten çok sevindim, çünkü sayenizde artık dinlediğim müzikten acayif keyif alıyorum. Yardımcı olabilmek için elimden geleni yaptım çünkü aynı zevki mutlaka sen de tatmalısın. Ses kartı alınca mutlaka haberdar edersin, kararsızsan eğer ZS gerçekten perfect

Bakalım bende dün x-fi siparişi verdim.Bu gün kargoya vermişler.Aslında biraz ertelemeyi düşünüyordum ama özellikle senin yazılarını okuduktan sonra entegre ses çözümüne daha fazla tahammülüm kalmadı.Audigy2 zs'yle aralarında ses kalitesi yönünden hiç fark yokmuş zaten.Tek tercih sebebim menülerinin mavi mavi olması. Ses kartından sonraki değişiklikleri ayrıca yazacağım.

@IboJaN dostum eksa bilgisayarda da audigy2 zs var görünüyor.Olmazsa oradanda tedarik edebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.